Защо фибрите са важни за отслабването?

Фибрите осигуряват енергия
11 май 2024 17:42, Михаела Лазарова
8
Защо фибрите са важни за отслабването?
Снимка: Istock

Ако се опитвате да отслабнете или да поддържате фигурата си, както и здравословни нива на кръвна захар, кръвно налягане, холестерол, то фибрите са вашето решение. Диетата, богата на фибри помага да се справите с всички тези предизвикателства, дори повече. Фибрите се грижат не само за стройната ви фигура, но и за цялостното здраве, красотата на кожата, ноктите, косата.

Защо е важно диетата ви да съдържа повече фибри?

Фибрите контролират кръвната захар

Колкото повече фибри добавите към диетата си, толкова по-добре за кръвната ви захар. Няма значение дали страдате от проблеми с кръвната захар, контролът ѝ е важен от гледна точка подобряване на метаболизма и обмяната на всички вещества, не само захарите. Фибрите подобряват чувствителността на клетките към инсулина, което прави усвояването на глюкозата много по-качествено и ефективно.

Фибрите помагат за отслабване

Фибрите са незаменима част от диетата, защото са добър приятел в контрола на теглото. Като добавите повече фибри към храненето си, това ще ви даде много енергия през целия ден и ще ви предпази от често огладняване. Фибрите осигуряват дълготрайно усещане за ситост. Това помага да се предпазите от похапване на излишни калории между основните хранения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: диетаотслабванефибри
Още от Здраве
Кои храни причиняват високи нива на триглицериди?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Видях снимката и ми се приядоха броколи. Още днес към 9 часа отивам на разходка до пазара да си купя. Броколи в гювече. отдолу една яка буца масло. късаш брокола на розички и редиш върху маслото един слой. После слагаш плочка мазно, овче сирене. Пак брокол. После пак плочка сирене и накрая дебел резен пак масло. Може малко прясна мащерка да се сложи. Става уникално. Ако ви е прекалено постно, може отстрани да си нарежете малко суджук или луканка :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 00014 Опитват да убедят хората колко е здравословно да ядеш треволяк и за зарежеш месото. Учените отдавна са доказали, че поне до влизане в дебелото черво човешкият организъм не ги смила. Правени са изследвания с ония тръби, дето ги слагат на оперирани, каквж излиза. За в дебелото черво помагат за разнообразието на бактериите, но не е много ясно дали изобщо организмът има нужда от толкова много видове бактерии.
3
1
 
1
 
! Отговори
00014 преди 1 седмица
Къде ги продават тези фибри. Колко им е килограмът?
2
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 седмица
Всеки ден ям като разпрана акула,но ям всеки ден по 3 кивита и 4 люти чушки,и фекализирам като самосвал.....И съм си слаб и здрав!
1
0
 
3
 
! Отговори
По другият начин преди 1 седмица
Ако има едно дете *** почеа да слабее. Тъй баба казва. Слаб си сякаш гл. исти имаш.