Атлетико Мадрид на финал в Шампионската лига

Испанците паднаха, но с гол на чужд терен елиминираха Байерн
4 май 2016 07:27,
18
Атлетико Мадрид на финал в Шампионската лига
Снимка: БТА

Приказката за Атлетико Мадрид в Шампионската лига продължава, след като момчетата на Чоло Симеоне се класираха на финал в Шампионската лига.

Дюшекчиите паднаха с 1:2 от Байерн в Мюнхен, но след победно 1:0 на "Висенте Калдерон" и гол на чужд терен отново ще спорят за "ушатата".

През 2014 година Атлетико загуби нещастно от Реал Мадрид, който отново може да е на финал, ако успее да преодолее Манчестър Сити.

Като цяло срещата предложи много здрава битка, множество положения, три гола, две изпуснати дузпи и в крайна сметка съдбата се усмихна на гостите.

Байерн заслужено успя да дръпне в резултата чрез Чаби Алонсо (31), баварците обаче допуснаха голяма издънка само три минути по-късно, когато Томас Мюлер не можа да вкара от дузпа и да даде сериозно предимство на отбора си.

В началото на второто полувреме Гризман изравни, което тотално срина Байерн. Германците обаче изригнаха в 73-ата минута, когато Левандовски вкара, но до края не се стигна до нов гол, а испанците дори изпортиха дузпа.

Така Атлетико е на финал и изрита пореден европейски гранд, след като на 1/4 финалите би шута и на Барселона.

Четете още спортни новини в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 7 години
Много харесвам Атлетико. Стискам им палци на финала да се представят добре. Това е най - класния испански отбор и един от любимите ми в европа. Много се радвам, че немски и английски отбори отпадат.
15
0
 
0
 
! Отговори
трагични преди 7 години
дори няма да гледам финала
14
0
 
2
 
! Отговори
Адолф преди 7 години
До RADГолът на Атлетико не беще от засада и това се вижда ясно от фронталната камера, а не от тази, от която не се вижда нищо (а не знайно защо само тия кадри циркулират в нета). Срещу една корпорация, която има неограничени финансови възможности трябва да се играе по този начин. С Байрям Мюнхен не можеш да се надиграваш, защото те зобят неща, които минават под радарите, просто имат парите и лабораториите..
13
0
 
2
 
! Отговори
калъча преди 7 години
Останах с впечатление ,че съдията мрази германците.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 празни глави гонят една топка пълна с въздух!
11
4
 
3
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
ВИВА АТЛЕТИКО!!!ДОБРЕ, Е ЧЕ ***$ТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ОТБОРЧЕТА ОТПАДНАХА!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
RAD преди 7 години
Фактите са си факти:Диего Симеоне с много добре организиран и обигран отбор почти без звезди успя тактически да излъже два претендента за титлата.Атлетико се класира с грозна,но ефективна игра, пълна с аржентински номера (например при смяна, да започнеш да си махаш корите на терена още)Байерн игра много по-добре, но тактически Атлетико бяха в пъти по-ефективни.Голът на Гризман беше от засада.Това е положението
9
3
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Всичко е кинти, важното да ги вземеш. така че... ако ще и кола с дини на вратата да сложиш както каза треньора на Любимец, важното да не "влазя" топката у рамката. Във футбола всичко е позволено, само да няма грубости. Иначе всеки си рита както му харесва - ритнитопковщина и 100 000 реват на стадион и гледат как 22-а се юркат и тичат подир въздух натикан в плондер.
8
7
 
6
 
! Отговори
генерала преди 7 години
цял мач на една врата, испанския бетон продължава.за отбори като атлетико трябва да се въведе ново правило, ако не излизаш от собствената си половина 5 мин, дузпа.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, тоя като не може да си вкара дузпата, кой им е крив на швабите. Положението на Атлетико преди гола им е леко дискусионно. Но, така прецениха реферите. Но и Байерн със системата "тики-така", цък-цък-пас-локумче, мани.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"след като на 1/4 финалите БИ ШУТА и на Барселона""а испанците дори ИЗПОРТИХА дузпа"
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антифутбола победи.
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класирането на Ателтико на финал бе срам за футбола. Аз явно съм гледал различни мачове ако не е така.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментиращите под 1 и 2 са явно некомпетентни и необективни. Самият факт, че Атлетико--без звезди , със скромен бюджет , вече толково години се бори успешно и в Испания и в Европа, какво говори. Че е велик ***. Нека наш,те да направят нещо подобно---и пак ще викаме за тях....А не само да плачат че парите били малко и условията били лоши----примера на Глатасарай преди години, сега на Лестър и Атлетико е показателен.
2
22
 
8
 
! Отговори
Латинос преди 7 години
Най-грозният футбол игран на полуфинал в ШЛ. Най-смешният тренер - Клоун. И като футбалер бе ненадминат симулант и като тренер е същият ***. Който и да се падне от днешния мач за финала (предпочитам Сити) му поежлавам да размаже смешника Диего или негов играч да си забие ефектен автогол в последната минута на финала. Отврат!
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко , но факт- абонатните на Реал на финал срещу тях. Дано все пак ме опровергаят дюшеците.