Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"

Това твърди д-р Лина Димитрова, която първа прегледала Надежда
Обновена: 23 ное 2011 18:49 | 23 ное 2011 18:49,
121
Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Д-р Лина Димитрова, която първа е прегледала починалата в „Шейново“ 35-годишна родилка, заяви, че е предложила на жената да остане в болницата, но тя е отказала и е решила да си отиде вкъщи.

По думите на лекарката тя е направила обстоен преглед, който показал, че родовата дейност още не е започнала. 

От ръководството на "Шейново" съобщиха, че медицински съвет в болницата ще наложи дисциплинарно наказание на лекарката.

Д-р Димитрова обяснява, че при първото идване в болницата прегледала пациентката и й обяснила, че се намира в латентна фаза на раждане. Казала й също при евентуално зачестяване на маточните контракции или изтичане на околоплодни води да дойде в болницата. 

След час бремената се е върнала отново. "Прегледах я отново вагинално, без промяна в статуса. Предложих й хоспитализация в отделението "Рискова бременост", за да не се разкарва, да се притеснява толкова. Пациенката отказа под предлог, че няма кой да й гледа детето и реши да се върне вкъщи и да дойде отново при засилване на маточните контракции", посочи д-р Димитрова пред БНТ.

Още по темата

По думите й акушерката, която е била с нея, може да потвърди, че родилката е отказала да остане в болницата. 

Пациентката обаче не е подписвала документ, че не желае да остане в лечебното заведение.

"Не е подписала, защото имаше такава тълпа от пациенти за прегледи, че просто не можехме да се обърнем със самата акушерка. Бяхме затрупани от прегледи", обяснява лекарката.

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение, но впоследстие детето също почина.

Здравният министър Стефан Константинов заяви, че роднините на жената са прави, като казват, че жената е била размотавана. Той обеща, че случаят ще бъде изяснен и виновните ще бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Шейновородилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Ей гей , остави на нас Българите да сме си Българи и да се занимаваме с Българското - *** си упражнявай името в двете нули и не пускай коментари за Нас Българите.
16
3
 
16
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
Гледах интервюто със съпруга и ....да ме прощават докторите , ама направо са за в затвора . Причини : 1-ва - просят ,като *** ....пари, пари и пак пари .2-ра ... избор на екип ?! ...това е само по желание - Лекаря ,който е на смяна е длъжен да изражда Б Е З П Л А Т Н О . 3-то - Рекетират родилките да "раждат " с Цезарово сечение ....защото се тълкува ,като желание на пациента ... пак става дума за пари .
15
3
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Алооо,прокурорите,душици мили,в ефира се наси навина,че в София-медицинския,за успешно приемане на студент,мизата била 40000-50000лв.Алооо,професорите,много алчни момчета излезнахте бе *** и кои поема вината........Кофти е,но се питам,кои ще изтрие сълзите на сираците.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, ОПЦИЯТА "ИЗБОР НА ЕКИП" ОТСЯВА КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ ДА УМРЕ! ТОВА НЕЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТО!!!!Защото пациентите могат да решат и те да се изживяват като Господ...
13
10
 
7
 
! Отговори
asere преди 12 години
Вие Българите как няма да сте на изчезване един друг се убивате и по пътищата и къде ли неуж се водите християни и за какво ги носите тези кръстове естествено за гъзарията.
12
5
 
15
 
! Отговори
Krasimir преди 12 години
А бащата? Аз бих итзтрепал всички - днес няма лекари. Има само алчни, бездарни изрди които само ти гледат джоба и нишо друго - личен опит! Няма здравеопазване - това е някаква компания с цел печалба и само печалба, няма нищо човешко, няма морал, няма желание. Здравеопазването е под всякаква критика - за кой ли пореден път се случва подобно нешо. Ей политичките - вашата мама ***! Пожелавам ви от все сърце да ви биеме ама яко. Кой умре умре. Който не умре ще служи за пример на следваще!
11
2
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Сега ще се извиват в измислените обяснения като *** в л...а. Ама за да лъжеш правдоподобно и нагло им трябва курс по обучение при политици ни- там няма срам, няма съмнителни нотки в гласа- гледат те в очите и те лъжат спокойно и методично.
10
3
 
20
 
! Отговори
bg -lekar преди 12 години
Господин министър, моля разформировайте шейново,започнете с директора. и назаначете нови колеги в ;=шейново.има читави колеги с морал и прочие.знам ги тез номера ,неискалда влиза в болница,хайде ,хайде
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОНСТАНТИНОВ НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА,ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ А ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах сутринта колко е нагъл шефа на Шейново! Хората не били достатъчно компетентни, за да спори с тях! И за какво да спори- жената настояваше да се обърне внимание на най-важната първа страница, а той пробутваше втората страница... Жалко същество... и щеше да е смешен, ако не прикриваше убийство!
7
3
 
12
 
! Отговори
някой преди 12 години
Все пак кой взима решенията за прием в болница - пациентът или лекарят?
6
25
 
14
 
! Отговори
Коко преди 12 години
А някой допуска ли, че лекарката може да казва истината?!?
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За два месеца-две умрели родилки, едно бебе и две деца останали сираци..ЗАЩО директора на АГ "Шейново" ОЩЕ не си е подал оставката или не е уволнен от принсипала си!?..или трябва да умре някоя *** там ..роднините й да нападнат болницата/като в Ихтиман/ и чак тогава да се предприемат решителни мерки?
4
3
 
23
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 12 години
НЕМА ТАКАВА НАГЛОСТ !!!!!!!!! ХОРА ЖИВЕЕМЕ В ДЪРЖАВАТА НА АБСУРДА И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И БЕЗНАКАЗАНОСТТА СА НАВСЯКЪДЕ !!!! ТИЯ ДОКТОРИ СА ЗА ЗАТВОРА !!!!
3
4
 
41
 
! Отговори
Народен избирател преди 12 години
Отиваш в болницата да родиш, но се отказваш и искаш да си се прибереш в къщи.Няма що - логика.Абе тия докотори за балъци ли ни имат.Въпроса е бил до парите за избор на екип.Плащаш и раждаш - не плащаш и умираш.Това е най-голямата глупост която измислиха - избор на екип.Избор на учител.Избор на Президент.Избор на народен представител...Всичко се плаща и е на гърба на данакоплатеца, който все плаща.Дали в Правителственна болница плащат за избор на екип?Бог да пази ... както пише в САЩ
2
2
 
41
 
! Отговори
битият бит е банално преди 12 години
Много ме кефи когато се говори от името на някой починал вече , особено когато предполагаемият виновник за смъртта на човека говори от негово име . "Пациентката обаче не е подписвала документ, че не желае да остане в лечебното заведение."За мен това е достатъчно доказателство за лекарска немарливост.Съд!
1
5
 
45
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Ами родилката просто е искала да се самоубие. Затова е отишла до болницата 3 пъти и не е останала.. толкова логично е!

Спонсорирани публикации