Левски се разделя с "яловия" Курдов

Нападателят разтрогва договора си по взаимно съгласие
2
Левски се разделя с "яловия" Курдов
Снимка: Булфото, архив

Левски и Атанас Курдов ще разтрогнат договора на нападателя по взаимно съгласие.

Футболистът не попада в дългосрочните планове на треньора Стойчо Стоев, пише Gol.bg. Точно и затова приоритет в селекцията на сините е взимането на класен таран от чужбина. До момента Курдов така и не успява да разкрие качествата си на "Герена". Юношата на "сините" подписа с тима през лятото, след като премина успешен пробен период. Той бе голмайстор на състава в контролите.

След това обаче наблюдава от трибуните старта на първенството, защото клубът не успя да го уреди навреме с картотека – причината бе, че Курдов има съдебни спорове с бившия си казахстански тим Астана, начело на който е Станимир Стоилов. Това се отрази на формата му. За първи път той стартира като титуляр за първи път в мача срещу Монтана (2:0) от петия кръг. Нападателят асистира за едно от попаденията на Божидар Краев. Но с това се изчерпва и активът му. През кампанията той има общо 7 мача в елита.

В тях 191-сантиметровият играч е престоял на терена 296 минути (5 часа без 4 минути), в които не е отбелязал гол. Участва и в един двубой за Купата на България – успехът над Поморие след продължения и изпълнение на дузпи. Тогава той пропусна да вкара от бялата точка.

През лятото Курдов подписа договор с Левски за 1 година. Двете страни обаче ще постигнат споразумение за раздяла по взаимно съгласие. "Сините" не са много доволни и от другия си таран - Умар Диаби. Той също се представя повече от колебливо, но все пак има малко по-добри показатели от Курдов – има един гол в 309 минути за 6 мача в "А" група, игра и 73 минути при 3:1 над третодивизионния Несебър на 1/8-финалите за купата, като не успя да се разпише.

Освен с централен нападател Левски ще се подсили и с крила и централен защитник по време на зимната пауза. Клубът е пред раздяла с фланговите играчи Денис Махмудов и Линел Китамбала.

Още новини от Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: левскиАтанас Курдов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Левски!!!Добре дошли в Монтана Левскари!!!И да паднем и да бием....пак ще се напием.Да е жив и здрав Златко Живков!!!!Велик!!!Бат Бойко няма власт тука.Това е автономен регион.
1
2
 
3
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Само Левски!!!Добре дошли в Монтана Левскари!!!И да паднем и да бием....пак ще се напием.Да е жив и здрав Златко Живков!!!!Велик!!!Бат Бойко няма власт тука.Това е автономен регион.