Разработват имплант за лечение на опиоидна зависимост

Става въпрос за лечение на зависимост към хероина и болкоуспокояващите
2 апр 2013 17:36,
1
Разработват имплант за лечение на опиоидна зависимост
Снимка: Reuters

 Titan Pharmaceuticals са получили подкрепата на Съвещателния комитет към FDA за експериментален имплант за лечение на зависимост към хероин и болкоуспокояващи.

 
Клиничните данни на Probuphine са спечелили одобрението на Съвещателния комитет – ключова стъпка преди окончателното регистриране на продукта. Probuphine е голям колкото кибритена клечка и съдържа лекарственото вещество бупренорфин – полусинтетичен опиоид, използван за лечение на опиоидна зависимост.
 
С решение на комитета, взето с 10:4 гласа, продуктът е обявен за безопасен и ефикасен. Според членовете му, това е поредната важна стъпка към лечението на заболяване, което води до трагични последствия. В официално изявление компанията подчертава, че остава здраво обвързана с борбата с опиоидната зависимост.
 
Съвещателният комитет се е произнесъл и че продуктът трябва да бъде употребяван само след преминаване на тренировъчен курс, провеждан от лекар, както и че разпространението му трябва да бъде мониторирано. Решението е било взето с 5:4 гласа и 6 въздържали се.
 
Според Майкъл Хигинс, анализатор в Brinson Patrick Securities Corp., Probuphine може да генерира продажби от над 360 милиона долара през 2018 г. Акциите на фирмата са поскъпнали с над 12% от началото на годината насам. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
хм??! преди 11 години
Почнаха с имплантите..