Борисов прозря: Малко гласували, ами... имат пари, пътуват в чужбина

Хората били спокойни, защото и Европа била спокойна
Обновена: 26 май 2019 23:35 | 26 май 2019 15:46, Камелия Цветанова
613

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ниската избирателна активност на евровота днес си има обяснение според премиера Бойко Борисов.

Той все пак се надява до края на деня тя да се качи и повече избирателите да отидат до урните.

Още по темата
"Сега много хора са навън, направили сме всичко възможно, тировете спряхме, за да могат хората да се приберат и да гласуват", каза той.

Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

"Тук, в България има дълги празници, по 3-4 дни се събират, хората обичат да пътуват, имат пари и пътуват и то най-вече в чужбина", допълни Борисов и отсече, че това било доказателство, че доходите у нас растат.

Според него хората са спокойни, защото и Европа е спокойна.

"Това е Европа, ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва, а това значи сигурна, просперираща, справедливост, свобода, това сме правили", обясни той.

Премиерът коментира и изказването на президента Румен Радев за разгласяването на данни от социологически проучвания в изборния ден.

"Президентът беше активен през цялата кампания, така че аз приемам това изказване като на политически лидер", отсече Борисов.

Според него трябва да се търси отговорност и от социолозите за данните, които публикуват в проучванията си, ако те не са реални.

Президентът Радев поиска силна и социална Европа

"Не може да се лъже така безогледно и да взимат сума ти пари. Честността е най-важното нещо. Днес съм забранил да ми казват какви са резултатите", коментира премиерът.

"Видно е, че лъжата, измамата, клеветите и злобата плашат хората и надали това носи успеех", допълни той.

Борисов пожела на бъдещите български евродепутати да работят много активно и заедно, за да постигнат в преговорите много добри позиции.

"Във вторник започва финалният кръг консултации за важните постове в ЕС – парламент, президент на ЕК, структуриране на мнозинства", каза той.

Според него е важно къде и как  ще се включи България като страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


613
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
15
 
13
 
! Отговори
Иво Христов-дебила преди 4 години
Щом и посредствения Иво Христов(известен още като ***) са го направили професор(вероятно по партийна линия), то тежко и горко за България...
395
3
 
28
 
! Отговори
Баба Пена преди 4 години
На следващите евроизбори,предлагам всички избирателни секции да бъдат извън България.Нека се открият по стотина секции в Гърция,на Малдивите,в Дубай,на всеки остров в Карибския басейн,за да могат истинските българи да гласуват,а всички останали в къщи менте българи,дето се чудят как да си платят сметките,да не дават своя вот.
394
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозният дебелак се сгромолясва тотално, всички българи ликуваме !!!!!!
393
5
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Професор Иво Христов отново се оказа прав.
392
12
 
11
 
! Отговори
хахо преди 4 години
с тия двете лидерки мъжемразки до тук само глупаците от бсп бкп вярваха на лъжите на нинова боико ясмс4ка като *** и това баше наи нормалното което можеше да се слу4и по добре боико отколкото бсп и фалитът на бг
391
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** народ загубена държава.Десет години опржстачване- това е резултата.Въпреки това не вярвам че това са честни избори.Изобщо. Тв.слугите. А съм.агенции - те са за затвора- продажни мекерета.Народе ***- на ви Бойко и Цветанов.Те си жтживяха на ваш гръб. *** *** многото *** народ.Как да не вярвам на приказката за ***- изборният резултат го доказа.
390
13
 
18
 
! Отговори
Курнелия милионерка преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
389
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка ***, ***! Радев руския пинокио и той!
388
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за протокола... Понеже това са евроизбори, като цяло се очертава следната картинка: ЕНП, в която членува ГЕРБ, губи 61 места в Европарламента. ПЕС, в която членува БСП губи 41 места. Крайнодесните групи ще имат повече от досегашните си депутати. В Англия партия "Брезкит" на Найджал Фараж печели категорично. Има вече информация по други сайтове как се движат резултатите по другите държави.
387
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха прав е човека. По времето тройната, кой пътувашее в по чужбинаа? Черни джиповее и ковритеее им. 2/3 нямахтее пари да излезете от градовете си. Сега много устатии станахте и големи претенции към всичко ;)))
386
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Борисов, не знам на кого плащате, за да ви дава подобни данни, но имам лоша новина за вас.Давате си парите напразно.Тези, които ви съветват и твърдят, че все повече умни и мислещи хора се връщат в България явно скоро не са се качвали на нискобюджетните самолетни компании на път към различни точки на Европа и обратно.Е, вчера имах такъв полет.Пътувах в компанията на няколко млади българи с висше образование, които работят нискоквалифициран труд за доста повече пари, отколкото биха получавали у нас за висококвалифициран такъв.
385
4
 
11
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Тези които не гласуваха можеха да вкарат поне 15 човека различни от тези които ще влязат
384
15
 
16
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 4 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят всякакви избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
383
7
 
24
 
! Отговори
Българин преди 4 години
И от утре всичко е ГЕРБ, както беше вчера !
382
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми сънародници! Независимо за какво, за кого и в какъв тип избори гласувате, не забравяйте, че вие самите сте промяната, която очаквате да видите в света! Всеки сам трябва да изгради живота, който иска. Спрете да хленчите за всичко и започвайте да действате! Никой няма да ви е виновен, ако не го направите.
381
4
 
15
 
! Отговори
д-р Дрее преди 4 години
Толкова пари имам , че не съм виждал София за да я посетя. А за чужбина не мога да помисля. Но днес пуснах бюлетина, познайте за кого?
380
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имане още време и вървете да гласувате за БСП ВЕДНАГА
379
3
 
17
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Това показва по скоро ,че сме заспал народ които само ,ако има лична изгода прави нещо Манталитета е такъв ,че някой друг да решава нещата
378
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На *** пак й смачкаха канчето! ОСТАВКА ***, техноимпексаджийката!
377
14
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да честитим поредната победа на Бойко Борисов !- всички ние Българите си го избрахме !