Размотавали починалата родилка в "Шейново"

Здравният министър видя пропуски в работата на лекарите
Обновена: 23 ное 2011 21:14 | 23 ное 2011 10:53,
164
Размотавали починалата родилка в "Шейново"
Стефан Константинов Снимка: архив, Булфото

Прави са роднините, които казват, че родилката, починала преди дни в "Шейново", е била размотавана.

Това каза министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов преди началото на заседанието на Министерския съвет.

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата.

Разследването е установило, че жената е ходила неколкократно и вместо да бъде приета в болницата, е отпращана вкъщи. "Това е пропуск на болницата", категоричен беше министърът. 

Аутопсията е извършена, но към момента се налагат допълнителни изследвания, за да се каже причината за смъртта, което ще стане до седмица, посочи той.

"Всички обяснения са взети, всички записи и изследвания, включително и от видеокамерите, които са документирали кога е идвала жената и какво се е случило. Случаят ще бъде изяснен и виновните ще бъдат наказани", увери здравният министър.

На въпрос дали трябва да се махне таксата за избор на екип за родилки, министърът заяви, че този случай не е такъв. "Никой не е искал и не е предлагал избор на екип", поясни той.

Още по темата

Константинов припомни за трагичния инцидент с дете в началото на годината, когато семейството му платило за избран екип. Тогава санкцията за болницата е била 1500 лева.

Според министъра обаче трябва санкцията при такъв инцидент десетократно да се увеличи, което не изключва възможността след това да се търси персонална съдебна отговорност.

Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче от болницата съобщиха, че детето е издъхнало по обяд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪРА (МАКАР ЧЕ НАИСТИНА ТОЗИ МИНИСТЪР Е СЛАБ ) НО НИМА МИСЛИТЕ Ч Е ЩЕ СПРАТ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ИЛИ ОСАКАТЕНИ ПАЦИЕНТИ ,ПРОСТО ЛЪЖЕТЕ СЕБЕ СИ ,ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА АЛЧНИТЕ И ПОДКУПНИ ЛЕКАРИ НА КОИТО ЗДРАВНАТА КУЦАЩА СИСТЕМА ИМ ИДВА ДЮШЕШ
101
2
 
14
 
! Отговори
9860 преди 12 години
Избора на професия е осъзнат избор на пълнолетна личност в този смисъл е излишно да реват колко тежка професия имат...тежки са още поне 100 професии,добре,че летците не са с уменията на медиците.На който не му понася да се изнася,без лекари няма да останем!Лекарите преглеждали и разкарвали родилката си имат имена и трябва да ги обявяват и да носят персонална отговорност,какво е това глоба за убит човек? Защо един шофьор,ако убие човек по невнимание лежи в затвора,а един лекар да не лежи ?
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На лекарите отговорни за тази трагедия, пожелавам дълъг живот и крепко здраве!!! Но.......също така им пожелавам всяка нощ да ги спохожда един и същи сън-сън в който отнемат два невинни човешки живота!!!!!!!!
99
2
 
21
 
! Отговори
Лекар - КОЖОДЕР преди 12 години
Жената е отишла да ражда без да е платила предварително рушвета от 1000 лв. на екипа. Еми извинете ама бизнеса си е бизнес, Хипократ да го ду..
98
1
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Затова направих двете уточнения - че вероятно пропускам да изброя някого... и че всеки трябва да бъде съвестен в работата си.Аз и готвач не съм, това беше пример. Иначе и готвачът може да убие някого с погрешна опаковка или количество.Хубав ден ти желая - "чешането на езиците" не ми е по вкуса.
97
2
 
0
 
! Отговори
до Димитрова преди 12 години
Само така Душко! Пропускаш и всички други професии! А ако например тези от БАН пропуснат и не усетят с месец поне напред земетресение, за да се спасят хората, направо да се разстрелват!
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КА ЛИ ЩЕШЕ ДА РЕАГИРА БОРИСОВ АКО ТАКОВА НЕЩАСТИЕ БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО НА ЦВЕТАНОВАТА РОДИЛКА ? ДАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА ОСЪДЕНИ ??? ТОВА Е ГАВРА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ
95
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ ГОДИНА ЛЕЖАХ В 5 БОЛНИЦИ В ТРИ ГРАДА В БГ ,ЕДНА ОТ КОИТО Е ШЕЙНОВО ,НАВСЯКЪДЕ ВИЖДАХ САМО БЕЗДУШИЕ ,ВСЕКИ ЛЕКАР СИ ВОДЕШЕ ЗА ПРИЕМАНЕ СВОИ ПАЦИЕНТКИ ЗА ОПЕРАЦИЯ,В РАЗГОВОР С ЖЕНИТЕ КАЗАХА ЧЕ ЩЕ ЗАПЛАТЯТ ПО 600ЛЕВА ЗА ОПЕРАЦИЯ ,ЛЕКАРИТЕ ИМ ГИ ОХАЖВАХА НЕПРЕКЪСНАТО НО ПАРИТЕ СЕ БРОЯХА НА РЪКА,НИКОЙ НЕ ДОЙДЕ ДА ГИ ИЗВИКА ДА ПОПЪЛНЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ИЗБОР НА ЕКИП,ОГОРЧИ МЕ ФАКТА ЧЕ ВСИКЧО СИ ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ,А ИЗБОР НА ЕКИП НАПРАВО СЪВСЕМ ЛЕГАЛНО ПОЗВОЛЯВА НА ЛЕКАРИТЕ ДА СИ ИСКАТ НА РЪКА
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
91 - Значи само ти, като шофьор любител или професионалист например, можеш да грешиш и да трепеш и осакатяваш хора, които лекарите да се опитват да спасят! Доообре глупи!
93
2
 
