Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора

Било недопустимо да има расистки нападки и толкова лоши резултати
Обновена: 15 окт 2019 12:22 | 15 окт 2019 12:15, Камелия Цветанова
264
Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като извика на спешна среща министъра на спорта Красен Кралев и му разпореди държавата от днес нататък да преустанови всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС, премиерът Бойко Борисов и лично поиска главата на Михайлов.

Още по темата
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа той в социалната мрежа Facebook.

Борисов определя падането на националните ни от отбора на англичаните като позорна загуба.

"Предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", възмути се още Борисов.

Премиерът уточни след правителственото заседание, че ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби в централата.

"Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление и ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви още Борисов.

"Вижте страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително дадоха хитлеристки знаци. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България. Виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава", подчерта министър-председателят.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Срещата два пъти беше прекъсвана заради расизъм. Дебютантът Тайрън Мингс беше обиждан, а второто спиране на играта дойде по сигнал на съдийската бригада. Преди началото на срещата пък феновете на гостите освиркваха химна ни "Мила родини", което обаче незнайно защо остана незабелязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми тук му казаха да се направи на мъж,щото всичко друго опл,еска написледък.Държавата ,то е ясно ,че не диша отдавна.Пи,пи,пи- аррррр!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популизъм.Перуката бил инвалид.Е хуу след него ще дойде друг бездарник и пак същото.Закривайте футбола и спортът като цяло и отваряйте клубове за компютърни игри.Събират се все млади готини отворени хора от цял свят.Спортът стана само са мутри,алкохолици,наркомани,изнасилвачи различни видове диви селяни,нацисти роми и цветни.
22
5
 
3
 
! Отговори
никаква оставка преди 4 години
наще бяха по добри ама съдията подпря англия и за това победиха. иначе щеше да е поне 2-0 за нас. за това никаква оставка, какво е виновен Михайлов, че англичаните са платили на съдията
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни пука за резултатите от футбола,няма ли по-важни за бг народ теми за правителството?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше и расистки крясъци, защо това не се коментира?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алоуу овчичкитеподгответе се за стригане от банкянския чобанчестито
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце махаи го
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натрупал е много знания в различни области на живота за перспективно виждане и несъмнено е положителен фактор за създаване на по възвишени стремежи към хубавото и благородното и ги оценява като полезна необходимост.Бойко Борисов умее да намира подходящи средства за въздействие.С правилни методи поведението на хората подлежи на култивиране!
16
0
 
20
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Аз си спомням как за национален селекционер на подрастващи,бе назначен за треньор индивид...който бе известен само с едно..ритал мачлета с нашето Слънце...най-добрият футболист на България...Боко Тиквата. Така,че не обвинявайте САМО Б.Михайлов. Рибата мирише от главата. Помня кой е глава на БГ вече 10г. А Вие,помнете ли?
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да ми е неприятно да го кажа, но оставката на Перуката няма да промени нищо. Целият модел е сбъркан - собственици на клубове, администратори, школи и т.н., плюс държавата и нейната администрация, плюс цялостната нагласа на обществото към нещата.
14
2
 
20
 
! Отговори
Поругана Българийка преди 4 години
Този пък и той, нали и чрез футбола се точат пари. Държавата да подкрепя спортовете, в които има доказани и перспективни състезатели.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма по.нагъл крадец в странат ни
12
3
 
22
 
! Отговори
внимание! преди 4 години
охраната на стадиона се осигуряваот министъра на мвр!!Оставка!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя *** го няма в парламента да даде отговори за това че се съсипва държавата - сега се занимава с футболаами какво чакате - бистришките тигри да бяха излезли начело с него
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ти трябва да си ходиш, твоята глава трябва да падне, ходи си в анадола при твоя приятел Ердоган!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингилизи освободители! Бих добавил и ГО ПОДСТРИЖЕТЕ! Срам ме е, че гледах това нещо снощи.
8
1
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Мила родини!?!?! Чий пък ще този химн?
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто ГЕРБ е на власт, целият български спорт е в ужасна криза.
6
4
 
36
 
! Отговори
боко, преди 4 години
то футбола да беше проблема в бг, прощаваме ти!
5
4
 
29
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
ГЛАВАТА ВЪРВИ КОМПЛЕКТ С ТРОЙНАТА ГУША- КРАДЛЕВ..