Родилка почина в болница "Шейново"

Бебето е спасено след спешно цезарово сечение
Обновена: 22 ное 2011 10:27 | 22 ное 2011 08:16,
141
Родилка почина в болница "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Родилка почина в “Шейново” в неделя вечертa. Бебето е родено живо след спешно цезарово сечение.

Починалата е 35-годишната Надежда Узунова от София.  Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата.

Още по темата

Според близките на Надежда обаче смъртта й е резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.  

Ръководството на болницата веднага уведомило председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, тъй като СОС е принципал на дружеството.

Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. 

Наскоро болница "Шейново" беше наказана заради смъртта на друга родилка - 19-годишната Деяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
5
 
! Отговори
теодора преди 12 години
незная преди години когато бабите ни са раждали по нивите дали е имало по висока смъртност от сега......в болниците вече са търговци-ако си платиш ще те погледнем....дядо ми е на 86г осигурен от всякъде-счупи си крака и преди да осигурим парите за планките( или там както се казват)операция няма!!умират хора в болниците и никога няма човешка грешка! българските пациенти сме супер късметлии с безгрешни лекари,а си мрем като пилци..сигурно щото сме си кекави по природа
137
1
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Поредното доказателство, че сме поне столетие назад в развитието си...през 21 в жена да умре при раждане. Още повече, че не става дума за единичен случай.
136
2
 
1
 
! Отговори
абе българин преди 12 години
това всичко си е национална политика, българите трябва да се умъртвят и бойко борисов си го призна почти не мога чак да му пиша главни букви на името
135
2
 
0
 
! Отговори
ан преди 12 години
Браво на 110Моето дете 1999г с бал 33 не можа да влезне и се наложи цяла година да учи, а сега му отпуснали края вече-влизали с пари, тройки и тнТова е непочтено и за тези деца,които се отказаха от мед специалностиНавярно между тях е имало истински лекариПредставяте ли си БОРИСОВ ще произвежда лекариОния на запад не пасат трева и вземат само тези ,които им трябватОстаналото да лекува в бг и унищожаваБИОЛОГИЯ И ХИМИЯ СЕ УЧАТ по 1 час в училище и ще произвеждаме лекари
134
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Защо във висшите медицински университети има оценка 2,3,4,5,6. Не може да отговаряш за човешки живот в перспектива и да има оценка 3. Трябва да е с "Да" и "Не" (знае/не знае, може/не може). Първо системата е странна, после няма и контрол. Щели да накажат болницата. Напротив - трябва да се забрани на хората причинили смъртта да практикуват. Утре може и друга жена да си отиде заради такива заинтересовани и можещи "специалисти".
133
0
 
0
 
! Отговори
pipi преди 12 години
Случаен, а дали не са се забързали, просто защото са се усетили, че късно са се разбързали ?
132
1
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 12 години
Много голяма трагедия за семейството!!! Аз бях в болницата защото съпругата ми роди!Тя каза, че екипът е направил всичко за да я спаси, даже свидетели в болницата казали , че един от докторите я носил на ръце за да и помогне!!! Недейте да плюете! Същите тези спасиха съпругата ми от кървенето при раждането!!!
131
2
 
5
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Отношението към родилките навсякъде е като към крави в обор. Казвам ви го от собствен опит, с родени 2 деца. Въпреки че мъжа ми е лекар (не гинеколог) искам да ви кажа, че ако не си платиш - не чакай добро отношение. На следващия ден след като родих (м.юли) лекаря, който ме изражда дойде и ми зададе следния въпрос "Тази вечер съм нощна. Ще се излагаш ли пак?". По време на раждането ми казваше да си сдържам нервите и да не крещя. Мъжа ми едва се сдържа да не го срита, но пак си платихме.
130
4
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО РЕВЕТЕ ? преди 12 години
Защо ревете- всички да умрете, гадни садистични *** !!!
129
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези лроверки сме ги виждали резултата е ясен обзалагам се че ПРОЦЕДУРИТЕ СА СПАЗЕНИ И НЯМА НЕПРАВОМЕРНИ ДЕИСТВИЯ ТО СТРАНА НА БОЛНИЦАТА И ЛЕКАРСКИЯТ ЕКИПИ всеки от нас си казва ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА ИМ ПОПАДАШ В РЪЦЕТЕ но с молитви не става ситоацията е същата като в Катуница от години беззаконие и своеволие от лекарите и бездушие от държавата ТРЯБВА ЛИ ДА ГОРЯТ БОЛНИЦИ ЗА ДА СИ СВЪРШИ НЯКОИ РАБОТАТА
128
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прости сте ей прости -Аз ходя само при Д-р Стоичков и Д-р Борисов
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм се чудил къде се сврял съвременния БайГаньо, а той станал доктор в шейново.
126
4
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
абе по-простичко е, ама те простичките работи са за простите хора.
125
5
 
18
 
! Отговори
Око за две преди 12 години
А не е ли по-простичко да се обесят няколко такива "лекари", после тяхното съсловие да обеси няколко "шефа" на здравната каса, те като са възмутени да обесят няколко мъдри кадри на здравното министерство, оцелелите да влязат в парламента и да обесят всички депутати ? Бързичко, справедливо и ефективно.
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер124, повечето възрожденци са учили и/или работели в Европа-та, но са се върнали в татковината си.
123
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да кажем истината, на никого не са му нужни измишльотини. Плащат ли се рушвети - да. Плаща ли се за екип - да. Плащат ли се осигуровки - да. Плащат ли се консумативи - да. Които иска здрав бебок да тегли заем 2000лв и да не се пазари за здравето си.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
123, що да не е, яд те е, че някой се е измъкнал от ***
121
4
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
Ако написаното беше вярно, нямаше да те четем тука изобщо!
120
3
 
20
 
! Отговори
служител преди 12 години
Имаше няколко месеца когато заплата ми беше между 2 и 4 долара, но никога не съм си позволявал да убивам и ограбвам сънародници.
119
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120, чудя се кой *** ти е сложил минус, сигурно е някой голям лузър и комплексар