Спасителите на ЦСКА спасиха себе си

Пламен Марков пред Gol.bg за "червените" и националния отбор
3
Спасителите на ЦСКА спасиха себе си
Снимка: Булфото, архив

Пламен Марков е една от легендите на българския футбол. Той е последният селекционер, класирал националния отбор на голям форум – Евро 2004 в Португалия. От тогава "лъвовете" все се провалят, но специалистът заяви в интервю специално за Gol.bg, че сега имаме минимални шансове, но отново "зависим от другите".

Пламен Марков говори и за честите смени на треньорите на България, разбира се, не пропусна да обсъди и ситуацията в ЦСКА, където е играл от 1975 до 1985 година и има два престоя начело на гранда.

Предстоят мачове на националния отбор – контрола с Турция и квалификация с Малта. Какво очаквате?

Това, което всички очакваме. Да има по-добри игри, да има резултати, които да допринасят за любовта към футбола. Ясно е, че тази игра обединява страшно много хора и по този начин тези фенове и привърженици се чувстват удовлетворени. Още повече, когато става дума за националния отбор, защото става въпрос за защитаване на честта и престижа на България.

Няма как да не ви попитаме и за случващото се в ЦСКА...

Не съм наясно, защото излиза малко от истинската информация пред публиката. Струва ми се, че в момента ръководството обмисля варианти, с които да помогне на ЦСКА. Наистина би било жалко ЦСКА да започне от "В" група или да отиде в аматьорския футбол. Но в крайна сметка и това да е вариантът, съм сигурен, че хората ще го приемат и него. Стига да е в интерес на бъдещето на клуба.

Кой носи вина за положението на ЦСКА?

Кой носи? Носят тези, които спасяваха. Нали напоследък имаше едни "спасители". Те казаха пред обществеността, че са спасили клуба. Мисля, че те спасиха себе си.

Как ще коментирате избора на Ивайло Петев за национален селекционер?

Това е въпрос на ръководството. Те си решават кого да назначат, за какъв период от време и т.н. Само пожелавам успех на Ивайло и дано се представи добре.

автор: Веселин Коларов

Правилно ли беше уволнен Любо Пенев и какви са шансовете ни за Евро 2016 според Пламен Марков - вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Пламен МарковЦСКАБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
16
 
! Отговори
хх преди 8 години
Под мъдрото ръководство на другаря лупи, цска натрупа дългове от над 25 милиона.Няма луди, които да прежалят тези пари за една гола фирма.Стягайте се за окръжната група и стига сте хленчили, тъпчигушовци некадърни.