Чужди и родни майстори се включват в графити фестивал

Идва легендата на европейската графити култура Omsk167
Обновена: 21 авг 2012 11:26 | 18 авг 2012 14:23,
5
Чужди и родни майстори се включват в графити фестивал
Графит на Omsk167. Снимка: ON! Fest

По-богата и амбициозна програма и още по-голяма площ за изява на утвърдени и млади таланти ще предостави ON! Graffiti – второто издание на най-мащабния международен графити фестивал в България.

Той ще се проведе в рамките на ON! Fest на 22 и 23 септември и ще включва демонстрации, състезания, работилници и лекции на различни теми, свързани с графитите и уличното градско изкуство. 

У нас пристига легендата на европейската графити култура - германецът Omsk167, подкрепен от двама други негови сънародници от Дрезден, с не по-малка международна известност и постижения -  Caparso и Slider.

На ON! Graffiti ще се завърне за демонстрация и уъркшоп за напреднали и миналогодишният участник Brus от Италия.

Всички те ще покажат техника и умения на стената за професионалисти по време на двата дни на ON! Graffiti. Редом с тях на нея публиката ще може да види и рисунките на някои от най-добрите български графити артисти – GOAT, Dilom, Esteo, Funne и колективът 4+.

Отсрещната стена на фестивала пък традиционно ще бъде отредена за десетте участника в конкурса на ON! Graffiti за млади артисти, като право да се включат имат само начинаещи до 20-годишна възраст.

Селекцията за 8 от финалистите отново ще бъде дело на жури от Molotow team, а двама от тях ще бъдат избрани от потребителите във фейсбук страницата на ON! Fest. Тази година темата на конкурса ще бъде Do Your Best! („Покажи най-доброто си парче”), а единственото условие за кандидатстващите скици ще е да се ползват цветове от предварително зададени цветови гами във формата за регистрация.

Организатори на ON! Graffiti и тази година са Rush, подкрепени от Molotow, които ще осигурят материалитe за участниците, както и награди в конкурса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
навигатор преди 11 години
Джордж Бест с боза и баничка в ръка,като бозата е държи гордо изправена,а баницата готова за "унищожение"