Размотавали починалата родилка в "Шейново"

Здравният министър видя пропуски в работата на лекарите
Обновена: 23 ное 2011 21:14 | 23 ное 2011 10:53,
164
Размотавали починалата родилка в "Шейново"
Стефан Константинов Снимка: архив, Булфото

Прави са роднините, които казват, че родилката, починала преди дни в "Шейново", е била размотавана.

Това каза министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов преди началото на заседанието на Министерския съвет.

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата.

Разследването е установило, че жената е ходила неколкократно и вместо да бъде приета в болницата, е отпращана вкъщи. "Това е пропуск на болницата", категоричен беше министърът. 

Аутопсията е извършена, но към момента се налагат допълнителни изследвания, за да се каже причината за смъртта, което ще стане до седмица, посочи той.

"Всички обяснения са взети, всички записи и изследвания, включително и от видеокамерите, които са документирали кога е идвала жената и какво се е случило. Случаят ще бъде изяснен и виновните ще бъдат наказани", увери здравният министър.

На въпрос дали трябва да се махне таксата за избор на екип за родилки, министърът заяви, че този случай не е такъв. "Никой не е искал и не е предлагал избор на екип", поясни той.

Още по темата

Константинов припомни за трагичния инцидент с дете в началото на годината, когато семейството му платило за избран екип. Тогава санкцията за болницата е била 1500 лева.

Според министъра обаче трябва санкцията при такъв инцидент десетократно да се увеличи, което не изключва възможността след това да се търси персонална съдебна отговорност.

Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче от болницата съобщиха, че детето е издъхнало по обяд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
istinata преди 12 години
Г-н министър голямо наказание от 1500 лв. защо сега при смъртните случай решихте да го промените?Истината е че 99% от лекарите работят на две и повече места за пари и то за много пари- и като отидат в болницата те не са работоспособни защото им се събират по 20 часа работа.Много от тях работят в болниците да се учат -за да бъдат ефективни в частните клиники.Има лекари на който паметник е малко да се издигне от благодарност.нена пита - може да ходи заспали пиян на работа . Има лекари
161
0
 
0
 
! Отговори
289 преди 12 години
Евала на честността на Министъра,но това не помага,трябва да осъдят много лекари,за да се оттървем от некадърни обирджии!
160
0
 
3
 
! Отговори
Гергана преди 12 години
''На въпрос дали трябва да се махне таксата за избор на екип за родилки, министърът заяви, че този случай не е такъв.''А какъв е случая г-н министър ААААА? За това ли плащаме здравни осигуровки? Направихте така,че жените да се страхуват да имат деца!!!Тоав не са доктори............това са ПРЕСТЪПНИЦИ ,къде оставихте ХИПОКРАТОВАТА клетва като ви даваха дипломите неграмотни ''доктори''?!
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕ:Всички БГ лекари да започнат да носят на реверите си ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ ЗНАЧКИ С ФОРМА НА КРЪСТ (по подобие на еврейските жълти звезди), та кой къде ги срещне да ги ПЛЮЕ (по два пъти), ПСУВА (задължително и на майка), УДРЯ (препоръчително с тежък предмет - шамарите не се броят). На най-активните ще се издават талони за намаление, при плащане на пътен данък (или при плащане на парното, като опция). NB! Д-р Борисов и д-р Стоичков не са лекари! Моля, пощадете ги!Успех
158
3
 
1
 
! Отговори
откровено преди 12 години
Д-р Лина димитрова е перфектен лекар и много много добър човек.Благодарение на нея си имам две чудесни дъщерички.Нека ежива и здрава и да понесе това сътресение по- леко!
157
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
НА ВНИМАНИЕТО НА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО И ПРОКУРАТУРАТА ! Отностно въпросната Д-р Лина Димитрова. Тази докторка ме лекува 6 месеца и ми взе сумати пари за прегледи и изпих сумати лекарства без резултата защото просто не ми е сложила правилна диагноза. След 6 месеца безрезултатно лечение посетих друг доктор който ми сложи съвсем различна диагноза и се оправих. Моля всички пострадали като мене да пуснат жалби. Неможе да продължава това безобразие , да ни лекуват неграмотни, некъдърни и подкупни лекари които само искат да ти бръкнат в джоба независимо от всичко.
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н доктор Министър на българското здравеопазване, докато не престанете да работите по американски модел, който замести също толкова порочния комунистически, социалистически винаги ще е така. Българите се топим като айсберг на африканско слънце. Най-удачните реформи ще бъдат съобразените със социалното и икономическото на българските граждани, а не упорито следване на една схема прокарана от протежетата на планът РАН-ЪТ. И бебетата разбраха на къде вървим, а Вие се правите на разсеян.
155
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мене едно нещо не ми е ясно-Защо полицията, която не е на първо място по важност в социума е на пълна държавна издръжка, като и се позволяват "дарения" , а болниците(не за козметична хирургия) са на принципа "прееби пациент". Това е пълна безмислица и геноцид на материално слабите, които задължително са млади хора или пенсионери в по-голямата си част. Някой трябва да преосмисли тотално "здравната реформа" или да си ходи, казвам аз.
154
3
 
