Най-честите причинители на обриви при децата

Можете ли да предположите кои са?
13 сеп 2012 20:40,
1
Най-честите причинители на обриви при децата
източник: Reuters

Влажни кърпички и сапуни са сред най-честите причинители на обриви при децата. 

Вече не можем да си представим излизане навън без пакет влажни кърпички. Особено, когато сме с дете. Но те също могат да раздразнят кожата, заради наличието на алкохол в тях или заради ароматните вещества и консервантите, които включват някои. За децата по-здравословно е да се ползват специално предназначените за тях влажни кърпички.
 
Не всеки сапун, също така, е подходящ за бебешката и детска кожа. Проверете на етикета дали съответният съдържа формалдехид – виновник за възпаленията на очите, кожата и белите дребове. Екземата при децата може да се дължи и на неподходящия детергент.
 
В кърмаческа и ранна детска възраст използвайте сапуни, които са специално създадени за тях. Същото важи и в случай, че детето страда от алергия или астма. Сапуните трябва да са без аромати и агресивни съставки. 
 
В групата неподходящи за деца попадат и антибактериалните сапуни, твърди или течни. Повечето от тях съдържат триклосан, който дразни чувствителния тип кожа. За да се предпази детето от микроби, вместо използването на такъв сапун, е по-добре да се мие по-често. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ама че статия... отдавна се знае, че основния причинител на обриви е сифилиса.