Боян Чуков: Кампанията на БСП - неграмотна, Борисов изпързаля Нинова

Социалистите играли некоректно към гласоподавателите
27 май 2019 19:55,
44
Боян Чуков: Кампанията на БСП - неграмотна, Борисов изпързаля Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Кампанията на БСП беше неграмотна. Борисов изпързаля Нинова и Йончева - той се отдръпна и те се сражаваха с един сайт. Лидерът на партията водеше битка с петия в листата". Това заяви пред БНР анализаторът Боян Чуков.

По думите му, Корнелия Нинова е идеалният опозиционер за Бойко Борисов, а ръководството на БСП е играло некоректно спрямо гласоподавателите на партията.

"Хората в провинцията до последно не бяха разбрали, че Иво Христов в листата не е Иво Христов - депутатът... Сега на „Позитано“ са принудени да обяснят, че сгромолясващата загуба се е превърнала в победа, да, но резултатът е негативен", категоричен е Чуков.

Още по темата

Според него оставането на Нинова като лидер на БСП само ще удължи агонията.

"Самият факт, че тя избяга от вечерта на изборите и не се яви да каже две думи и остави петият в листата да обяснява за загубата на БСП - това е един страх и невъзможност да се подготви за поредната загуба“, изтъкна експертът.

Единственото решение на проблемите на столетницата, смята Чуков, е да се избере триумвират, в който да влязат трима души от трите поколения в партията, и в рамките на един определен срок да се обновят структурите на БСП и да се вкара кадровата селекция позитивно, а не на вътрешни връзки. Основна задача трябвало да бъде и ангажирането на младите кадри на партията.

Боян Чуков сравни Корнелия Нинова с Цветан Цветанов, но в пола:" Тя има неговото поведение и неговите послания".

По отношение на голямата европейска картина след изборите във всички страни членки, Чуков беше категоричен, че важният извод е, че за първи път ЕНП и ПЕС няма да има мнозинство.

"Появата на несистемни партии е заради мълчаливия договор и съглашенчество между ЕНП и ПЕС досега. Те не могат да предизвикат промени, но могат да предизвикат тенденция, която да започне да се задълбочава“, завърши Боян Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
9
 
! Отговори
И преди 4 години
Кой е тоя чук чуков, та ни натрапвате толкова напоително фантасмагориите му.
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вот въобще партии с 1-2% избиратели трябва да не се допускат до избори за да може реално големите партии да работят и да са единни Съединеннието прави силата, а не разединенитето. Тиквите пак търсят с кой да воюват и да показват мускули в пряк двубой БСП ще ги издуха като мокър вестник затуй тикат там Воля, Рамадан и не знам си кой още да размиват вота.
16
9
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Офанзивата на ГЕРБ беше срещу нас, не бе срещу БСП. БСП спечелиха от евроизборите, загубих само аз, но нали знаете, хахахаха, какво е казал Левски: "Ако печеля, печели цял народ, акоз агубя - губя само мене си";))) При Борисов, не е така;)))
15
8
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
БСП няма нищо общо с европейските социалисти! - ЕНП и ПЕС ще правят коалиция, като Тимерманс каза, че ПЕС са длъжни да осигурят стабилността на Европа от популисти и крайно десни.Аз питам *** като каква се определя, като европейска социалистка или крайно дясна? Риториката с която говори дава отговор на този въпрос!
14
8
 
13
 
! Отговори
Много Чуковци преди 4 години
Сега много като Чуков ще дават акъл. А всъщност БСП има с един депутат повече отколкото на предните евроизбори.Би било истинската победа за ГЕРБ - ако успеят да предизвикат разцепление в БСП. Затова Бойко подари 43 милиона държавни пари на Георги Гергов за да мъти водата, и взе много да харесва Станишев. Но няма да мине
13
7
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 4 години
Ами и ние не сме съгласни Нинова да напуска поста си!От къв зор, бе ***...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ония 80% са по-умни от някой си Чуков и от тях поне има някаква полза докато от някой си Чуков ползата за обществото е точно една кръгла нула.
11
6
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Нинова палач на БСППървом загубата не е катастрофална, ГЕРБ имат 6 евродепутата, БСП - 5, идеята беше, БСП д апобеди, дори с 1 глас. С една дума, не БСП, загуби, загубих аз, например, дето исках да махна Борисов чрез евроизборите;))) и всички като мен, но те не са много.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно бе Крум Зарков е идеален за лидер на БСП Да води ония 80 %
9
10
 
3
 
! Отговори
до Ха-аха преди 4 години
Според Чуков НиновА ходи да обяснява на хората ,че лицето Иво Христов не е онова лице, доколкотото се знае и двете лица Иво Христов не са от БСП и са достатъчно големи сами да се оправят за pалика от тиквите, които не могат един сужук да нарежат без да питат господаря си.
8
5
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Е как да разберат, за кой Иво Христов иде реч, като тези дето гласуват за БСП до един са от онези 80%
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуков къде е твоята партия каго ги разбираш много нещата що си с голо дупе и АНАЛлизатор *** се скрий някъде никой не те пита нищо. По-добре да те мислят за глyпак отколкото да проговориш и да разсееш всички съмнения. Нинова може и да подаде оставка за разлика от Боко Тиквата който не може да подаде оставка щото е дърт комунист и диктатор с крадливи министри.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпълзя поредния анализатор да дава акъл. А всъщност си прави реклама и не е единствен. Чуват се гласове, от дружките му, че кампанията била вяла, т.е. повече пари за медии и медиатори. Може пък и да е за добро, ще си вдигнат приходите съпътстващите бизнеси. А за реалното положение на кой му пука. Важно е, кинти да има.
5
11
 
14
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 4 години
С поредните си глуповати предложения и катастрофалната загуба на изборите Нинова окончателно потопя БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят всякакви избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
4
6
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боян Чукофф има ли връзка с един...футболен коментатор,или само съвпадение на фамилиите.Ако има...връзка,не е на нивото на отеца си,а ако няма връзка,да си пусне коментарите на М.Чуков,може и да му хареса.Да се пренасочи да коментира футболни мачове,ще пожъне по...голям успех от опитите му за политич. анализи,където дрънчи на...кухо.
3
9
 
16
 
! Отговори
докато преди 4 години
държат евреина-хомосексуалист Станишев - никой няма да гласува за тях !
2
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Може да си изберат за лидер Крум Зарков. Идеално се вписва. А има и много други безгръбначни покрай Нинова. Евала на Ленчето. Тя поне се подреди :)
1
3
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Ако си бяха наели за пиар представителите на прокуратурата Гешев и този дето е в отпуск,резултата щеше да е друг.