Gravity Co-леда: без мръсни тайни, с музика

Групата за новите проекти и посоки и националното си турне
Обновена: 28 дек 2010 11:55 | 25 дек 2010 16:15,
19
Gravity Co-леда: без мръсни тайни, с музика
Снимка: Личен архив

През май Gravity Co се събраха в първоначалния си състав и вече половин година активно правят нова музика.

След Anything Goes направиха коледен подарък на феновете си – втората нова песен Lights, отбелязала старта на  Dirty Toy Tour, което продължава с пълна пара.

Между две дати се срещаме, за да поговорим какви ги вършат напоследък, накъде са се отправили и какво предстои...

Днес сте в Габрово, след това - Бургас, Шумен, Велико Търново, Плевен и София на Нова година. Как е социалният живот?

Петър: Зависи по кое време на денонощието ни хванеш. През деня сме много скучни, защото си говорим само за работа, но после се оправят нещата.

Голямо рок клише! Не ставате ли сутрин преди концерт да тичате за здраве?

Иво: Стар съм вече за тези неща.

Явор: Ами сутрин... чай, кафе, фреш... Истината е, че това турне, с концертите всеки ден, е предизвикателство за нас. И ни е готино да проверяваме можем ли да издържим, да сме винаги на шест, да се забавляваме ние и публиката.

Как върви до момента?

Явор: В Благоевград много ни хареса – страхотен клуб, беше красиво. В София беше още по-готино – много хора, голяма емоция и хубав звук.

Петър: Да, това е важно. И най-вече – имаше адекватна публика, която знаеше за какво е там.

На вашите концерти не е ли винаги така?

Петър: Понякога срещаме хора, които просто си ходят на дадените места, защото не е имало къде другаде да отидат. Приятно впечатление ни прави нашата публика – страхотна е.

Какво се промени след завръщането на Явор?

Още по темата
12 яну 2009 16:00
24

Явор: Чувствам се все едно нищо не се е променило. Само дето сега съм по-уверен, нещата ми се случват по-лесно. Публиката възприема леко новите парчета, даже вече ги научават. Дори още на Spirit of Burgas всички пяха с нас Anything Goes.

Иво: Много сме доволни, получават се нещата и са близо до първоначалния вид. Не обръщаме внимание на детайлите, изпипваме ги разбира се, но всичко се случва на един дъх.

Песните, които записахте с Ники, бяха много по-тъмни и тежки...

Петър: Защото бяха много тежки времена...

Сега по-светли ли са?

Петър: Със сигурност сега сме много ентусиазирани и за половин година направихме повече парчета, отколкото за предишните две.

Иво: Аз не знам дали можем да си говорим за  черно и бяло, защото в музиката ни има и други нюанси. Наистина тогава тя беше такава – експериментирахме много. И този период беше особен за групата – по-различни песни, други посоки... Сега се връщаме към себе си. Такива, каквито трябва да бъдем. Всеки си е на мястото.

Lights, Anything Goes и Dirty Secter Toy са много електронни и сурови. Това ли е посоката?

Петър: В последните парчета – да, но за албума не знаем какво ще се случи. Ние сами постоянно се изненадваме.

Георги: Като продуцент мога да кажа, че ще бъде компексен проект – нито китарен, нито електронен – всяко парче ще бъде уникално и емоцията им ще определя аранжимента.

Преди 2 години се обърнахте навън, още ли гледате нататък?

Петър: В последната година се настройвахме към промяната, отложихме малко, но работим по въпроса, ще има големи фестивали.

Защо продължавате да правите музика?

Явор: Като всеки един музикант, и ние искаме музиката ни да достига до повече хора, да свирим възможно най-често и да радваме тези, които ни харесват. Да работим спокойно. Елементарно е.

Петър: Подхождаме музикално към реалността. Всичко, което се случва, се отразява, защото ние творим тук и сега. Но не по директен начин. Защото това, че правим музика в България е просто стечение на обстоятелствата. Липсата на адекватен пазар усложнява нещата, но желанието ни да правим песни е несравнимо по-силно. То е универсално.

Как се случи така, че бандите имат фенове, но като цяло българинът като че ли мрази българските артисти?

Петър: Не са само артистите, генерално е отношението „тоя на к'ъв се направи“. Българите обичат нещата, които са като тях, нямат нужда от хора, които да ги водят, да им разказват приказки и да им създават други измерения.

Георги: Това е така във всяка сфера и не е лишено от корени в самата българска музика. Например това, че много артисти се опитват да правят музика по чужди модели, гонейки музикален успех, без да са себе си. Когато човек е искрен, има по-голям шанс да стигне до другия. Вярвам в честното правене на музика.

Преди няколко дни снимахме едно новогодишно предаване и видяхме как гилдията абсолютно машинално  прави някакви неща – опитва се да се хареса, да бъде достъпна, според очакванията. Хората се пренаситиха от това.

