Уикенд с Dnes.bg: София прайд, София диша, Антонио Замбужо

Free Jazz Flamenco, DJ Whoo Kid, полъх от Исландия и още...
17 юни 2011 16:06,
4
Уикенд с Dnes.bg: София прайд, София диша, Антонио Замбужо
Антонио Замбужо. Снимка: Джаzz+

17 юни, петък

МУЗИКА

Драгана Миркович, Весна Змиянац
Грандамата на балканската музика Драгана Миркович ще пристигне за първия си голям галаконцерт у нас в зала 1 на НДК. Компания на сцената ще й прави другата изключително обичана у нас сръбска дива – Весна Змиянац. Специално за многобройната си публика в България Драгана Миркович е подбрала ексклузивен репертоар от хитове, които почитателите у нас очакват от години да чуят на живо. Сръбската мегазвезда ще дойде у нас с голям бенд и професионален сценарен екип. Не е изключено Драгана и Весна да изненадат феновете си у нас и с ефектен дует. Още - тук и тук!
НДК, Зала 1
17 юни (петък), 21,00

IceLand Groove
Националният празник на Исландия ще бъде отбелязан и у нас със специално  музикално събитие. Българската публика ще се срещне с кралицата на исландския алтернативен поп - Лара Рунарс, която идва с цял бенд, за да представи качествена подборка от най-доброто от репертоара си. По-късно зад пулта на партито пък ще застане President Bongo – Стефан Стефенсен, по-добре познат като част от известната електронна формация GusGus. Българското участие пък ще е от диджей Джун Йошида и Миленита.
Централен военен клуб
17 юни (петък), 22,00

ТЕАТЪР

Чайка
Постановката на Крикор Азарян постави началото на лебедовата песен на режисьора – трилогията по Чехов. Великолепни решения, меланхолия, цигарен дим, между смешното и тъжното, на фона на сърцераздирателно фадо. Един различен и вълнуващ Чехов. Една задължителна постановка. Още за нея – тук!
Театър Българска Армия
17 юни (петък), Голяма сцена, 19,00

КИНО

Жени на ръба на нервна криза
В класическата комедия на Педро Алмодовар няколко жени опитват да говорят за любовта извън клишетата на собственото си съществуване. Няколко жени говорят за мъжа, мислят жестовете и думите му, търсят го там, където вече го няма. Няколко жени, на ръба на истерията, точно преди същността им да се взриви, осъзнават, че са сами и трябва да започнат отначало.
Одеон
17 юни (петък), 18,00

ПАРТИ

DJ Whoo Kid

За първи път в България ще видим шоуто на един от най-големите диджеи в хип-хоп индустрията - DJ WHOO KID. Роден в Ню Йорк, той участва в развитието на американската хип-хоп сцена през целия си живот. WHOO KID играе решаваща роля за превръщането на 50 Cent в световно известен изпълнител, като включва негови парчета в миксовете си. В последните години името му не изчезва от челната десетка на бранша, директор е на Shadyville Entertainment и официален DJ на G-Unit Records, 50 Cent и Lloyd Banks.
Spacer
17 юни (петък), 23,00

Funk Da Disco All Stars

Финалното за сезона парти от  поредицата Funk Da Disco ще лиши публиката от сета на DJ Ilko, за сметка на двама други диджеи силно свързани със събитието.  Ramsey Hercules & DJ Ihou ще се редуват с Marten зад пулта, а музиката отново ще накара присъстващите да танцуват с най-доброто от Disco, Nu Disco, Funk, Broken Beaat, Boogie, Deep House и много други подобни стилове...
Sofia Live Club
17 юни (петък), 22,30

18 юни, събота

ФЕСТИВАЛ

София Прайд
За всички, които вярват в равенството. За всички, които са горди да бъдат свободни. За всички, които не се страхуват да бъдат това, което са. Думата „толерантност“ предполага, че нещо не е наред с различния от теб. София Прайд би трябвало да повдигне глас не просто за толерантност, а за пълно приемане на другия. Безусловно. Въпреки това засилена охрана ще има. Стартът на шествието е в 16,00 на Моста на влюбените. Афтърпартито е в клуб ID след 22,00 часа, с вход свободен.

