Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън

Минима Гесте била жертва на хомофобски и трансфобски обиди
7 май 2024 18:30, Нели Христова
153
Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън
Снимка: Instagram

Френска драг кралица, избрана да участва в щафетата с Олимпийския огън на Олимпиадата в Париж, се сблъска онлайн с обиди и осъждане от страна на консерваторите след публикуването на видео, разкриващо участието й тази седмица.

Според властите във Франция Минима Гесте е била подложена на "хомофобски и трансфобски обиди" и обещаха да й помогнат да започне съдебно производство. Кметът на Париж обаче застна плътно зад нея.

"Потвърждавам пълната си подкрепа за нея", каза Ан Идалго. "Ще го кажа отново: горда съм и, да, Париж се гордее, че една драг кралица ще носи факела и ценностите на мира и човечността."

"Драг кралица, която носи факела е огромен източник на гордост", каза Гесте. "Едно от посланията, които искам да нося, е гордостта на моята общност, защото преди 10 години драг кралицата да носи факлата би било невъобразимо."

Според крайнодесния политик Марион Марешал заяви, че Гесте е отговорна за "особено вулгарни" и "хипер сексуални изпълнения".

"Не мисля, че това е добър начин за представяне на Франция пред света", каза тя пред канала TF1 в четвъртък.

Племенницата на крайнодесния лидер Марин Льо Пен и други консерватори изразиха възмущение от съобщенията, че френско-малийската R&B суперзвезда Ая Накамура ще свири по време на церемонията по откриването. Льо Пен разкритикува облеклото на Накамура, обвини я, че не пее на френски и заяви, че външният вид на артиста ще "унижи" хората.

Тази критика е смятана от министъра на културата Рачида Дати като расово мотивирана и подчертава предизвикателствата пред насърчаването на националното единство около Олимпиадата в дълбоко разделена страна.

Щафетата с огъня трябва да започне на 8 май в Марсилия с церемонията по откриването на игрите на 26 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от Избори 2024
Стари лица в нови листи: Партиите търсят хора, които имат опит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Путин ще ви оправи , извратеняциии-и.
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И сега какво? Олимпиадата е за лгтб-иците, тъй излиза. Кога нормалните хора най-после ще кажат на глас, че им е омръзнало всичко това?
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никога не е късно да си покажеш магарията. Аман от тия натрапвани символи! Вече почваме да мислим, че свободата и красотата се изразяват с това да си травестит или подобно, вместо просто да си свободен. Не им щем олимпиадите, парйдовете и соушъл клубовете!
131
1
 
2
 
! Отговори
Вероника преди 1 седмица
Чета коментарите и се чудя То че в България темата е криворазбрана ясно *** и на французите им се чудя Въпреки че и аз съм нещо от сорта В смисъл кросдресър или травестит На кой както му е угодно да го приема Но лично за мен спорта не би трябвало да има нищо общо с подобни неща Както и с други Но това е друга тема Препратка олимпиадата в Берлин Джеси Оуенс
130
0
 
1
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 1 седмица
То и в България има хомофобия! Разхождал съм се с часове из големия ни град. Никъде не съм срещал двама мъже, които се прегръщат и целуват на улицата. Дори и тинейджъри. Каква демокрация сме? Мани, мани!
129
0
 
6
 
! Отговори
Сеир преди 1 седмица
забийте факлата в анубиза на пидираза и го пуснете да препуска по Шанс Д Елизе - ще се събере яко тълпа да го аплодира бухахаха
128
0
 
8
 
! Отговори
до 127 преди 1 седмица
Много заучени клишета пич/ка...но за пореден път такива екземпляри като теб,които са за "свобода" не искат да проумеят недоволството на народа.Хората НЕ СА против как ще се облича или как се възприема този екзмепляр,а постоянното натрапване на "различните" навсякъде.Какъв го играе тоя/тая,че ще носи олимпийският флаг?!?Само защото е "различен" го прави достоен ли?Никаква съпротива няма да видиш,ако подобен човек, изглеждаш по този начин е бил спортист от световна величина и с право ще носи
127
0
 
4
 
! Отговори
Е голяма забрана преди 1 седмица
налагат на РФ ако това нещо ще носи олимпийския огън :D По-скоро им спестяват унижението да са част от този цирк.
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Париж пропаднал като софия дето има гейклуб направен с 5 милиона държавни пари
125
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Щом- как виждаш, как си представяш изчистването от това- да ги наредят до стената и после..., да ги сложат в газови камери, да ги горят ...как- така са правели с различните в едни други времена- тях ги има- или ги приемаме или ги отминаваме, но всеки има право да се заяви и да бъде признат или не!
124
0
 
10
 
! Отговори
Щом преди 1 седмица
има "хомофобия", "трансфобия", расизъм - значи още има надежда Европа да се изчисти от цялата тази п.аплач
123
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
EuroGenderУрсулите натрапиха на Париж и гражданите му поредната ненормалнаАнтиЧовешкаПедерастия! Париж не се гордее а е унижен и смазан от срам!
122
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"горда съм и, да, Париж се гордее, че една драг кралица ще носи факела и ценностите на мира и човечността."===Изявление ли бе да го опишеш? Аман от простотии, бе! Намерила с какво да се гордее, *** не само тя, а и цял Париж?! Е, както излиза от статията, Париж не се гордее, ама изобщо.
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ние в България направихме своят Цивилизационен избор. Да сме приятели с тези :)
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някои тук сигурно със слаба памет или не са гледали откриването на Олимпиадата в Сидни Австралия 2000г, в която танцуваха и пяха драг кралици, включително герои от австр. филм Присила - кралицата на пустинята, а една от тези drag queen беше...самият Джейсън Донован, който като се гримира, е неразпознаваем! хаха Така че нищо ново под слънцето.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано франсетата успеят за двата и половина месеци, които остават до олимпиадата, да овладеят все по-нарастващата войнственост на своя президент: да не вземе и на откриването на олимпиадата да се изтъпани и да зове за общ ядрен щит срещу Русия Да не би месю Макрон да си е въобразил, че е наследник на Наполеон? Франция е демократична държава, вече над 70 години изминаха от отказването й от колониализма и дано президентът слезе на земята и започне да разсъждава като трезв политик и общественик.
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой некадърник, който хал хабер няма от френски език е списвал статията. Тази драг куин се нарича с псевдонима Минима Жесте...от "Mini majesté"
117
2
 
6
 
! Отговори
Soxoo преди 1 седмица
Танче, и аз работя на ъапад, но като дойде май месец и всички ставаме гейове :)) Като почнат с патетичните издигания на гейския флаг, с гейските символи и гейчета навсякъде да ни обясняват колко хубаво и нормално е това - и аз цял месец хоум офис...Не че друго, ама...
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Франсетата съвсем са изперкали!
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на вниманието на всички рекламадотелии: Явно няма да гледам откриването!