"Галъп": Политическо реми дни преди изборите

БСП и ГЕРБ с равен резултат, ДПС и ББЦ - също
Обновена: 20 май 2014 14:09 | 20 май 2014 12:15,
104
"Галъп": Политическо реми дни преди изборите
Снимка: архив Булфото

Десет дни преди изборите за членове на Европейския парламент БСП и ГЕРБ получават еднаква подкрепа. За двете партии биха гласували по 18,3% от избирателите. Това показват данните от последното социологическо проучване на агенция Галъп, проведено между 8 и 15 май измежду 1011 пълнолетни граждани.

Социолозите измерват отлив от гласоподаватели от двете партии в сравнение с април. През миналия месец деклариралите подкрепа за БСП са били 20%, а тези за ГЕРБ – 20,9%. Наблюдава се и лек ръст при анкетираните, заявили, че няма да гласуват. Десет дни преди изборите те са били 30,2%, а през април техният дял е 29,1%.

За пореден месец разликата между двете водещи партии и останалите претенденти за евровота е значима. С малка преднина пред ДПС (7,1%) се нарежда коалицията България без цензура със 7,2%. Въпреки незначителната разлика от 0,1% партията на Бареков за първи път се нарежда като трета политическа партия в изследванията на социолозите от Галъп.

Оттам коментират, че въпреки преднината, ДПС е партията с най-стабилни изгледи да бъде трета политическа сила на евровота.

Реформаторският блок, АБВ, Атака и НФСБ със сигурност не биха вкарали евродепутат според прочуването. Реформаторите събират 3,8%, движението на Ивайло Калфин и Георги Първанов – 3,5%, а Атака 2,5%.

Според изследването Реформаторският блок и България без цензура са политическите сили, които бележат ръст в последния месец при декларираната за тях подкрепа.

Според изследването 44% от имащите право на глас ще отидат до урните на 25 май. Това е и приблизителната горна граница на възможната активност. Що се отнася до преференциалния вот, едва една пета твърдят, че ще се възползват от тази възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Явно се вижда,че който дава пари той ръководи парада!! Не отписвайте Атака.Те ще са приятната изненада на изборите!
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия направо си казват : който кихне повечко той повежда, естествено " според социологическото проучване"!
87
0
 
6
 
! Отговори
dp преди 9 години
Че т. нар. социологични агенции в БГ изнасят чиста проба агитационен материалзнаят всички отдавна. Не вярвам въобще да си правят труда да питат някого дори,просто пишат резултати каквито им се спусне да напишат и толкова.Но често резултатите от избори повтарят "прогнозите" просто защото и тяхреално никой не ги контролира, току се покаже някой надут пуяк да кажемалко общи приказки по темата и дотам.Да не говорим, че на "избори" няма предложен избор извън контрола на КГБ мафията.
86
0
 
12
 
! Отговори
een man преди 9 години
Незнам защо Днес.бг продължава да цитира едни измамници. В България няма Галъп, а самозванци, срещу които има и съдебно решение да спрат да използват името. Съответно и статистиките са им такива - лъжливи
85
0
 
4
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
-ПОКАЙ СЕ.УТРЕ ЩЕ Е КЪСНО!
84
6
 
4
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Дремеме ми за изборите!Гласуваме кой да се нагуши с евро, не кой да свърши работата правилно!
83
0
 
5
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Срам е за целия български народ.След няколко дена е най-големият празник за човечеството- 24 май- ден на писмеността, за чието съществувание българският народ и народите, които са живели на тази земя, имат най-голям дял за създаването на съвременната човешка писменост и са насочили човечеството от дивачеството към цивилизацията,никой нищо и никого не споменават.Позор,орденоносци станаха не поети и певци, а военни гангстери ,кръволоци,детеубийци в утроби.Позор за тези,които ги дават.
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
?? да гласумам
81
1
 
15
 
! Отговори
пича преди 9 години
Стига с тия платени публикации - всеки знае чии интереси обслужват Кънчо и Андрей - който вярва на тези простотии е *** та ***! Вече масата от хората не са толкова *** като преди...
80
12
 
5
 
! Отговори
националист преди 9 години
Трябва ли да вярвам на тези платени глупости! Който плаща той поръчва музиката нали знаете! Атака примерно ще вземе между 15-20%, а защо не и повече зависи от избирателната активност, а вие продължавайте да плямпате глупости никой не ви вярва вече!
79
4
 
12
 
! Отговори
66 преди 9 години
Не мога да разбера за толкова ли глупави смятате хората? Всеки може да намери проучванията на социологическите агенции за минали избори в интернет и да ги сравни с резултатите. Например за Парламентарните избори през 2009 г., даваха изравнени шансове на ГЕРБ и БСП, а се оказа че БСП едва спечели 40 мандата. Миналата година даваха 3% преднина на БСП, а те загубиха изборите. Не бяха разбити благодарение на Костинбродската афера и нарушаване на деня за размисъл...
78
5
 
6
 
! Отговори
васо преди 9 години
Само в *** кратуни на кънчовците от Галъп има равни проценти и ибрика е пред ДПС -ИЗОБЩО НЕЩАТА СТОЯТ ПО КОРЕННО РАЗЛИЧЕН НАЧИН !
77
6
 
17
 
! Отговори
да преди 9 години
В Северозападна България, където *** си проведе основно кампанията, са само червени кухи тикви - оттам 5-6% и АБВ ще дръпне 4-5% и комунистите са пътници.
76
0
 
10
 
! Отговори
до 83 преди 9 години
Точно така!!! МВФ, ДОЛУ САЩ, ЕС, ДОЛУ НАТО!Долу и Русия, Евразийския съюз, Китай, арабите, Индия, Бразилия, глобалното затопляне, извънземните, Мелодия на годината!Долу *** лозунги! Да живее партията-майка, която ни дава наклон на *** вече 70 години!
75
11
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
в онкета на някои сайтове Атака взима 7 процента и на трето място сле герб и реформатоския блок. Това значи че младите масово ще гласуват за нея. Стегнете се, дайте и вие своя глас и ще пробием 6 процентовата бариера. Нека има поне една евроскептична паритя в ЕС
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу МВФ, ДОЛУ САЩ, ДОЛУ НАТО.в България има 11 гръцики банки и само една българска - БНБ.всичките ни капитали се източваат навънДокато бяхаме в ССР полуваххме военан техника на занижени цени, сега НАТО не ни дава и един лев промоция.да ударим с юмрюк по масаната НОМЕРЕ 20 - АТака
73
4
 
18
 
! Отговори
boy преди 9 години
Стига сте го рекламирали тоя Бареков, бе! Трябва наистина да си много просто същество за да се връзваш на простотиите му. Вече ме е срам от България заради такива навлеци..
72
5
 
6
 
! Отговори
алекс преди 9 години
долу ЕССР
71
34
 
3
 
! Отговори
ВАНЯ преди 9 години
БРАВО НА БАРЕКОВ И ВСИЧКИ КОИТО СА КРАЙ НЕГО, НАИСТИНА УСПЯХА ЗА ДВА МЕСЕЦА ДА УБЕДЯТ ХОРАТА ,ЧЕ В КРАЙНА СМЕТКА ТРЯБВА ДА СЕ ГРАСУВА ЗА ББЦ,НЯМА ЗА КОГО,ТОВА СА ХОРАТА НА НОВОТО ВРЕМЕ !!!!!! БРАВО !!!!!!!!
70
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакаааааааа

Спонсорирани публикации