Резултатите сочат: БСП не е управленската алтернатива

БСП загубили, защото не се облагодетелствали от протестния вот
22

Какъв състав изпраща България в Европейския парламент? Към 20.00 часа прогнозните резултати на изборите за Европейски парламент показват 30,6% гласували за ГЕРБ, 25,4% за БСП и 12,7% за ДПС. Четвърта политическа сила е ВМРО с 7,9%, а на пето място се нарежда "Демократична България" с 6,7%.

БСП брои паралелно: Притеснени сме от ниската активност!

"БСП загубиха много. Можеха да се облагодетелстват от протестния вот. Те обаче не го сториха. И съответно резултатите им са сходни с тези от предходните евроизбори. ГЕРБ пък получават с около 50 хил. гласа по-малко отколкото през 2014 година", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев.

Той отбеляза още, че всички политически партии трябва сериозно да се замислят след тези избори, а със заключенията все още не бива да се бърза, тъй като изследванията, които показват първоначалните резултати, са заредени с много грешки.

Нови данни към 20 ч.: ГЕРБ – 30,6%, БСП – 25,4%, ДБ – нагоре

Според политолога Цветанка Андреева пък БСП "цяла нощ ще търсят оправдания за загубата си".

"Резултатите до момента категорично сочат, че те не са управленската алтернатива, която искаха хората да припознаят в тяхно лице", отсече тя.

По думите ѝ, тъй като става въпрос за евроизбори, най-важно е какво послание ще изпрати страната ни към ЕС.

По повод машинното гласуване Цветанка Андреева посочи, че в никакъв случай не би го определила като провал, тъй като според нея това е доста по-защитен вот от гледна точка на фалшификациите.

Избирателната активност е била 30,8% от имащите право на глас. Графата "Не подкрепям никого" са отбелязали 3,3%.

По колко евродепути ще изпратят ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО предстои да разберем. Това са четвъртите избори за евродепутати, в които участва страната ни. Кандидатите този път бяха общо 318 и бяха издигнати от 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: БСПГЕРБевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
3
 
! Отговори
П.Пейчев преди 4 години
Абсолютно точно и вярно !!! Не подлежи на ... обжалване !!!
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам тъпaнapитe искрено се възхищавате на тиквения Ум?С IQ 10 толкова.
13
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко заши поредния шамар на Московците. Давай Бойко народа е зад теб!
12
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са продължение на модела на управление на .Живков- партията държава и еднолична власт. А БСП не са никаква алтернатива. Герб имат късмет, че зад гърба им е ЕНП и хвърля насам едни огромни пари , за да слушкат. Народът е уморен и отвратен. Очаква истинската алтернатива. Според законите на историята, тя ще се появи скоро в лицето на качествено нови хора.
11
8
 
17
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Не мога да разбера как може продажни червени АНАЛизатори като Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Червен Колю и Първанчо Симеонов да се появяват сега по телевизията. Бок.луци червени, които манипулираха хората. Вместо да се извинят и скрият, те пак ми се пулят от екрана.
10
17
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Добре че тези...избори са само за 2 файтона хора,за което ни проглушиха ушите,че Боко ги спечелил.Ами честито на...печелифшите,но за българите нищо няма да се промени,защото...вкопчването на на ГЕРБ във власта е продължаване на...агонията.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия , ние помним, вземаме си редовно гинкобилобата.
8
9
 
1
 
! Отговори
Ама много сте ... преди 4 години
сигурни ,че БСП искат да спечелят--те си имат някакви партизански битки още от отряда Чавдар и всичко си продължава то срещу напористия Цветанов Дончев Бойко стои с извинение една жена която измести доста задкулисно силуети които стояха много по мъжки и борбено на сцената --не виждате ли ,че те изправят някакви колебливи неможещи по никакъв начин да се опънат на Баце- друго си е /драка / м/у Радев и който и дае от ГЕРБ в момента тези отгоре просто изглеждат като недоразумение ,компромис...
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България алтернатива няма. Защото няма реална опозиция. Всички партии са марионетки, управлявани от едно място.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой може да е алтернатива на най-големия гений на съвременността? На еманацията на Вселенския разум?"Аз съм *** и вие сте прости..."Самата свещена истина!Честито!
5
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е най-умният индивид от този народ!А щом е така, време е немците да ни заличат чрез геноцид!Те знаят как.
4
10
 
12
 
! Отговори
юйъэж преди 4 години
Аз на няколко пъти писах другари, но кой да чете, камо ли пък да чуе. Млъкнете бе, барем за малко млъкнете. Нямахте достойни отговори но не млъкнахте. Мълчанието ви щеше да бъде злато. Ама не, вие едно си баба знае, едно си баба бае. Пищяхте като ощипани.
3
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп - да се саморазпуснат по другарски.
2
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То беше ясно, че в България няма по-арен политик от бившия шофьор на Маргините, мyтpa и пандур на правешкия селянин Тошо!
1
11
 
29
 
! Отговори
shitkata преди 4 години
Другарите се у*раа :):)