София диша: Дизайн

София диша е обща инициатива на фестивала Sofia Design Week и Столична община, която за пореден път ще затвори  улица Шишман и пресечките й, за да се настанят там най-различни активности, свързани със съдържанието на първото издание на форума за дизайн. Ще има над 25 мероприятия по цялото протежение на улицата, след които тя никога вече няма да бъде същата.

МУЗИКА

Free Jazz Flamenco
Фламенко пиано, френски контрабас и български кавал, или полет на фантазията - това ще представи проектът Free Jazz Flamenco у нас. Музика без граници и стилови рамки, той е пътешествие на трима приятели, които дръзват да пристъпят и изследват вътрешното аз на другия и да поведат слушателя в красивия свят на импровизираната и оригинална музика. Виртуозният контрабас на Рено Гарсия-Фонс и ненадминатият кавал на Теодосий Спасов вливат своите мелодии във фламенко ритъма на пианото на Давид Пеня “Дорантес” и доказват, че фламенкото е безгранично богат не просто традиционен жанр. Още за проекта!
Зала България
18 юни (събота), 19,30

ТЕАТЪР

Четири стаи
Четири стаи, четири екипа от режисьор, сценограф и актьори и едно пиколо, прехвърчащо между тях на Нова година. Българската постановка по пиесата, вдъхновила култовия филм на Алисън Андърс, Александър Рокуел, Роберт Родригес и Куентин Тарантино е оригинална, забавна, интригуваща и изпълнена с черен хумор, ирония и интересни решения. Още за нея – тук!
Театър София
18 юни (събота), Сцена Мраморно фоайе, 19,30

19 юни, неделя

МУЗИКА

Антонио Замбужо

На 19 юни в столичната зала “България” от 19:30 ще се срещнат две култури - португалската и българската в специалната изява на талантливия португалски фадо изпълнител Антонио Замбужо. Съпроводен от музикантите Бернардо Куото - португалска китара, Жоао Баптиста да Луз Монтейро - кавакиньо и Рикардо Круз - контрабас, Антонио Замбужо ще ни отведе на романтично-меланхолично пътешествие с новия си албум Guia. Специалната изненада, подготвена от артиста, е появата на сцена на българския хор “Български гласове - Ангелите” с диригент доц. Георги Петков, с които заедно ще изпълнят мелодията Chamateia от предходния проект на певеца Outro Sentido. Още за концерта – тук и тук!
Концертен комплекс България
19 юни (неделя), Зала България, 19,30

КИНО

Апартаментът

Филмът с Венсан Касел и Моника Белучи разказва за Макс и Лиза, които се срещат във възможно най-неподходящия момент от живота си. Параноичното им разминаване забърква приятен коктейл от абсурди и случки, който те държи през цялото време залитащ на границата на истерията и възторга.
Euro Cinema
19 юни (неделя), 21,30

ТЕАТЪР

Монолози за вагината
От жени за жени, по документални материали, Ева Енслър скандализира света с крайната откровеност на емоциите в провокативния си текст. Между смеха, гнева, тъгата и пълната разголеност на чувствата и мислите, „Монолози за вагината“ е пиеса, от която всеки може да научи повече за себе си и другия.
Театър 199 Валентин Стойчев
19 юни (неделя), 20,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Защото отвращение от гейщината е естествено за всеки един нормален мъж. Отвращението е инстинктивна реакция, не може да се контролира. Тук не става дума за това кой обича пениси и кой не. Просто ако си мъж и видиш един женствен, слабо-характерен, пасивен и ревлив полу-мъж те обзема отвращение. Това е нормално и не трябва да се срамуваме и извиняваме за тази емоция - заложено ни е природно, както мъжките вълци и елени им е заложено да унищожават болните се деца и братя, за да не се развъждат.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да се дразниш толкова много на гейовете, освен ако не си прикрит гей.
2
2
 
10
 
! Отговори
брех! преди 12 години
Събиранията на *** от кога влязоха в културния афиш?:)
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София ПрайдЗа всички, които вярват в равенството. За всички, които са горди да бъдат свободни. За всички, които не се страхуват да бъдат това, което са.За всички тях ЕДИН *** ОТЗАД .