Задължителните правила на интимна хигиена при жената

Тя е от съществено значение за здравословния полов живот
19 мар 2015 22:48,
27
Задължителните правила на интимна хигиена при жената
Снимка: Reuters, архив

Интимната хигиена е от съществено значение за здравословния полов живот. Външните полови органи са свързани с отделителната система, поради което са изложени на чести замърсявания. По тях се отлага смегма, образувана от урина, пот и излющени епителни клетки. Смегмата е благоприятна среда за развитието на микроорганизми, когато не се измива редовно.

Ето някои важни правила за поддържане на правилна интимна хигиена при жената:

  • Тоалет на половите органи се извършва всеки ден с топла вода и чисти, измити ръце.
  • За да се избегне пренасяне на бактерии от аналната и пераналната област към вулвата, движенията при тоалет трябва да се извършват в посока от вагината към ануса. Направлението на водната струя при миене също е важно да е в тази посока.
  • Трябва да се избягва прилагането на дразнещи средства в интимната област, като парфюмирани сапуни, интимни дезодоранти, дори омекотители при прането на бельото. Препоръчително е редовното миене да става без участието на сапун, който дразни лигавицата. Системното попадане на сапунена пяна във влагалището нарушава неговата микрофлората и води до дисбактериоза. Със сапун може да се измива само кожата до срамните устни.

Кои са останалите правила на интимната хигиена при жената вижте на Puls.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Задължително в тоалетната е да има биде.Който няма да си сложи преди време струваше 160 лв.Стандартни са поставят се върху тоалетната чиния.Много са удобни .
7
10
 
16
 
! Отговори
Задна скорост преди 9 години
Не се казва в статията, че преди да боднеш "богинята" си в правото черво, задължително трябва да си направи клизма със затоплено прясно мляко, което идеално размеква и отмива фекалиите и "богинята" е готова за (с)експлоатация. Клизмата се повтаря, докато "богинята" не почне да църка с припръцване чисто бяло от отвърстието. Приятно лашкане!
6
4
 
4
 
! Отговори
МАРГИНАЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
До До маргинал. сексист/16Мадам, защо сте ме разбрала, по детински...немногоумно?Отговор-естествено, че да!А батко Минко, ми скрива шапката, постоянно! Истински светъл пример, за сексизма, флагман на женомразието, и мъжкия шовинизъм!
5
1
 
11
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Само с вода се съмнявам ,че ще се измие добре-с бебешки *** или интимен душ-гел е по-добре. Има изобилие от продукти по магазините за поддържане на отлична хигиена.
4
2
 
15
 
! Отговори
До маргинал. сексист преди 9 години
А половата и душевната хигиена на мъжа не е ли важна? :)
3
3
 
16
 
! Отговори
? преди 9 години
Всяко момиче научава тези неща от майка си още в детска и пубертетна възраст.Странно е, че са решили да качат такава статия тук.Подобна лекция ще има смисъл в социалните домове, където отглеждат момиченца, изоставени от майките им - на тях няма кой да им каже тези неща, а те наистина са важни.
2
3
 
12
 
! Отговори
МАРГИНАЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Следващата статия, може да гласи:Задължителните правила за душевна хигиена при жената/Тя е от съществено значение за здравословния полов живот. Както и за другите аспекти от живота/
1
2
 
30
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Що за статия,ни в клин-ни в ръкав?!