Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"

Това твърди д-р Лина Димитрова, която първа прегледала Надежда
Обновена: 23 ное 2011 18:49 | 23 ное 2011 18:49,
121
Починалата родилка не искала да остава в "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Д-р Лина Димитрова, която първа е прегледала починалата в „Шейново“ 35-годишна родилка, заяви, че е предложила на жената да остане в болницата, но тя е отказала и е решила да си отиде вкъщи.

По думите на лекарката тя е направила обстоен преглед, който показал, че родовата дейност още не е започнала. 

От ръководството на "Шейново" съобщиха, че медицински съвет в болницата ще наложи дисциплинарно наказание на лекарката.

Д-р Димитрова обяснява, че при първото идване в болницата прегледала пациентката и й обяснила, че се намира в латентна фаза на раждане. Казала й също при евентуално зачестяване на маточните контракции или изтичане на околоплодни води да дойде в болницата. 

След час бремената се е върнала отново. "Прегледах я отново вагинално, без промяна в статуса. Предложих й хоспитализация в отделението "Рискова бременост", за да не се разкарва, да се притеснява толкова. Пациенката отказа под предлог, че няма кой да й гледа детето и реши да се върне вкъщи и да дойде отново при засилване на маточните контракции", посочи д-р Димитрова пред БНТ.

Още по темата

По думите й акушерката, която е била с нея, може да потвърди, че родилката е отказала да остане в болницата. 

Пациентката обаче не е подписвала документ, че не желае да остане в лечебното заведение.

"Не е подписала, защото имаше такава тълпа от пациенти за прегледи, че просто не можехме да се обърнем със самата акушерка. Бяхме затрупани от прегледи", обяснява лекарката.

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение, но впоследстие детето също почина.

Здравният министър Стефан Константинов заяви, че роднините на жената са прави, като казват, че жената е била размотавана. Той обеща, че случаят ще бъде изяснен и виновните ще бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Шейновородилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 12 години
Я стига сте вили по жената, бе! Доктор Димитрова на мен и на двете ми деца спаси живота! Не знам какво се е случило с тази жена, но който не е раждал не знае - родилката е с единия крак в гроба,аз също бях, но оживях благодарение на докторката. Халал да са ви и оплюването и псувните - ни знаете за какво става дума, ни нищо - ама на българина му дай да псува!
116
2
 
2
 
! Отговори
майка преди 12 години
Какво е това неуважение, "***". Специално д-р Лина Димитрова ме е израждала и съм й благодарна за усилията и трепетите, които изживя с мен. Съжалявам, че разглеждането на случая е започнал от нея, но как няма при положение, че дежури всеки втори ден. Напълно съм сигурна, че е било "лудница" пред вратата, защото и аз също съм чакала доста пред същата врата, където с час и без час минават поне по 100 бъдещи майки на ден! Неуредици в болницата има, но се прикриваха висшестоящите,сега тя го обира
115
4
 
1
 
! Отговори
ченге преди 12 години
незабавно да се разкрият родилни домове в рпу - тата и в новинарските ни телевизии , там е мястото където ще има всякакви други грешки ( журналистически и полицейски ) но не лекарски а колкото до драскачите тук , след 10-на години ще кажат ми то няма лекари , ми няма и да има тогава журналистите каква ли тема ще захапят , за какво ли ще грачат
114
2
 
3
 
! Отговори
акушер-гинеколог преди 12 години
Към всички,които обвинявате НАС-акушер-гинеколозите.Медицината не е за всеки и да се коментира без медицински знания е нелепо,неправилно.Ние все пак сме изродили и много жени,радващи се на своите живи и здрави деца.Всички вие , медийте и държавата ни карате да напускаме страната си,много лесно се отказвате от нас.
113
4
 
0
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
*** кво са правиш на честната калудка, *** лелче!! как се влизало медицина - 50 бона и си вътре, сякаш не знаеш! ха-ха! *** сте - тези, които рекетирате хората с непосилни за тях суми - и по нрав и по душа, а тези кървави пари, взети с грабеж от бедняците няма да донесат щастие нито на вас, нито на децата ви! загубили сте всякакъв остатък на човещинка.
112
2
 
1
 
! Отговори
deni преди 12 години
Do nomer 113: izglejda si mnogo umna, no na bulgarski dadat se pishe s "A", ne s "u". Sigurno ot mnogo chetene za izpiti ne si uspiala malko da ponauchish bulgarski, ne e strashno, ima miasto za vsichki! Nedei s takava zloba se otnasia kam horata :) Na teb se vrasta :)
111
7
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Към тази която нарича лекарката "***":Ти си *** моето момиче и по душа и по сърце,ина такива като тебе трябва да им дадът по една тояга и да пратят овце и гъски да пасът!Ти на тази ЖЕНА на малкия и пръст не можеш да стъпиш ни по интелект, нито по ум, нито по образование.Така че седни чети денонощно яви се на изпит да видиш как се влиза медицина,после как се взема диплома защото докато момиченца като теб обикалят кръчмите и се чукат с който сварят лекарите учат!Ясна ли съм??
110
2
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАР с ГЛАВНО Л преди 12 години
***,*** ***! Ти да не се мислиш за господ че някой да те лекува и обгрижва безплатно бе?Какво си дал ти на тая държава че искаш всичко да получиш,а?Само претенции!
109
4
 