17
 
! Отговори
Данита преди 12 години
В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името на всички които ми плащат за това, поемам върху себе си тази клетва!На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява едни постоянни доходи , на мен и на цялата фармацевтична индустрия, до смъртта си.Ако дойде случайно, някой здрав, то аз се задължавам да го разболея, за да стане зависим от мен и цялата фармацевтична индустрия.Ако някой открие, такова лекарство, било то на билкова или каквато и да е друга основа, което да не предизвиква странични реакции и да излекува дадена болест, то аз се задължавам да докладвам на моите повелители, за да вземат те мерки и да унищожат тази заплаха за Световната здравна организация!Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам за да бъде обявен за престъпник.Ако някой води природосъобразен живот, той трябва да бъде обявен за назадничав и пречка за развитието на медицинската наука, и да бъде умъртвен по най-бърз начин.Никога, няма да предавам, колега допуснал лекарска грешка независимо от последствията до които е довела.Когато, посещавам пациети по домовете, аз ще всявам там страх и чувство за зависимост от лекарствата. Ще говоря сложно за да ме уважават и да ми се доверяват безпрекословно, и да пият отровите които им предписвам без да се замислят.Ще работя за това, така да манипулираме хората, че те да не търсят алтернативни методи на лечение и здравословен живот.Ще работя за създаването на частни здравноосигурителни фондове, като ще убеждавам хората, че това е единственото им спасение и път към качественно, но съответно скъпо здравеопазване.Ще работя за намаляване броя на децата и пенсионерите в България, защото те са ненужни и само тежат на обществото и държавата.Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано получа обещаното ми възнаграждение, за да водя охолен и изпълнен с наслади живот, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт.Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
153
1
 
8
 
! Отговори
Данита преди 12 години
Г-н Министър защо не се проведе едно разследване на имущественото състояние на лекарите в България?!Имам и питане към тези,който са полагали Хипократова клетва! В мига,който сте се заклели за какво сте си мислили? Колко човешки живота ще спасите или колко ще е голяма банковата ви сметка?
152
2
 
5
 
! Отговори
didi преди 12 години
samo iskam da kaja che za jalost naistina vsichko e do pari az lichno sam se sblaskvala sas nashite doktori i sas diagnoza rak koqto trqbvashe da se barza da se operira me darjaxa desetina dni dokato ne dam pari kato za izbor na doktor koito az ne iskax ama kato ne iskash nqma operaciq i si van i ti iskash ne sikash davash bez daje da kazvash koi doktor iskash sega sam v chexiq imam osigorovki i ne te vrashtat na zad i den dali nqmash takiva vaprosa e v denq v koito idesh da si imash osigorovka
151
5
 
9
 
! Отговори
бг -лекар преди 12 години
г-н министър,молля разформировайте шейново,веднага барабар с директрора .всички да се пръснат по провинцията,назначете нови колеги.веднага .гледам ви интервюто по бтв сега .прав сте ,но веднага разформиройвайте шейново тази гадна фабрика за пари
150
2
 
5
 
! Отговори
ан преди 12 години
до 141Не е толкова лесно да направиш това,защото има още едно детенце,родители ,които ще страдатна всичко отгоре се превръщаш в убиецКазвам ви го от опити наш близък искаше да извърши същото в момента на изживяния ужас но не успя и убиеца се разхожда ненаказанзнаете как е в бгдано се намери някой по силен ,та обществото малко да се дисциплинираУЖАС
149
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
думата "размотавали" е много грозна в устата на министъртъпи са като премиера
148
2
 
3
 
! Отговори
anna преди 12 години
Tezi ot Sheinovo niama da mogat i v chujbina da izbiagat da rabotiat - tam mnogo burzo shte im sritat zadnicite....a tova za globata ot 1500 leva e chista gavra, to tolkova struva podkupa na edna rodilka!Bas durja, che ot taia bolnica bolshinstvoto ot lekari i akusherki e za razstrel, prosto takiva neshta se chuvat...
147
1
 
16
 
! Отговори
за преди 12 години
Ако това беше праова държава , шейново следващите десет години щеше да работи за да плаща обещетения на погубените семейства.
146
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Падението на лекарите в " Шейново " е очевидно. Хипократ ли....! Кой беше тоя...?
145
10
 
6
 
! Отговори
феф преди 12 години
и *** бойко е виновен защото не прави нищо, къде са обещанията за справянето с крадците на българия. той ще бъде запомнен като един от многото мошеници управлявали ***.
144
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При такива случаи , министъра си подава оставката!Друг въпрос е дали с това ще се подобри положението в болниците!Поне е МЪЖКА постъпка!
143
3
 
9
 
! Отговори
пипи преди 12 години
ОСТАВКА по слаб министър не е имало никога.