Почувствай Сара

Прекрасната изпълнителка от Кабо Верде е готова с новия си албум Xinti
19 юни 2009 15:25,
3
Почувствай Сара
Снимка: Meet the World

След като „почувствахме“ първия сингъл Ponto de Luz и се насладихме на прекрасното му видео, вече ще можем да чуем и целия нов албум на Сара Тавареш.

Водещ представител на новото поколение изпълнители от Кабо Верде, тя се докосва до успеха първо с втория си албум си Balance.

Сега е готова да потвърди световната си слава с Xinti (Feel It) – пътешествие, изпълнено със светлина, което показва развитието на гласа и стила й.

Тавата прелива от китарни рифове, нежни ритми и мек португалски вокал и музиката на Сара никога не е звучала толкова наситено.

Xinti е изумителна колекция с чувствени и интимни песни, изпълнени едновременно с нежни мелодии и фънк и афро ритми.

Повечето парчета са съставени на базата на нежните и често сложни китарени мелодии.

Tavares сравнява основните мотиви в албумите Balance и Xinti, описвайки последния като „лична, вътрешна молитва, отправена от човек, който поема дълбоко въздух и продължава напред”.

Това описание съвпада изцяло с чувствената песен Exala (Exhale). Замечтаната Manso, manso (Softly, Softly) пък включва вокала на изпълнител от улиците на Лисабон.

Философският подтекст, който имат песните на Tavares, се среща и тук, но освен него в песните й има още много движение и шими танци.

Xinti показва колко по-завършен и с по-широк диапазон е гласът на Sara, а мотото и текстовете в него говорят за една много мъдра за годините си жена – това наистина са ‘песни за опита’.

С талант, чувство за хумор, харизма и страхотна музика ще ни хипнотизира изпълнителката на концерта си у нас на 26 юни на фестивала Meet The World

Припомни си видеото към първия сингъл от Xinti тук:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
АН преди 14 години
Браво, страхотна и успокояваща музика! Заслужава си да се види на живо.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
китарени => китарни