2
 
! Отговори
лекар убиец преди 12 години
Мушмороци мушмороци не мънкайте ами събирайте пари да си плащате здревето си е ваше и е скъпо удоволстивие с вашите смотани осигуровки и с1 500 000 неусигурени нали не смятате че е редно да имате някакви претенции
108
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До: 105 - правилно си си написал името - лекар убиец , то всички сте такива. А защо плащаме осигуровки бе *** - нали са за това?Ти май си забраил Хипократовата клетва.Като не ти стигат паричките върви на вън да получаваш повече,но там хората имат изисквания , на които вие останалите некадърници,дето не знаете защо ви има не можете да отговорите и за това тук изнудвате хората за пари! И не не се радваме , че ви има-и да ви има и да ви няма ползата е една и съща!
107
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ами като сте нямали време да дадете да подпише, че не желае да остава сега ще отговаряте пред закона. Колкото до това, че не сте имали време е пълна лъжа - при вас най-напред се подписва и тогава се преглежда. Това, че акушерката ще потвърди е много ясно. Как няма да потвърди - нали ще си иде, ако не каже същото. Голяма мафия, просто не е истина!
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мушмороци мушмороци не мънкайте ами събирайте пари да си плащате здревето си е ваше и е скъпо удоволстивие с вашите смотани осигуровки и с1 500 000 неусигурени нали не смятате че е редно да имате някакви претенции
105
3
 
4
 
! Отговори
дрън-дрън преди 12 години
В първите обяснения тази докторка заяви, че по медицински стандарти не е била налице ситуация, заради която да я приемат. И нито дума, че пациентката е отказала. Сега вече от девет баира вода докарва, за да излезе, че жената сама си е виновна. А да пропуснат подписа й - моля моля, те по документи винаги си връзват гащите, този път явно много са подценили ситуацията. А пък акушерката щяла да потвърди - ок, ама един свидетел не е свидетел. Роднините на жената твърдят друго
104
2
 
6
 
! Отговори
Сани преди 12 години
Не че ги оправдавам, но когато раждах и мен ме връщаха няколко пъти. Питаха ме дали искам да остана под наблюдение, но аз отказах. Не са ми давали да подписвам каквото и да е. Не че не ме убеждаваха как това не са контракции и нямам разкритие, да пия едно но-шпа и да си лягам да спя, а само след половин час се върнах, защото ми изтекоха водите и имах вече 6см разкритие. Цялата държава ни е такава, всички са се увълчили и не ги интересува никой освен себе си.
103
7
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР УБИЕЦ преди 12 години
Ей мушмороци ще ни плащате ще си избирате екипи ще мълчите иначе на врачки и баячки стойте си в къщи пийте си билки четете тъпите писания на Миролюба Бенатова и се радвайте че още ни има
102
3
 
2
 
! Отговори
Деси преди 12 години
До 103 - Няма нужда от призоваване, те жените достатъчно са се наплашили от тая болница, че да не пожелаят да раждат там.
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз призовавам пациентите да накажем болницата като никой да не ражда тами да не се ходи на прегледи
100
3
 
0
 
! Отговори
edna ot vsi4ki преди 12 години
ako bqha q prieli nqma6e dae martva i e dno dete bez maika na takiva lekari trqbva jestoko na kazanie dori i zatvor ta nali bog gie postavil za tova da spasqvat a ne da gledat vav racete na horata kakvo 6te dadat ta nali kletva polagat edin den 6te otgovarqt za tova ako ne e na tazi zemq pone na drygiq svqt pret golqmiq sat
99
5
 
5
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Естествено, че лъже мръсната ***. Всеки преглед се записва в книга и ако наистина са и предложили да остане, а жената е отказала са щели да и поискат подпис във въпросната книга със собственоръчно написано "отказвам хоспитализация". Това е елементарно и е работа за 30 секунди. Именно това е застраховката на лекарите, че ако нещо се случи извън болницата те не носят отговорност. Смешно е да се оправдават с многото работа. Там винаги се чака по минимум час за преглед. Абсолютни некадърници.
98
4
 
3
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Гледай ти...защо тогава се вдигнала и то два пъти да се разходи до болницата?Наглостта няма граници.