Кои билки забавят стареенето?

Екстракти от билки помагат за осигуряването на естествена бариера срещу ултравиолетовата радиация
9 фев 2012 14:26,
8
Кои билки забавят стареенето?
източник: Reuters
Бял чай, хамамелис и роза могат да имат някои благоприятни действия за здравословното състояние и да помогнат за подмладяването на кожата, и намаляването на бръчките, смятат изследователи от университета Кингстън в Лондон.
 
Полезните вещества в растенията могат да помогнат за блокиране прогресията на дадено възпаление, да намалят риска от рак, диабет, артрит, невродегенеративни, сърдечносъдови и белодробни заболявания.
 
Изследователите се надяват да използват полезните съединения на растенията за създаването на лекарства или медицинска козметика, които да блокират възпалителните процеси в организма. Те са основна причина не само за развитието на заболявания, но и на стареенето. Поради тази причина от изключително значение е да се намали размера им, добавят експертите.
 
За целта на проучването са изследвани около 21 растителни екстракта от бял чай, хамамелис и роза. Резултатите показват, че растенията имат противовъзпалително и антиоксидантно действие.
 
Използването на екстракт от трите растения в медицинската козметика за направата на кремове за тяло може да осигури естествена бариера срещу ултравиолетовата радиация, вредни химикали, микроорганизми и други замърсители, смятат изследователите.
 
Екстрактът от хамамелис в медицинската козметика може да се използва при разширени вени и за намаляване на отока поради свиващото им кръвоносните съдове действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
От № 5 и №6 преди 12 години
До 7(3)Пак заповядай!:)Хубаво е човек да обменя инфо и да учи разни неща(не само от зяпане на History -то:)))))))
7
0
 
2
 
! Отговори
Аз съм Nо 3 преди 12 години
В грешка съм, признавам! Благодаря на критиците. Просто напоследък гледам много History и станах много чувствителен на тема преводи и преводачи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 4Туй "Gamamelis" е по-скоро "Hamamelis" без да обиждам рускоговорящите.Братята руснаци обожават да слагат това "Г" пред всички чужди думи започващи с "Х":)
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 34 е прав.Хамамелисът/Hamamelis sp./ няма нищо общо с лайка/лат.Matricaria chamomilla,англ.camomile/.Едното е тревисто растениице,другото си е доста висок храст:)
4
0
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Грешиш, приятел , не е лайкучка а е северно американско растение...Хамамелис Gamamelis - расте свободно в широколистни гори на Северна Америка и се култивира в субтропичните региони на Европа, Азия и Африка.
3
2
 
4
 
! Отговори
Преводачите! преди 12 години
За преводачите: хамамелис значи лайка, лайкучка. Да поназнайваш чужд език е добре, но трябва да знаеш собствения си език.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знам кои билки забавят умствените способности.
1
4
 
1
 
! Отговори
жена преди 12 години
Бял чай.....да....подмладява...