Екоактивисти ставаха и сядаха по пътищата в Германия

Участниците този път не се залепиха за пътното платно
16 мар 2024 21:10, Анисия Иванова
47
Екоактивисти ставаха и сядаха по пътищата в Германия
Снимка: БГНЕС/EPA

Групата активисти от "Последно поколение" отново демонстрира с блокади на пътища на няколко места в Германия в подкрепа на по-активни действия по отношение на изменението на климата, но за разлика от предишните акции участниците не се залепиха за пътното платно, предаде ДПА.

Протестиращите настоява за радикални действия в областта на климата, включително пълен отказ от въглища, нефт и газ. Групата организира улични блокади от началото на 2022 г., като участниците се залепват за пътните настилки.

Около 130 участници блокираха днес по обяд оживения мост, свързващ берлинските квартали Фридрихяхайн и Кройцберг – Варшавския мост, съобщи полицията. Те многократно ставаха и сядаха в двете пътни ленти.

В баварските градове Мюнхен и Регенсбург полицията преброи съответно 120 и 150 демонстранти на съобщените и нерегистрираните събрания. Според местната полиция в Мюнхен не е имало сериозни проблеми с трафика.

Недалеч от терминала за втечнен природен газ (LNG) на остров Рюген в Балтийско море 30 активисти са възпрепятствали движението по пътя за достъп до фериботното пристанище.

Първоначално полицията е позволила на групата да продължи, но след няколко часа е прекратила акцията. По-голямата част от участниците са били изведени от пътя от полицаи, съобщи говорителка на полицията пред ДПА. Някои от групата са напуснали пътя доброволно.

Говорител на "Последно поколение" преди това беше заявил, че протестиращите искат да останат по-дълго, вероятно до неделя. Терминалът за втечнен природен газ е "върхът на лудостта на изкопаемите горива", каза той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ора без работа
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички тези протести са режисирани и организирани от високо ниво. Що не затворят магистралите в знак на протест примерно срещу доставките на оръжия на Украйна и финансирането на Киев - какво ще им се случи тогава?
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубави коли ще карат в Русия и Китай. Европейците ще карат колела, просто няма толкова литий на планетата, че всички да минат на електрички. А и няма толкова електроцентрали да произведат тока, ако всички коли бяха електрически. Карайте колела и спасявайте планетата. А в Русия ще карат и бензин, и дизел и електрически - кой както му е кеф.
14
2
 
18
 
! Отговори
Татко и Мама преди 1 месец
като Малки не са ги Били, щото било - Домашно Насилие и НПОтата щели да им отнемат децата - резилтатите са Видими - Полезни И д и 0 т и точно по Ленин на К0мундетата от НПОтата на ЮдеюСемита Шорос, дето предавал Собствените си роднини по време на войната, щото ако той не го направил, то някой друг щял да го направи, а така спасил кожата - няма такъв б00клук!
13
1
 
26
 
! Отговори
Лелеее преди 1 месец
Що не пробват такъв протест в Пекин? Може и в Саудитска Арабия да пробват. Обаче тези сбърканяци знаят, че там ще гризнат дървото.
12
1
 
15
 
! Отговори
Олимпийски надежди преди 1 месец
Дори в селата Подуяне и Коматево няма такива загубеняци!До къде докараха света лефтистите!?
11
1
 
17
 
! Отговори
100% Х0мо преди 1 месец
Сър!
10
1
 
12
 
! Отговори
ера преди 1 месец
за такива трябва да разрешат преминаване с пълна газ. Така със сигурност ще се залепят вовеки.
9
1
 
14
 
! Отговори
психиатър преди 1 месец
Затвориха заведенията за принудително лечение и ето резултата -всички откачалки по улиците. Поне им раздавайте бонбони да се успокоят.
8
2
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Група безмозъчни безделници финансирани от американски НПОта принадлежащи на нефтени олигарси.
7
0
 
11
 
! Отговори
дедовия преди 1 месец
Могат да ми седнат на ..
6
2
 
11
 
! Отговори
Свобода за Палестина преди 1 месец
над 10 000 Убити Деца, Включително Бебета в Инкубатори, но за Това - Протести - Няма! а Няма, щото НПО-тата, дето Плащат за Протести - са Сите до Едно на ЮдеюСемитЦионисти!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия безделници не са добре
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията защо го позволява, не трябва ли да си свърши работата и да ги преберат и освидетелстват?!
3
0
 
16
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 месец
такъв ако Видите, решението е само Едно - Бой, Бой, Бой!
2
0
 
13
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Начи,като грабна шмаизера...
1
0
 
15
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
"Полезни ид.и.оти" , както казваше Вл.Илич Ленин.