Затлъстяване – видове и усложнения

То едно от най-опасните социално-значими заболявания
27 юли 2015 21:37,
30
Затлъстяване – видове и усложнения
Ройтерс, архив

Затлъстяването е сериозен проблем и може да се счете като едно от най-опасните социално-значими заболявания. Причината за това явление се помества в основата на патогенетичното развитие на болестите, защото затлъстяването води до много тежки последици и промени отстрана на сърдечносъдовата и ендокринна система. Освен това в известна степен може да засегне отделителната, пикочо-половата и гастроинтестинална система.
 
Съществуват шест основни типа затлъстяване, според зоната на засягане в човешкото тяло. Предболестното състояние може да засегне коремната зона, гърдите и шията, само долната част на корема, седалището и бедрата, цялата коремна повърхност, бедрата от ханша надолу до стъпалата, както и цялостно засягане на човешкия торса – корем, гърди и гръб.
 
1. Затлъстяването в зоната на корема, гърдите и шията най-често се провокира от грешки в хранителния рацион. В това число се включват грешки отстрана на комбиниране на отделните видове храни, както и прекомерен прием на тестени изделия и въглехидрати. За да се овладее наличието на този проблем, специалистите по хранене и диететика съветват да се ограничи приемът на въглехидрати и да се подходи към прием на равномерно разпределени хранителни продукти през деня. Също така е важно в ежедневието да се въведат физически дейности с повече ходене, бягане или изкачване на стълби.

За видовете затлъстяване научете още на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Ай преди 8 години
В крайна сметка като стигнете до, основно, зеленчуци (колкото се може повече сурови), плодове, чисти не-мазни меса, риба, яйца и само пълнозърнест, немодифициран хляб (най-доброто е лимец, но е и най-скъпо), ще видите, че тялото ви постепенно маха килограмите. Изисква се воля, за да откажите почти всичко, което сте свикнали да наричате "лакомство" и вкусно и да минете на доста семпла храна. Ако имате волята, без мъки и глад и блъскане, задравословно ще смъкнете килата.
9
1
 
4
 
! Отговори
Ай преди 8 години
Килограми се смъкват и без спорт, казва ви го човек, който е спортувал активно 10+ години. След което е спрял и е качил близо 30-40 кила от категорията с която е ходил по състезания.С промяна на цялостния режим и без никакви тренировки тези килограми са махнати. Само ако махнете 2-та най-големи виновника за излишните кила - захар и бяло брашно от диетата си, ще усетите разлика. После, мазни храни, алкохоли, пържено, консерви, колбаси.
8
1
 
3
 
! Отговори
Ай преди 8 години
Какви глупости в статията...намаляване на въглехидратите. Пълна глупост. Не въглехидратите са проблем и не от тях се дебелее като такива, а от вида и количеството им. Въглехидратите са чудесен източник на енергия и тялото ни основно работи на тях, особено мозъкът. Проблемът е бялата захар, фруктозният сироп и всички подобни "индустриални" въглехидрати. Основният проблем е поглъщането на големи количества калории от храни с ниско качество и хранителна стойност.
7
0
 
2
 
! Отговори
... преди 8 години
Няма причина човек да тежи повече от 100кг., ако не е над 2м висок. Без значение, какви заболявания имаш. Ако имаш заболяване на ендокринната система, взимай си лекарствата за уравновесяване на хормоналните нива. Ако имаш проблем с метаболизма, тренирай по усърдно и не яж по 3кг храна на ден, по 3000 калории са достатъчно при нормална активност. За спортисти повече, но САМО ЗА СПОРТИСТИ, гребане с лъжица НЕ е спорт. Ако си 160кг и си 165см висок/а значи си мързел и преяждаш ежедневно точка.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Без гладуване смъкването на килограмите е възможно и не трудно, ако нямаш проблеми с метаболизма. Трябва пълна смяна на хранителният режим. Всички храни и напитки стимулиращи производство на естроген се спират, както и мазните храни ( хляб, бира, свинско, полуфабрикати, соя и соеви продукти. ) Минава се на диета от варено и печено телешко и яйца ( никакво пилешко - пълно е с естроген и холестерол от "лошият" вид ). И да тестостерона НЕ пречи на затлъстяването но естрогена МУ помага.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"бях за около месец в чужбина свалих 20 кила, при това без да гладувам", "според мен тука храната е пълна с фито-естрогени, щото иначе тестостерона пречи на затлъстяването."Боже, какви глупости. 1 кг. излишна мазнина = 7000 приети калории. Дневна норма без физическа активност - около 2000-2500. Тоест, дори ако не ядеш нищо, можеш да свалиш едва 1 истински кг. за 3 дни или 10 за месец. Освен това 1. Храната и тук, и в чужбина е еднаква (едни и същи марки, внос основно от третия свят); 2. Тестостеронът НЕ пречи на затлъстявнето. Ако вземеш тестостеронов препарат и чакаш от него да отслабнеш,
4
0
 
6
 
! Отговори
To bebok: преди 8 години
Ако не си правиш майтап мога да ти кажа основите за начало.С натрупване на годините метаболизма намалява. Така, че от теб сеочаква да намалиш количеството на храна или да замениш високо-калоричнатас по-ниско калорична. Повече плодове и зеленчуци, по малко месища и тестениизделия (за пици изобщо не става въпрос). Започваш след работа с ходене катоза няколко месеца минаваш в бягане (поне 1 час на ден). Ако не инфаркт на 40 ипълен инвалид, докато има хора дори на 70 пълно активни - избора е т
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гьобелс го е измислил.В трудовите лагери е нямало тюфлеци и дебели.Много труд, ниски дажби.Даже към края на войната надзирателите са умирали от глад поради липса на доставки с храна.Който си обича да нагъва като баце Бойко и си има апетит, ръси подправки,няма лечение.На това в библията пише Чревоугодничество
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. намаляваш яденето2. много ходене3. коремни преси4. лицеви опоринамалявашш яденето
1
0
 
5
 
! Отговори
елитни пияници преди 8 години
дибра, чети внимателно тая статия и спри да набиваш суджук, сирение и кебап.