13
 
! Отговори
ДО МИНИСТЪРА преди 12 години
ГЛОБИ И УВОЛНЕНИЯ НЯМА ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА!!! ОЩЕ СЪС СЛЕДВАЩИЯ ПАЦИЕНТ (НАПРАВО СИ Е КЛИЕНТ) ГЛОБАТА Е ИЗКАРАНА. УВОЛНЕНИЕТО СЪЩО НЕ ПЛАШИ ЛЕКАРИТЕ, ОСОБЕНО ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ. БОЛНИЦИ И ЧАСТНИ ПРАКТИКИ КОЛКОТО ИСКАШ.РЕШЕНИЕТО Е В ОТНЕМАНЕ НА ПРАВОТО ДА ПРАКТИКУВАТ !!!!! НЕКА ДВАМА - ТРИМА "ИЗГОРЯТ" И ДРУГИТЕ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ИСКАТ ДА СА ЛЕКАРИ ИЛИ БАРМАНИ. СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ СА КАЗАЛИ ХОРАТА
92
2
 
5
 
! Отговори
varg преди 12 години
насилие срещу децата на Авел
91
2
 
6
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Мисля, че по отношение на работата на лекари, пожарникари и полиция (вероятно пропускам някоя професия, може би и на инженери и др.) думи като "небрежност" и "пропуск" никога не бива да бъдат използвани. И законовата база трябва да се съобрази с това. Лекарски "пропуск" завършва трагично. Дали близките на жертвите се интересуват от разликата между "небрежност" и "грешка"?!Всеки трябва да бъде съвестен в работата си, но ако веднъж пресоля манджата никой няма да умре. Тук е друго... и страшно!
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
89Хайде стига мрънка бе! И ние търпим *** като теб по форумите!:)))
89
4
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Вече има съвсем законно платено обучение срещу год.такса от 7445 лв. и последният влязъл миналата година е с бал 21.80 при макс.36. /Това е за София/ Справка за платено обучение- сайтовете на мед университети в София, Пловдив, Варна, в Ст. Загора е за чуждестранни студенти. Та така, какво очаквате. За тази професия се иска ПРИЗВАНИЕ, а не болните неосъществени амбиции на мама за прИстижна професия. Огромни уважения към истинските лекари, лично аз срещнах и такива наред с ***
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министъра е пич! Успешно водят герберите държавата към дъното:)))
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА БЕ ***,БЪДИ МЪЖ,КОЛКО ОЩЕ ТРЯБВА ДА УМРЪТ??????????
86
2
 
7
 
! Отговори
Spiro преди 12 години
"Добре бе, д**ба мама му д**ба, защо *** родилки раждат живи и здрави по 15 чаавета в колибите в калта"Аааа, приятел, недей да завиждаш на ***. Те може и да раждат по 10-тина, ама от тях половината си заминават до първата година. Там нещата са друга история и друг проблем, с който тепърва ще се занимаваме и ние и цяла Европа.
85
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До пишещия на маймуница - слагаме ти минуси , заради кривите ченгели ,с които грозиш българския език . Или пиши на кирилица , или не се учудвай на отрицателните резултати. Да пишеш на маймуница е като да пишеш с ла*на - чете се , но не е приятно .
84
1
 
18
 
! Отговори
natali преди 12 години
Един съвет от мен.Когато ви се наложи "недай Боже" да ходите при лекар и имате проблем с него веднага викайте някоя от националните медии.да сте здрави
83
9
 
7
 
! Отговори
OT 78 преди 12 години
KATO SLAGATE MINUSI GOVORI SAMO EDNO, ILI STE SLEPI ILI NE JIVEETE V BG. ZA 2 GODINI NI6TO S KOETO HORATA DA SI KAJAT,E,PONE IMA NADEJDA.VSEKI E OT4AQN, VIJDA, 4E NI6TO SUSHTESTVENO NE STAVA A STAVA PO-LO6O. ZA KAKVO DOBRO DOIDOHA OT GERB? ZA OBEDNQVANETO, ZA RAZBITOTO SELSKO STOPNASTVO, ZA CENITE NA HRANI,GORIVA I LEKARSTVA,ZA 2TA MILIQRDA OT KONTRABANDATA KOITO SI VZIMAT POD KONTROLA NA BORISOV,ZA 100 MILIONA DADENI NA TEZI IZBORI? OT KUDE SA TE? OT CELIQ NAROD. DOKATO PROTESTIRAME KATO GU