Грейпфрутът спомага отслабването

Плодът е нискокалоричен и не възбужда апетита
3 яну 2012 21:55,
8
Грейпфрутът спомага отслабването
източник: Reuters
След периоди на прехранване с по-тежки храни специалистите обикновено препоръчват да се разтоварим с приемането на повече плодове и зеленчуци. За тази цел сигурен помощник може да бъде грейпфрутът. Плодът е нискокалоричен, не възбужда апетита, намалява чувството за тежест в стомаха и подобрява храносмилането.
 
Грейпфрутът съдържа редица важни и полезни за организма витамини и минерални вещества като калий, калций, магнезий, фосфор, желязо.
 
Една чаша 100% сок от розов грейпфрут осигурява напълно дневната нужда от витамин С.
 
Поради високото съдържание на витамина, грейпфрутът е полезен при простудни и грипни заболявания. Плодът подсилва имунната система и помага при треска, безсъние, преумора, слабост.
 
Грейпфрутът е богат и на пектин, който понижава нивото на холестерола в кръвта и предпазва от сърдечносъдови заболявания. Изследване показа, че при пациенти със сърдечни операции, консумиращи плода ежедневно, нивата на липидите и холестерола значително се понижават. 
 
Редовната консумация на цитруса може да помогне и в борбата срещу диабета. В грейпфрута се съдържа антиоксидантът нарингенин, който му придава горчивия вкус. По своето въздействие върху метаболитните процеси в организма, нарингенинът е идентичен с два от медикаментите, които често се прилагат при пациенти с диабет тип 2. Той помага да се подобри чувствителността на организма към инсулина.
 
Достатъчното съдържание на витамин С в организма е добра профилактика срещу възпалението на венците. Затова консумацията на два грейпфрута на ден помага за намаляване кървенето на венците и риска от развитие на възпалителни процеси в устната кухина.
 

Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5За всеки влак си има пътници,щом не те кефи смени я ама не тормози момичето да отслабва щом така се чувства добре.Явно това и е здравословното тегло(макар и да не изглежда като манекенка).А и тя сама няма да остане-повечето мъже искат да има месце и не си падат по кокали:)
7
0
 
1
 
! Отговори
елито преди 12 години
помага за отслабването, но много опасен в комбинация с лекарства !!!
6
4
 
5
 
! Отговори
за 1 преди 12 години
и кат пръднеш ще миреше на Швепс..................
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
грейпфурта е страхотен плод и наистина помага при отслабване, казвам го от личен опит :). А за тия жени дето пишат, че се харесват дебели.. приятелката ми също е пълничка и лошото е че и тя се харесва такава. Обаче на мен не ми харесва и ми е много трудно да я карам да спортува. Обичам я, ама вече почнах да се заглеждам по слабички, само защото искам да правя секс със слаба жена. Така че не се отпускайте.. и аз съм бил дебел. С воля се отслабва и после е по-хубаво !
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ми звучи като "Ананасовата диета"! Ядеш всичко без ананас!!
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми аз си се харесвам дебела.....:)
2
4
 
9
 
! Отговори
greedy преди 12 години
гладът спомага отслабването. справка аушвиц и дахау.
1
0
 
22
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Грейпфрутът спомага отслабването ///..............ако 1 месец караш само на грейпфрути гаранция ще отслабнеш...............и без да съм чела статията го знам