Уикенд с Dnes.bg: Chus и Dimas, Паякът, Lilly of the West

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 11 фев 2011 13:16 | 11 фев 2011 11:18,
2
Уикенд с Dnes.bg: Chus и Dimas, Паякът, Lilly of the West
Lilly of the West. Снимка: Личен архив

11 февруари, петък

ПРЕМИЕРА

Криминале 2D и Платонов

Петъкът започва с две премиери на студентите от два актьорски класа в НАТФИЗ – на Атанас Атанасов и Красимир Спасов. "Криминале 2D" събира в едно пиесите "Българско криминале" и "Сводници" на Иво Сиромахов, под режисурата на младия Мартин Каров. Сюжетът е утопия, изпълнена със страшни, симпатични и смешни персонажи, на които им се иска да са известни, да са супергерои от холивудски екшън, да изживяват романтична любов в дебрите на опасна джунгла, да се бият с лошите и винаги да оцеляват. Уви, те са просто карикатури от двуизмерен комикс, отбелязват от екипа.
На класическия текст на Чехов, но пък с многоизмерни и дълбоки герои са се спрели студентите на Красимир Спасов, водени от вече утвърдилата се негова студентка Десислава Боева.  
Криминале 2D е на камерна сцена в НАТФИЗ от 19,30.
Платонов е на голяма сцена в НАТФИЗ от 19,00.

ПАРТИ

Chus и Dimas
Испанска фиеста ще се вихри в Ялта в петък вечер, обещават от клуба. Зад пулта ще се случи една добра испанска комбинация - Chus и Dimas. До момента българската публика е изпитала на какво са способни двете звезди на испанската и световна хаус сцена поотделно, а предстои да разберем и какво ще сътворят заедно.
Chus е известен със специфичното си иберийско звучене, повлияно от португалския и американския ъндърграунд саунд. Като добавим и неповторимото му умение да съчетава трайбъл и хипнотичен хаус с модерни прогресив елементи, се очертава доста енергичен микс от звуци.
Испанският му сънародник Dimas (известен още като D-Formation) пък вече 20 години не спира да експериментира с различните стилове в хауса. Затова и музиката му е толкова динамична и разнообразна. Умело съчетава в сетовете си дълбокото звучене на дийп хауса, техно елементите на тек хауса и наслагването на щурите извивки от прогресив хауса.
Yalta
11 февруари (петък), 23,00

КИНО

Вратата към слънцето
Египетският режисьор Юсри Насралах екранизира превърналия се в бестселър роман на ливанския писател Елиас Кури „Врата към слънцето”. Мащабната продукция се фокусира върху съдбата на група палестински бежанци, като проследява живота им в периода от 1953-та до 1993-та година. Сред актьорския състав присъстват звезди като Хиам Аббас - най-успешната близкоизточна актриса, позната от участието си в хитове като „Посетителят”, „Булката от Сирия” „Границите на контрола” и „Амрика”, както и френската прима Беатрис Дал, номинирана за „Сезар” за култовия „37,2 сутринта”. Още за Цветята на Корана и програма!
Euro Cinema
11 февруари (петък), 18,30
13 февруари (неделя), 17,00

12 февруари, събота

ПРЕМИЕРА

Паякът
Психотрилър, написан и режисиран от тандема  Димитър Димитров и Йордан Славейков, обединени в сдружението „Б Плюс“. „Паякът” е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът такъв, какъвто е, не ни задоволява. В пиесата брат и сестра, сиамски близанци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадокслано различни желания за свобода.
Сфумато
12 февруари (събота), 19,00

КОНЦЕРТ

Babyface Clan
Групата в последната година сякаш се прероди за нов живот – с немалко високоволтови концертни участия, активни записи и работа по нов албум. Можеш да провериш докъде са стигнали отблизо още тази събота.
Coda
12 февруари (събота), 22,00

КИНО

Празникът на огъня
В последната сряда преди пролетното слънцестоене, когато в Иран празнуват персийската Нова година, хората палят огньове по улиците и ги прескачат. В първия си работен ден Рухи е изправена пред истински семеен пожар – битов скандал между новия й шеф и неговата съпруга. Ден преди да заминат за Дубай, съпругата, която е убедена, че мъжът й й изневерява, моли Рухи да си запише час при фризьорката, която тя подозира, че има връзка със съпруга й. Още за Цветята на Корана и програма!
Euro Cinema
12 февруари (събота), 20,15

13 февруари, неделя

ТЕАТЪР

Преди/След
Постановката на Иван Добчев е по постмодерната фрагментарна пиеса на Роналд Шимелпфениг – трети текст нова германска драматургия, която Театър София поставя, след "Господин Колперт" от Давид Гизелман и "Грозният" от Мариус фон Майенбург. Пиесата представя независими сцени, представящи поредица от хора със различен социален статус и житейска съдба, които се срещат лице в лице с кризата и страха от смъртта. Неизбежните равносметки обаче не са дидактични, а мъдри и поетични.
Театър София
13 февруари (неделя), 19,00

МУЗИКА

Lilly of the West / Panican Whyasker
И тази неделя ще продължим да откриваме най-интересното в културния живот на страната в клубна атмосфера. В програмата на Sunday Art Report са премиерата на новата книга на Милена Фучеджиева, Лигата на разказвачите, които ще импровизират на тема „Любов и омраза“. Музикалната част пък ще стартира с доста симпатичната, макар нереално неизвестна българска кънтри група Lilly of the West, която задължително трябва да пробваш, дори да нямаш каубойска шапка в гардероба. Вечерта ще завърши с основния хедлайнер – Panican Whyasker, в unplugged вариант.
Строежа
13 февруари (неделя), 19,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Chus DimasПаякътLilly of the West
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 13 години
Трайбъл се пише, не Трайпъл!!!!!!!!!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
22222 преди 13 години
1