5 хранителни добавки, полезни за мъжете

Предотвратяват заболявания и стимулират имунната система
15 ное 2013 22:15, Мария Дуковска
2
5 хранителни добавки, полезни за мъжете
Снимка: Sxc.hu

Основните причини, които водят до здравословни проблеми са неправилното хранене, стресът, намалената физическа активност и други. Тялото на всеки се нуждае от достатъчно количество витамини и минерали, за да се поддържа оптимално здраве.

Както има витамини и добавки, към които дамите трябва да погледнат с повишено внимание, така има и такива, които е добре мъжете да приемат. Ето от какви добавки се нуждаят мъжете, за да поддържат добро здраве.
 
Мултивитамини
 
Повечето мъже не консумират достатъчно количество плодове, зеленчуци и протеини. Според Journal of the American Medical Association мъжете, които приемат всекидневно мултивитамини като хранителна добавка в продължение на няколко години могат да намалят риска от появата на рак.
 
Витамин D
 
Витамин D е много важен за предотвратяването на заболявания, които са свързани с дефицита му. Специалистите препоръчват мъжете да консумират по 1000 IU от него на ден. Освен за повишаване на здравината на костите, витамин D може да помогне за предотвратяване на заболявания като диабет, метаболитен синдром, множествена склероза, някои видове рак и други заболявания. Освен чрез добавки, витамина може да си набавите и като консумирате сьомга, мляко, яйца и други.
 
Рибено масло
 
Рибеното масло е добре да се приема в случаите, когато не консумирате риба или консумацията й е намалена. Рибата съдържа полезните омега-3 мастни киселини, които са важни за предотвратяването на сърдечносъдови заболявания, а също така могат да подобрят здравето на мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не са обикновени косми. Това са мустаците на една булка, дето търси да хапне яйца и така да увеличи приема на витамин D.