Седмица с Dnes.bg: Август в Оклахома, Ogi 23

Най-интересното в културния календар на София
Обновена: 1 фев 2011 11:18 | 31 яну 2011 14:45,
0
Седмица с Dnes.bg:  Август в Оклахома, Ogi 23
Бойка Велкова и Стоян Алексиев в сцена от "Август в Оклахома". Снимка: Народен театър

31 януари, понеделник

ПРЕМИЕРА

Стъпки в пясъка
Емигрантската тема в новото българско кино явно е неизчерпаема и „Стъпки в пясъка“ е поредното заглавие, което разказва за любовта, разделена от километри, граници, и глупавите правила на соц режима. Този път обаче, освен с меланхолия, мъка и сантимент, разказът е подправен със свеж хумор и качествен диалог. Така клишетата дават път на добрата киноистория и препоръката да й се насладите.

КИНО

Сделката на доктор Парнасъс
Битката между разума и въображението, подправена с великопелен актьорски състав и красиви анимации. Поредното пътуване през света на неизчерпаемата фантазия на Тери Гилиъм не се нарежда сред шедьоврите на режисьора, но предлага всичко необходимо, за да бъдете омагьосани. Подробности – тук!
Дом на киното
31 януари (понеделник), 18,30

ПАРТИ

Swing Night
Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues от 30-те години до днес, подправени с престъпно добро настроение. Smugglers Collective са сред властелините на качествените партита у нас и поредното такова ще стартира седмицата подобаващо.
Строежа
31 януари (понеделник), 22,00

1 февруари, вторник

ПРЕМИЕРА

Август в Оклахома
Пиесата на Трейси Летс, наградена с „Тони“ и „Пулицър“ носи световна известност на автора си. Името на Летс пък се свързва с театъра на Джон Малкович Steppenwolf, част от трупата на който е и Ясен Пеянков – режисьор на българския спектакъл по текста. В постановката – смешно тъжна сага за семейство от Оклахома, преживяващо апокалипсиса, си играят топ имената на Народния театър. Обещанието е за събитие.
Народен театър „Иван Вазов“
1 февруари (вторник), 19,00

2 февруари, сряда

ПРЕМИЕРА

Ogi 23
Ню пънк надеждите ще представят новата си песен „Любов на преспи“, екстремния видеоклип към нея, двоен сингъл, включващ и летния им сърф клип „Почивка“ и серия мърчъндайзинг. Концертът ще стартира и турнето на групата. Повече чети тук!
Тънка червена линия
2 февруари (сряда), 20,00

ТЕАТЪР

Секс, наркотици и рокендрол
Култовата пиеса на Ерик Богосян вече не е така скандална, както при първото си поставяне на българска сцена. Но пък постановката, която постоянно се обновява, продължава да живее, гледана по много пъти от огромен брой зрители повече от едно десетилетие. Между Американската и българската мечта са провокативните образи на каубоя, рок звездата, престъпника, кокаиновия купонджия и всичко това – на фона на весели музикални препратки...
Театър Българска Армия
2 февруари (сряда), 19,00

КИНО

Историята на Ели
Иранският филм от Цветята на Корана на ръба между драмата и кримката разказва за три ирански семейства, които пътуват към каспийското крайбрежие на тридневна ваканция. Всички те са състуденти от факултета по право. Сепиде и съпругът й Амир пътуват с малката си дъщеря, Шохре и Пейман са заедно с двете си деца, третата двойка са Нази и Манушер, с тях е и Ели – учителката на малката дъщеря на Сепиде.
Сепиде е замислила да запознае Ели с Ахмад – неин приятел, наскоро завърнал се от Германия. Когато пристигат на морския бряг, се оказва, че няма да могат да останат в предварително резервираната вила и затова отсядат в необитаема къща, която им предлага местна старица. Сепиде лъже възрастната жена, че Ели и Ахмад са младоженци и това е меденият им месец.
Ели се обажда на семейството си и казва, че е на море с колеги и че ще се върне в Техеран на следващия ден. Малко след това тя внезапно изчезва...  Пълна програма на фестивала.
Euro Cinema
2 февруари (сряда), 17,00

3 февруари, четвъртък

МУЗИКА

Balkan Horses Band & Я-Я
Балкански коне обещават поредното си пътуване през света на уърлд и джаз музиката. Този път техен гост ще бъде джаз хулиганът, цигански аристократ и афро шаман – Стоян Роянов Я-Я.
Класическото образование в Бъркли, съчетано с любовта към балканската, циганската и африканската музика и повлияно от съвременни течения като hip-hop, drum’n’bass и soul ще се преплете с музикалните идеи на групата, за да ни поднесе двучасово шоу, наситено с виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми.
Sofia Live Club
3 февруари (четвъртък), 21,00

Kozza Mostra
Ска-реге групата, която напоследък активно работи по новия си албум, ще направи поредния си концерт, който вероятно ще открие малко от предстоящата продукция. Звукът им еволюира значително от хита „Мастика“ насам и става по-фин, по-богат и с повече roots елементи, а слънчевите и позитивни текстове все така радват феновете.
Swingin' Hall
3 февруари (четвъртък), 21,00

ТЕАТЪР

Отворена брачна двойка
Смело можем да определим „Отворена брачна двойка“ като най-добрата комедия на миналия театрален сезон. Страхотна актьорска игра, великолепна режисура, оригинално сценографско решение и изключителна музика. Постановката на Мариус Куркински разказва за умопомрачително неуспешния опит на една брачна двойка да живее в отворена връзка...
Театър 199
3 февруари (четвъртък), 19,30

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари