Бургаската болница търси спешно 25 медицински сестри

Клиниката търси и 15 лекари специалисти
13 авг 2014 14:58, Анисия Иванова
19
Бургаската болница търси спешно 25 медицински сестри
Снимка: архив Булфото

Болницата в Бургас спешно набира кадри, съобщиха от лечебното заведение. Най-голяма нужда обаче клиниката има от медицински сестри, болницата търси да назначи 25 на брой. Има недостиг и на лекари. Най-много кадри липсват в отделенията по хирургия, неврохирургия, ортопедия и нефрология.

Свободно работно място има и в Звеното за централна стерилизация, което снабдява болницата със стерилни инструменти, уточняват от болницата.

"Недостигът на медицински сестри е сериозен в цялата страна, не само в нашата болница. Проблемът съществува от години, основната причина е заминаването им за чужбина. Ръководството на нашата болница заедно със синдикатите се старае постоянно да подобрява условията на труд, да повишава възнагражденията и социалните придобивки, за да могат специалистите да остават тук", каза изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, който се надява на нови попълнения в болницата.

Не стигат и лекари със специалност. Свободни работни места в момента има в отделенията по гастроентерология, хирургия, детските отделения и отделението по неонатология. Търсят се общо 15 лекари специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Бургаскадриклиника
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
тони преди 9 години
До медицински братСредната месечна заплата на специалист в доболничната помощ е 400-600лв.Да,някои лекари ходят на екскурзии в чужбена плащани от фирми,но не всички.Да,има корумпирани лекари-това важи във всяка една сфера,не само в здравеопазването,но не всички са корумпирани.Унизително е да си учил 10 години,да си взел специалност,да си придобил квалификация за ВСД,да носиш отговорност и то най-голямата отговорност от всички професии и във фиша за месечна заплата да пише -420лв.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Med.sestra sam i niama da se varna v BG.Sajaliavam za latinicata......
15
0
 
0
 
! Отговори
К4о преди 9 години
Май много от Вас не са чували поговорката за" парица-царица".Нейсе, ще го разберете,*** ще е много геч.За тези които не са разбрали,ще го разберете...мноооого скоро).
14
2
 
3
 
! Отговори
медицински брат преди 9 години
Прави са сестрите да бягат в чужбина при тези мизерни заплати. за тази прислойка никога не се говори,но виж за заплатите на лекарите-ореваха де що имаше медии,колко били ощетени.А бонусите ,които получават от лекарствени фирми за изписване на лекарствата им?А екскурзиите да всякакви дестинации по света?Държавата е на автопилот,няма управници,няма контрол,всеки си прави каквото си знае.И ще става все по зле.След 10 год ще ни се наложи да внасяме мед.персонал от Китай.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ГЛАМАВИ вече да ви работят без пари!Във всяка една нормална некомунистическа и не-мутренска държава медицинска сестра почва с минимум 900 евро заплата!Минимум!За операционни сестри не говоря-там цифрите са по две!Само андрешковците тук искат да им подгъзуват без пари!
12
0
 
10
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Кадри требвали... Я знам как се привличат кадри, ама нема да ви кажем. Да видиме дали че се сетите сами.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде на мединциските сестриии!!! 300 лева на месец и веднъж на тримесечие побой в *** квартал по избор. Шегата на страна, ама на хората им писна цял живот да бъдат овце и да бъдат мамени, че и бити! Животът е един и хората масово се ориентираха на запад. Страшно много лекари дойдоха последните 1-2 години в Германия и продължават. Повечето не приказват дори езика, но се учат. А в Германия са добре дошли. Май не останаха вече балами в България, ами само мързеливи ***?
10
0
 
9
 
! Отговори
Не съм Манго преди 9 години
И така и така като отида в болницата ще ме оставят да умра.Бях много тежко пострадал и ако нямах пари оставах инвалид.Като ще се мре да се мре бем ти и държавата.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм, къде са държавните органи за една стратегическа проверка във всички отделения на Бургаската болница. За измамите на сестрите в отделенията, за изнудването на болните с рентгена и плащането. Защо управата си мълчи благосклонно и поощрява тормоза над пациенти и роднини.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мед.персоналът в Бургаската болница е страшен, в повечето отделения за лежащо болни, кошмарът е пълен, това не са нито лекари, нито сестри, всичко хуманно им е чуждо , не може нормален лекар да оцелее там , ще го сринат емоционално скъпите му колеги, мафия за пари на едро, а за сестрите - на дребно. Това не е болница, няма ли проверки от държавата - там всеки си прави каквото иска в ушърб на пациента, стара истина за Бургас
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бургаската болница, отделение по гастроентерология- не прилагат лечение за приет болен, единствено включват система, без значение от заболяването, не извършват никакви изследвания, не пращат болния дори за рентген /а такова е отделението, стомашни заболявания/, и когато на болния му дойде до гуша от долнопробното отношение на мед.сестри и случайно появил се лекар на третия ден, тогава старшата сестра предлага на пациента да си направи ретген с плащане, иначе няма право да напусне болницата
6
0
 
13
 
! Отговори
kukuf преди 9 години
Така е засега в Бургас,после в други градове.Пациентът се конкурира с други пациенти за вниманието на все по-малко лекари.Интересите на лекар и пациент трябва някъде да се пресекат.И географски,и по време,и финансово.Иначе ще се търсят взаимно и ако се намерят сигурно ще е 5-6граници западно от Калотина.В болниците в Несебър и Сл.бряг няма свободни места.От статията не става ясно и какво заплащане предлага шефът на болницата за хора учили поне 10 години след средно образование.Така.Бъдете здрави
5
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Нормално е да им писне и на лекари и на сестри от безумията в болниците. В създадената обстановка нормалните медицински лица, които искат само да си вършат работата (както и във всеки друг бранш) не оцеляват. Налага се да си интригант/доносник/далавераджия инак заминаваш. Логично е тези които не приемат подобна среда да си вдинат чуковете. За съжаление тези които остават са и тези които ви лекуват и според мен са огледало на българската психология. дано следващото поколение е по-добро.
4
2
 
8
 
! Отговори
kukuf преди 9 години
Бургаските лекари,особено тези със специалност си търсят платежоспособни пациенти.Такива,които за първичен преглед да плащат поне по 40 евро.Да се държат почтително и да следват препоръките на лекаря.За учудване на българина,и най-вече на управата на "държавната"бургаска болница,такива пациенти идват непрекъснато с всички онези самолети,които бръмчат през лятото.В тежките отделения,споменати в статията,лекар за ден не може да изкара пари колкото за ЕДИНСТВЕН преглед на пиян или *** турист.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз искам .............../25 медицински сестри/
2
1
 
19
 
! Отговори
Продълж. на 1 преди 9 години
Сред всички ругатн, в този сайт, само един *** виеше от възторг и призоваваше семейния *** "да продължава да е/е".Някой наруга ли го? Не! Изтриха ли го? Не!2) *** бият лекари и да трошат линейки. "Светлият им пример" копираха българи от Овча купел.Причината? Непълнолетно к/ве отишло на купон с два пъти по-възрастен мъж и препила.Тук обругахме ***,но соц.работник запелтечи по ТВ,че "момичето е съвсем нормално".В нормалните страни пред лекар благоговеят.Тук с права е примаматът
1
1
 
24
 
! Отговори
Ще търси. И други преди 9 години
здравни заведения ще пропищят поради липса на кадри.Всеки е в правото си да потърси по-добри условия за живот и по-прилично заплащане някъде в чужбина. Но само това ли е?1) Спомнете си как, преди повече от година, тук се лееха гнусни коментари, обвиняващи българския лекар във всички земни грехове! Причината? Провинциална кифла беше забременяла от семеен ***, не казала никому, не ходила на прегледи и родила мъртво, но на САНИТАРКАТА й се "сторило", че чула гласа му! На нея вярваха /Продълж/