Седмица с Dnes.bg: Ноктюрно, Остава, Програма Шекспир

Най-интересното в културния календар на София
Обновена: 24 яну 2011 14:30 | 24 яну 2011 12:21,
0
Седмица с Dnes.bg: Ноктюрно, Остава, Програма Шекспир
Момент от "Ноктюрно - от прахта до сиянието". Снимка: Гео Калев

24 януари, понеделник

ПРЕМИЕРА

Бурлеска
Пищни костюми, класическа история, много музика и секси хореография. „Бурлеска“ е типичен мюзикъл в добрите традиции на жанра, който няма да остане в историята, но пък ще удовлетвори глада за шоу на зрението и слуха ви. Шер и Кристина Агилера правят интересен екранен тандем, а режисурата на Стийв Антин определено помага за подсилване на въздействията. Идеална подправка на сивата зима. Още - тук!

Епохата на животните 3D
Красив и емоционално въздействащ, филмът разказва поучителна история за нарушеното еко равновесие в природата, постигнато с много усилия от безотговорните човеци. Сюжетът се развива в африканската савана, където лъвът Сократ и мангустата Били са принудени да търсят вода далеч от обичайните си местообитания. По пътя не ги очакват добри впечатления...

Механикът
Екшън, в който Джейсън Стейтъм е безупречен наемен убиец, който трябва да отмъсти за своя ментор, подготвяйки сина му за тежката професия. Бой, взривове, оръжия. Нищо повече от обичаен екшън.

Истинската история на Котарака в чизми
Историята за хитрия котарак, който печели на господаря си - мелничар красивата принцеса за жена, се превръща в нещо като забавно състезание по пеене, танцуване и ловки ходове. Адаптацията на французите Жером Дешам и Паскал Еролд по приказката на Шарл Перо е по-скоро свободна, отколкото класическа. Въпреки доволното количество лафове и смешки обаче, „Истинската история на Котарака в чизми“ не успява да достигне холивудската виртуозност на завоалираните попкултурни препратки и смешки за възрастни, в съчетание с умилителни поуки и хумор за техните деца.

ТЕАТЪР

Ноктюрно: от прахта до сиянието
Великолепният мултимедиен пърформанс на Сдружение „По действителен случай“ смесва съвременна българска драматургия с актьорска игра, модерен танц и хореография, бийтбокс и музика на живо. В представлението участват актьорите Ирина Голева и Огнян Голев, бийтбоксърът Skiller и контрабасистката Мария Илчева (номинирани за Икар 2011 за музика). Разказват за любовта, която може да победи прахта на всекидневието.
Софийска градска художествена галерия
24 януари (понеделник), 19.00

МУЗИКА

БГ Специалитет
The Reggae Boys правят поредното си парти, в което музиката ще селектира Lazy Face, а Guavajelly (Ерол от Уикеда) ще диджейства и пее на живо. След тях музикалната нишка ще продължи с диджей сесия на SAVA, един от най-младите диджей таланти на бг сцената, който ще ни припомни че българският фънк е бил първи.
Бар Петък
24 януари (понеделник), 22.00

25 януари, вторник

ТЕАТЪР

Облогът на Паскал
Текстът, който на пръв поглед е пределно ексцентричен с решението си да бъде разговор между кучета, всъщност е остроумна и адски забавна пиеса на испанския философ, есеист, публицист и автор на над 40 театрални текста –Хуан Майорга.
Разказва за тежко психическо и физиологично изпитание на живот, чест и смърт, пред което са изправени три кучета, борещи се за специалния нашийник на специалните служби. Решени архетипно (страхливият отличник, чистокръвният интригант и тайнственият интелектуалец), персонажите са повече хора от самите си стопани. Страхотните режисьорски решения, майсторска актьорска игра и забавни моменти, които те карат да се смееш с глас, в един момент стават и леко горчиви заключения за човешката природа. Проникновен, динамичен и различен - определено спектакълът е едно от добрите попадения на столична сцена.
Театър 199
25 януари (вторник), 19.30

МУЗИКА

High Time & Low Step
Красив и мелодичен soulfull smooth jazz от Low Step (Александър Славчев - вокал, китара, Светослав Неделчев - бас китара, Деян Илиев – барабани) и фънки соул ритъм от High Time (Антони Рикев - китара, Радослав Славчев – бас и Николай Данев – барабани). От горе до долу и обратно, се очертава приятна вечеринка с две музикантски формации, която любителите на качествената музика не бива да пропускат.
Sofia Live Club
25 януари (вторник), 21.00

КИНО

Нарове и смирна
Свободолюбивата танцьорка Камер се омъжва за затворника Заид и остава далеч от всичко, което обича, докато един ден не започва отново да танцува, противопоставяйки се на всички обществени норми. Когато се завръща на сцената Камер се сблъсква с Каис, палестинец, който я е заменил като главен хореограф. Между двамата прехвърчат искри, от които пламва страстен танц. Виж още за Цветята на Корана и пълна програма на фестивала.
Дом на киното
25 януари (вторник), 19.00

26 януари, сряда

ТЕАТЪР

Рибарят и неговата душа
Едно от най-успешните представления на родната театрална сцена съчетава режисурата на Мариус Куркински и великолепната актьорска игра на Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ани Пападопулу и Велислав Павлов, с класическия текст на Оскар Уайлд. Акцентът е върху любовта, изкуплението и страданието, а пътят към отговорите – вън и вътре в себе си - е изминат със страст, емоция и приказна стилистика.
Театър 199
26 януари, (сряда), 19.30

КИНО

Музиката на Истанбул
Германският режисьор от турски произход Фатих Акин разказва невероятна приказка за музиката на един изключителен град – от рока, през пънка, джаза, рапа и фолклора, филмът е омагьосващо пътуване в екзотичен и еклектичен свят. За всички, които не се страхуват да преминат моста към различното.
Euro Cinema
26 януари (сряда), 21.30

27 януари, четвъртък

МУЗИКА

Остава
Бандата ще отбележи 10-годишнината от излизането на култовия си дебютен албум „Пинг-понг“, като ни припомнят парчетата от него, заедно с всичко, което сме преживели слушайки ги...
Строежа
27 януари (четвъртък), 20.00

ПРЕМИЕРА

Зимна приказка
След двете ателиета по Шекспир, Сфумато са готови и с първото представление от новата „Програма Шекспир“. Режисьор е Маргарита Младенова, която отново работи в тандем с Даниела Олег Ляхова (сценография) и Асен Аврамов (музика) и актьорски състав, включващ Цветан Алексиев, Христо Петков, Елена Димитрова, Маргита Гошева, Сава Драгунчев, Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Антонио Димитриевски, Станислав Ганчев, Марк Делчев. Акцентът е върху невероятната способност на човека за саморазрушение, но и върху чудото на прошката като единствена и последна възможност да се прекъсне спиралата на злото, човекът отново да се изправи и нагазил в калта – да погледне към звездите.
Сфумато
27 януари (четвъртък), 19.00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари