Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?

Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята
Обновена: 23 ное 2011 21:16 | 23 ное 2011 21:13,
173
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?
Снимка: архив, Булфото

Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

Още по темата

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър.  

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
37
 
! Отговори
извинете ме но... преди 12 години
Лекари, учители, чиновници, студенти - некадърност навсякъде! Къде изчезнаха професионалистите? Защо ги няма в България?Уважаеми сънародници.. вие сте ***! *** сте защото избирате *** да ви управляват!
31
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм лекар и мога да Ви кажа, че в българското здравеопазване важи дарвиновия принцип на естествения подбор. Това е. Мога да споря със всеки здравен и финансов министър на тази тема. Д-р Иван Костов е пръдльо. От моя курс е и го познавам лично - пръдльо и нишо повече. Ако не се промени нещо в най-скоро време Бог да ни е на помощ.Мир на душите на починалите майка и дете. Съболезнования на близките.П.С. и политикът Иван Костов и той е пръдльо.
30
2
 
12
 
! Отговори
et преди 12 години
bog da gi prosti,dr nqma da kaja,za6toto dumite mi zasqdat kato buca v garloto,idva mi da kalna kalna.....
29
4
 
26
 
! Отговори
Оракул преди 12 години
Не е далече времето когато онеправданите и потърпевши от беззаконието българи ще вземат правосъдието в свои ръце и тогава жална им майка на всички убийци в бели престилки, на всички *** от ранга на Кирил Рашков, на всички мутри в бели якички, които населяват парламента. и на всяка друга тям подобна изедническа ***.
28
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пациентите и лекарите имаме един враг-покварената безумна система.
27
2
 
20
 
! Отговори
До 22 от Мариана преди 12 години
така е , но когато хора които не могат да пишат стават "лекари" с купени дипломи последствията ще са още по-страшни.Висшисти, а пишат ужасяващо неграмотно.Както пишат, така и лекуват !!Просто са неграмотни повечето така наречени лекари.
26
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБав преди 12 години
Ще ви избием всички!!!Обещали сме на Уорлик и Ердоган да изчистим *** от мръсните славяни!!
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като гледам какви "специалисти" пръкват Медицинските институти и как си вземат дипломите някои само се моля да не допра до съвременна българска болница.Иначе, открай време мразя да посещавам болници, гробища и съдилища.Раждала съм през 83-та, на 3 април. Персоналът на АГ клиниката(градът няма да спомена, но е голям) беше запразнил за 7 април-денят на акушерите, следствие от което синът ми се роди с огромен хематом, а аз имах ужасни разкъсвания и луксация, която ми излекува "проста" чектъкчийк
24
5
 
39
 
! Отговори
боже,боже преди 12 години
Преди месеци пак имаше такъв случай за интубиране на хранопровода. Не се чудете. Изпитите по медицина се купуват и се взимат с тройки,после ръгаш тръбата, където намериш или режеш ръката на човека заради рутинно изследване на сърце.ужаси!
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме болни от толерастия! Болно племе сме! Гледам мъката на близките....Толкова са примирени! Овче стадо сме! Как пък един не отреагира по -емоционално и брутално! Лекарите затова се изживяват като ветеринари! Щото им разрешаваме!
22
4
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Мариана, те че са убийци - такива са, но вдигнете очи - виновните са с вратовръзките! Никога не е имало такова лошо управление в здравеопазването (и не само).. Това е чиста некадърност! НЕ КА ДЪР НОСТ!!!!!
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тежки ГЕРБави години на смърт и разруха......
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужна нито криза, нито земетресения, наводнения и вулкани, за да се затрием като народ.Имаме си "здравна система" и "здравна политика", която работи по-добре от всички погребални агенции, взети заедно. В продължение на 22 години управляващите ни разгониха фамилията. А до 15 години жив и нормален човек тук няма да остане. Само умрели или сакати ***.
19
11
 
10
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Комунистите и Станишев ги убиха!!!
18
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам всички да знаете, че това, което се изнася в медиите е нищожно на фона на всичко което се случва в болниците! - В болниците умират хора, защото не могат да си платят лечението! Много често това лечение трябва да е осигурено, но средства няма и болните си тръгват в къщи оставени на милостта на Бога! Баща ми щеше да умре преди година в реанимация заради липса на лекарства лекарства които му се полагат по закон и за които е плащал цял живот!!! В болниците стават страшни неща!
17
6
 
19
 
! Отговори
Мариана преди 12 години
милите майка и бебе, отидоха си без време заради неграмотни или пияни лекари.Да но аз на това не мога да кажа лекар...съжалявам , ама това са си убийци.
16
4
 
33
 
! Отговори
Омерзен преди 12 години
Директорът на болницата Иван Костов незабавно трябва да бъде уволнен, а заедно с него и некадърната ***, която не прави разлика между трахея и хранопровод. Гнусна и безхаберна ***... А министърът *** заслужава да бъде линчуван на пл. "Народно събрание".
15
3
 
12
 
! Отговори
Съдия преди 12 години
Съдът ще произнесе решението си.Моля да влязат мъртвите.
14
4
 
23
 
! Отговори
от протестиращите преди 12 години
Протест пред парламента срещу лекарските грешки13.11.2011 12:24коментари 279"Да спрем погубването и почернянето на млади семейства"===============И какъв е ефекта ?Нови смъртни случаи...некадърността става повсеместна.
13
3
 
59
 
! Отговори
име преди 12 години
Сега..Да ви кажа кой уби жената...Жената не я убиха лекарите. И децата ви не стават пропаднали заради учителите. - Причината я търсете на площад Народно събрание и Министерски съвет. Те осигуриха условията да се случват тези неща. Те са убийците на народа си. Ако не направим нещо по въпроса, ще си отидем по един или друг начин и ние докато мутри, политици и мащабни крадци ви манипулират от платените медии. Приятна вечер на всички