От манга герой до геймър с ON Fest

Второто издание стартира на 21 септември
Обновена: 18 сеп 2012 20:51 | 18 сеп 2012 16:32, Петя Славова
0

Пространството на Art Space се превърна в арена на уличната култура и изкуство. Снимка: ON Fest, Антон Чалъков
В арена на уличната култура и изкуството се преобрази сцената на Art Space по време на пресконференцията на фестивала ON Fest. Второто издание ще стартира на 21 септември в Експо Център, като ще продължи и в двата почивни дни.

Организаторите не обясняваха, а директно показаха какво може да ни очаква по време на събитието. Демонстрацията започна със зумба танци, които постепенно се сляха с латино изпълнение. Последваха майсторски изпълнения на байкъри, както и паркур, което се оказа и доста опасно, тъй като негови жертви станаха няколко бои, с които графити художник от RUSH рисуваше на специална стена по време на изпълненията.

“Ако някой може да опише това с думи, искам да го поканя на поезия On Fest 2013", пошегува се водещият и един от организаторите на феста Мартин Кадинов и продължи обиколката на събитията по време на феста.

Освен графити зоната (ON Graffiti), където ще се съберат най-големите майстори у нас, както и гости от чужбина, доста интерес предизвиква и ON Sports, където се включват турнир по стрийтбол, скокове с велосипед, стена за катерене, всекидневно дрифт шоу с професионални пилоти и състезания за колички с дистанционно управление.

На една от най-големите сцени в Експо Център ще ни запознаят с анимацията на Япония. ON Anime бе визуализирано от двама младежи, облечени като любимите си манга персонажи. Екипът обеща по време на самия фест да има общо 100 души, които ще се превъплътят в анимираните същества.

На сцената излязоха още хора с кокили, ценители “разходиха” количките си с дистанционно и обясниха специфичните им възможности.

Стана ясно, че ще има още зона за фотографи, където всеки любител ще може да разпита професионалистите по въпросите, които го вълнуват. Разговорът естествено премина и към зоната на игрите, където ще е On Gaming. “Дори да нямате афинитет към игрите, ние ще ви го създадем”, обеща още Мартин Кадинов, който може би в тази област се чувстваше и най-добре – като един от най-изявените представители на българската гейм индустрия.

Финалът бе даден от мощния звук на групата "Тъпани и гайди" - част от шоукейс сцената на MusicPRO, с обещание за още много изненади в дните между 21 и 24 септември - времето, в което всеки може да рисува графити и да усети разликата между изкуството и драсканицата, да се качи на кокили, да танцува, да се превърне в геймър, манга герой и какво ли още не.

Защото единственото, което искат от екипа на ON Fest, е да се включиш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари