Лекарите в Пазарджик: На протест с черно

Заплатите им свалени на 500 лв., а от месеци взимат едва 1/3 от тях
20 сеп 2010 12:24,
118
Лекарите в Пазарджик: На протест с черно
Снимка: БГНЕС

Черни ленти на реверите си закачиха лекарите в Пазарджик. С тях те показват недоволството си от финансовия колапс, в който са изпаднали лечебните заведения.

"Не можем да търпим непрекъснато да нямаме консумативи и да плащаме от джоба си, когато надвишим лимитите на направленията", заяви пред Dnes.bg председателят на Българския лекарски съюз в Пазарджик д-р Васил Попов.

Той заяви още, че до края на седмицата всички здравни работници от региона ще се присъединят към символичния протест.

Още по темата

"Готови сме да спрем работа, а болниците са решени да съдят Здравната каса заради неизплатените суми", каза още д-р Попов.

Заплатите в болниците са между 300 и 500 лева, а от месеци медиците взимат едва по една трета от възнагражденията си.

Най-голямата гавра според протестиращите е заплащането за нощен труд. На час за нощна смяна лекарите получават по 30 стотинки, а сестрите – по 20 стотинки възнаграждение.

Лекарите са на мнение, че заради липсата на консумативи и медикаменти не могат да работят нормално.

Освен че парите за здраве и операции не стигат, няма средства и за подобряване на материалната база, оплакват се те.

Много от лечебните заведения в цялата страна са изправени пред фалит. По този повод на 15 октомври лекарите ще излязат на Национален протест.

Те ще протестират под мотото: "Финансирането на здравната система е опасно за вашето здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: НЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Лисан преди 13 години
До 53 : Не съм лекар и нямам нищо обшо с това съсловие.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 52akulia si ti bre ama s toz akul samo do kabineta s dvete 00
53
0
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 13 години
И как ще решим проблема? Като орежем парите за здравеопазване ли? Ревете, че комунистите навремето откраднали здравния и пенсионния фонд. А какво прави правителството в момента? Същото! Еми нормално, все пак мнозинството министри са комунисти и в ушите, те друго не могат, освен да Гепят !
52
3
 
5
 
! Отговори
бесен преди 13 години
Казах ти - бягай да се лекуваш в чужбина, щом тук са само сатрапи. Но внимавай и там да не попаднеш на български лекар, защото само за три години 20% се изнесоха вече.И аз казах! А и с неаргументираните и нелогичните ти постинги е мъка да се комуникира.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do Lisan Vse niakoi vi e vinoven a ne se li poglednete vuv vashte redici i da se zagledate malko che ot vashte hora ima dosta oiali se na chujd grub?
50
5
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 13 години
Ами като не си доволен от личния си лекар - отиваш и го сменяш....или може би ти искаш да нямаш личен лекар? А ако ти потрябва тогава какво ще правиш? Ще ти кажа. Лекувай се с йога и със секс...пък ако не помогант поне ще ти е гот докато организма ти постепенно отпада и се наложи да дойде ЛИНЕЙКАТА!!!
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти не разбра ли,че хората вече искат качествено обслужване, а не администратори, които могат само да пишат смъртни актове!
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, аз не пия и не пуша! Мръвка не ям!Плащам си осигуровките!Личния не ми е виждал очите откакто съм го избрал!Близо на 50 съм и слава богу не съм ползвал лекар, дори едно хапче не съм изпил.Малко йога, малко секс:)Защо обече личния получава всеки месец пари за мен след като административно са ме задължили да избере най-малкия некадърник.И вижте пост 43-говорите само за пари, а не за качество на обслужване:)Аз плащам на различни майстори,като свършат работа, а вие колко пъти я свършвате:)
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лекарите сами са си виновни,отдавна трябваше да напуснат и да избягат в чужбинав България с протести нищо не се промени вече 25 години,емиграция си трябванашите политици да останат тука да живеят сред роми,да си правят бизнеса сред тях,да събират данъци от тях докато най-накрая и те станат роми,защото кой с каквито се събере такъв става
46
3
 
3
 
! Отговори
jivot преди 13 години
Protest za kakvo?otidesh v bolnica donesi si chershav kupi si hapcheta kupi si sistema,abokat ,pamuk ,marlia i konsumativi adjeba nie za kakvo plashtame zdravni usigorovki i kade se pokriha vsichki tezi konsumativi Ami prosto e v nechiii chasten kabinet ili chasna bolnica I vidish li naglite lekari shte hodiat na prostest za oshte da si zarediat chasnite im kabineti a BULGARSIA NAROD NEKA PLASHTA DA JIVEE BULGARIA
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все си мисля ако има акция "Медиците! и задействат и комисията "Кушлев", дали ще останат 20 процента медици,които да не търкат наровете:)
44
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ! ГЕРБ! Да живее Борисов! Той ще ви оправи смучещи от бюджета комунисти! Свършия тая работа да си седите на топло държавно местенце и да ни смучете париците от данъците! Като не ви харесва - на пазара за да продавате зарзават!
43
6
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Лекаря е достойно възнагреден, но не и родните Сатрапи и Убийци в бели престилки.Когато започнат да носят отговорност за осакатяването и избиването на пациентите тогава може да претендират за възнаграждение като търговците, защото от търговеца и от некачествената стока мога да се оплача и да получа компенсация но от Лекаря-Убиец на кой да се оплача ?Само Бренекето срещу Търговеца(Лекар) и Динамита срещу Търговското дружество(Болница) ще ме компенсират.КАЗАХ !!!!bulgarya.tk
42
5
 
5
 
! Отговори
бесен преди 13 години
Системата не е заложила пари за превантивна медицина. То за лечение няма, ти искаш превенция. Като почнеш да плащаш осигуровки колкото европейците, тогава ще търсиш превенция. И какво - ще дойде у вас лекаря, да ти дръпне тлъстата мръвка от устата ли, да те дебне кога пушиш и колко пиеш? Пък и на никой не му дреме какво уважаваш - като ти дойде зора, сам отиваш да скимтиш по поликлиники и болници. Никой не те вика.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 29 paliacho na paliacho vika li ?ti v bg li jiveesh neznam ama i poniatie si niamash kolko bezrabotni medicinski personal ima iz bg
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
36-Ей, от толкова ценене 20 год. все тук седят и се мъчат в ползу роду:)
39
1
 
4
 
! Отговори
123321 преди 13 години
Ами ще си купиш, те ли да ти го купят! Като няма в болницата, откъде да ти го вземат, да не си им само ти на главата! Ти се радвай, че все още има кой да ти гипсира детето.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умника с пост 21 изброи само факт, като си спести много.......А тези,които и тук си вършат работа получават добро заплата. Не четохме ли за 60х.лв. някъде:) Като не ги устройва пътят е открит.В Европа чакат:)
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви лечители, това са касапи. Когато медицината стане превантивна, тогава ще я уважавам. В някои страни на личния лекар се плаща, когато си здрав. Тогава лекаря ще има интерес да си здрав, а не болен. Схващате ли разликата. Не както тук - да ме разболянат зорлем, за да давам парички после да ме лекуват.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 29 ami otidi do niakoia trudova borsa i vij kolko lekari,sestri i sanitari ima bezrabotni i s udovolstvie shte zapochnat rabota a ne kato tezi nagledci koito ograbiha bolnicite i vsichko pomuknaha kum chasnite im kabineti