Петър: Gravity Co съществува от много време и още преди първия албум ни събра това, което ни събира и сега. Не държим да ни показват „по телевизора“ и да сме известни. За нас най-важното е музиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Joro преди 13 години
Malko sa Bulgarskite muzikanti koito mogat da izvadqt po kachestven produkt ot Gravity Co v momenta, v minaloto a predpolagam i za v budeshte. Ne znam zashto horata tuk pishat takiva izlagashti gi komentari bez vuobshte da sa naqsno kakwo sviri tazi grupa.... Uspeh na vsichki vi ..... chalga, rakia, E36ca vtora ruka.....etc
17
0
 
2
 
! Отговори
zu преди 13 години
Добре бе, като не ви кефят, защо въобще си правите труда да ги коментирате!? И като не са ви известни защо пък решихте да четете статията?Хората въобще не се изхвърлят, радват се на своята си публика и нищо не казват за ***, който ги мразят (по какви причини и те самите не знаят).Абе слушайте си чалга и не се занимайте с хора, които не разбирате.
16
0
 
2
 
! Отговори
alex преди 13 години
hahahahhah Predstavitelna izvadka za kulturata na 4etq6titei pi6e6tite:polovinata pravqt komentari na mqsto...drugata polovina sa bokluci....a tova e prostoedno interviu:(Gravity Co sa strahotni muzikanti!Kogato gi 4uh za purvi put predi godini ne predpolagah 4e sa BG(ne 4e se sumnqvam v rodnite talanti..)Bqh edna ot malkoto na purviq im koncert v Burgas...i znaeh vsi4ki pesni:)nezabravimi momenti...Veseli praznici i po-pozitiven pogled na jivota vi pojelavam ;)
15
3
 
13
 
! Отговори
Георги Бурнаски преди 13 години
Стандартно интервю, в което групата се опитва да говори за всичко около себе си, тъй като не е сигурна кога някоя медия отново ще се обърне към тях за информация. Това е пагубно, защото е показателно за "обективните" медии в нашата страна, които отразяват "всичко актуално" (смях в залата). Тези, които хейтват - ок, имате право на мнение. :) Само не мога да разбера защо отделяте част от скъпоценното си време, за да коментирате нещо, което явно не ви харесва? Успех на бандата с оставащите концерти
14
3
 
14
 
! Отговори
турският сериал преди 13 години
Ауу много селяци имало в Родината-отчайваща работа!Дами и господа нехаресващи тази велика група стойте си пред кюмбетата и си хапвайте пачицата и пръжките,акови пуснат и Ивана ще е сублимен момент в живота ви!Приятно прекарване!
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мама и тате ми забраниха да ги слушам казаха че ше ми строшат главата с радиото ако ги слушам.аз да дразна прасето на двора ги пускам
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕЯ ГЛАВУНДЕРИ МНОГО СЕ РАЗМЕ4ТАХА ,ТЕ В ШОУТО НА ТИКВАТА СЛАВИ ЛИ БЛЕЯТ И ДРЪНКАТ.
11
7
 
22
 
! Отговори
music fen преди 13 години
Чета коментарите и стигам до извода че читателите на тази новина са от табуна на конете с капаците явно .Или по скоро коментират тези които не са наясно за какво става дума.Специално за тях да кажа че Gravity Co са една от най-качествените Бг- групи от по новото поколение и всеки който не го е разбрал до сега явно предпочита музика от която ти илизат мазоли на пръстите от щракане.
10
3
 
3
 
! Отговори
Aз :) преди 13 години
777, да не се казваш Николай Бакалов? :)))))
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a kakvi sa tezi ...???Tova platen reportaj li e ...???
8
13
 
13
 
! Отговори
777 преди 13 години
Проблемът на тези момчета е, че правят музика която няма кой да слуша - никой не се нуждае от нея. В парчетата им няма нищо българско което да накара българина да ги хареса (че са и на английски даже), в чужбина няма кой да ги слуша щото те чужденците си имат собствени групи, които правят такъв стил музика. Били една от най-известните и обичани банди в България? Пък не виждам един тяхен хит да е в топ 100 на ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ (колкото и да е сбективна тази класация)
7
11
 
14
 
! Отговори
KEEP WALKING преди 13 години
тук май са се набутали да коментират някакви случайни форумни герои,които в случая явно си нямат понятие ни от музиката на тези хора,ни от развитието им като група,както и да е.Пожелавам ви успех пичове и се гордея че има такива като вас сред цялата тая родна простотия.УСПЕХ!!!
6
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВОУНИКАЛНОУНИКАЛНИ САНЕДОСТЕЖИМИ САКАКЪВ РЕ4НИК ИМАТ САМО,А ЗА ПЕВ4ЕСКИ И МУЗИКАЛНИ ДАРБИ ДА НЕ ГОВОРИМЕ. А ВЪНШНИЯТ ИМ ВИД Е ВУРХА НА И...ОТАИ ТЕ ЩЕ ЗАЛИВАТ С ТЯХНИТЕ БЪЛВО4И И П..МИЯ ТВ И РАДИОБРАВО
5
3
 
14
 
! Отговори
Музикант преди 13 години
Пешо направо изби рибата - явно наистина е наясно с психологията на БГ "слушателя":"Петър: Не са само артистите, генерално е отношението тоя на к'ъв се направи.
4
27
 
13
 
! Отговори
EuroDacer преди 13 години
Кои са теа бе ? Ама те сериозно ли се взимат за банда ? На мама и татити поредните наложени ла*нца ?! В България няма звезди за мен , а скоро съвсем няма да има като се чупя за Палма :)
3
22
 
29
 
! Отговори
дъмммм преди 13 години
Хм, защо са тези коментари ? Определено Gravity Co са едни от малкото музиканти, които ми допадат в България.
2
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да са живи и здрави, НО подобре да не се опитват да ПЕЯТ
1
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОИ СА ТЕЯ .МОЖЕ БИ НОВИТЕ У4АСТНИЦИ В ПОРЕДНИЯ САПУНЕН СЕРИАЛ ОТ ФИЛМА "ГРА4ЕЩИТЕ" НА БЪЛГАРСКОТО НЯМО КИНО.