Седмица с Dnes.bg: кино на открито и Eyesburn

Най-интересното в културния календар през летните дни
Обновена: 14 юли 2011 13:55 | 11 юли 2011 10:27,
2
Седмица с Dnes.bg: кино на открито и Eyesburn
Eyesburn. Снимка: Строежа

11 юли, понеделник

КИНО

Открадната красота

След като майка й се самоубива, деветнайсет годишната Луси решава да замине за Италия, откъдето да купи бои за картините си. Има и други причини, които правят пътуването й така желано. Тя иска да възстанови връзката си с Николо Донати - млад мъж, в когото се е влюбила при последното си пътуване до Италия преди четири години. Освен това, Луси се опитва да намери отговор на загадката, която намира в дневника на починалата си майка Сара. Великолепни Лив Тейлър, Джеръми Айрънс, Рейчъл Уайз и Джейсън Флеминг.
Euro Cinema
11 юли (понеделник), 19.00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Дзифт

Един от най-добрите български филми за последните 20 години. Соцреализъм, модерна ирония, тъмни герои, екшън, перфектен диалог, черен хумор и бясна динамика. Безкрайни шеги и хватки с езика, социалистически смешни лозунги, градски жаргон и кодове и символи в минало време. Особена черно-бяла атмосфера, често нарушавана от цветни елементи, които я допълват, но и я правят неимоверно странна. Още - тук. Входът за прожекцията на открито е свободен.
Арт киноклуб НДК
11 юли (понеделник), 22.00

12 юли, вторник

ТЕАТЪР

Три дъждовни дни
Меланхоличен и вълнуващ разказ за няколко поколения, преживели няколко трагедии, сред които – войната във Виетнам, Голямата депресия, сривът на Американската мечта и на собствените си планове. И всичко това – на фона на катастрофата на една любов в нестандартен любовен триъгълник. Допълнено с великолепна актьорска игра.
Театър 199
12 юли (вторник), 20.00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Румба
Румба е историята на един мъж и една жена, нейните възходи и падения, нови падения и нови възходи... Главните й герои - Фиона и Дом - са учители в селско училище. Те споделят една и съща страст към латиноамериканските танци и са много влюбени. През уикендите участват в танцови конкурси из страната. Домът им е пълен с трофеи. Една нощ, връщайки се от поредния конкурс попадат на човек, който при неуспешен опит за самоубийство стои в средата на пътя. Те се отклоняват, за да го избегнат, но колата се блъска в стена и животът им се обърква ..
Арт киноклуб НДК
12 юли (вторник), 22.00

13 юли, сряда

МУЗИКА

Eyesburn
Една от емблемите на сръбската алтернативна музика – Eyesburn за първи път ще гостува у нас. Кросовър-реге формацията е в процес на реюниън след близо 5 годишно прекъсване и концертът им в България е първата голяма дата от лятната им програма. У нас вече познаваме фронтменът им Horsman Coyote покрай общия му концерт и двете общи песни със Soufly преди две години у нас. Очаквайте интервю с Eyesburn в Dnes.bg!
Pork Pie
13 юли (сряда), 20.00

ТЕАТЪР

Старицата от Калкута
Кабарето-noir на Явор Гърдев е сред най-забавните и сполучливи черни комедии на родна сцена в последните години. Съставена от миниатюри на Ханох Левин, „Старицата от Калкута“ представя четирима актьори в многобройни ситуации, представящи страха от смъртта по абсурдистки игрови и ужасно забавен начин. Три години след премиерата спокойно можем да наречем спектакъла „култов“. Още за него!
Театър 199
13 юли (сряда), 20.00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Нещо красиво

В лондонско предградие тийнейджърът Джейми бяга от часовете по физкултура, за да не става жертва на своите връстници. Сти, негов съсед, е пребит от баща си и идва да преспи у тях. Насилието в дома на Сти продължава и момчето все по-често остава при Джейми. Той открива онази нежност, която му липсва у дома. Открива, че Джейми все повече го привлича. Докато споделят едно легло двете момчета откриват нови емоции. Красиво нещо е трогателна история за двама младежи, които откриват истината за своята сексуалност и за въздействието й върху живота на близките им. Но нещата не са толкова прости. Как може да си гей в тази сложна среда?
Арт киноклуб НДК
13 юли (вторник), 20.00

14 юли, четвъртък

МУЗИКА

Ирфан

Една от определено различните формации в българската музика, Ирфан правят необикновен уърлд фюжън, с елемени от сакралните и фолклорни музикални традиции на България, Балканите, Персия, Кавказ, Близкия Изток, и Северна Африка, както и от музикалното и духовно наследство на средновековна и ренесансова Европа. Музикантите използват традиционни (български, балкански, ориенталски, персийски и индийски) и старинни европейски инструменти и вокални техники, понякога вплетени в деликатен, ембиънт електронен звук. Всички настроени музикално приключенски определено има защо да ги чуят...
Червената къща
14 юли (четвъртък), 20:00

ТЕАТЪР

Отворена брачна двойка
Смело можем да определим „Отворена брачна двойка“ като най-добрата комедия на миналия театрален сезон. Страхотна актьорска игра, великолепна режисура, оригинално сценографско решение и изключителна музика. Постановката на Мариус Куркински разказва за умопомрачително неуспешния опит на една брачна двойка да живее в отворена връзка...
Театър 199
14 юли (четвъртък), 20.00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Принцеса
Принцеса е създаден по действителен случай и представя живота на най-известната пациентка на психиатричната болница Келлокоски. Кабаретната танцьорка Анна Лаппалайнен след трудно детство, прекарано в различни сиропиталища, попада в психиатрична болница, където й е поставена диагноза маниакална депресивност със симптоми на шизофрения. Анна твърди, че е „принцеса”, член на кралското семейство от Бъкингамския дворец и не желае да бъде наричана със собственото си име. Сред останалите пациенти тя избира своите придворни дами и антураж, който включва дори управителя на местната банка в близкото село Келлокоски.
Арт киноклуб НДК
14 юли (четвъртък), 20.00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Eyeburn се знае от 2 месеца :D Ако разчиташ на Днес.бг за културния афиш и концертите, си си останал без да видиш нищо.
1
1
 
3
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Eyesbun са големи пичове! И правят много интересна и същевременно яка музика...Много жалко, че го съобщавате от днес за утре, иначе с най-голямо удоволствие бих отишал...