НЗОК се спря на най-скъпата оферта за пръстовия идентификатор

Офертата била с по-добри технически параметри и по-сигурна
1 мар 2016 09:30,
26
НЗОК се спря на най-скъпата оферта за пръстовия идентификатор
Снимка: архив Reuters

Избрана е най-скъпата оферта за електронен идентификатор, защото тази фирма е получила максимален брой точки за техническото предложение. Това заяви подуправителят на Националната здравноосигурителна каза Иванка Кръстева.

Тя призна, че спечелилата фирма е предложила 4 пъти по-висока цена от фирмата, класирала се на второ място.

Стана ясно обаче, че първата оферта е получила повече точки за технически параметри. Това е надделяло при избора на фирма изпълнител.

Кръстева обясни още пред bTV, че новата система няма да снема пръстов отпечатък – няма да прави снимка на специфичните гънки на пръстите, а ще прави индивидуален цифров код на база три произволни точки на пръста.

Фирмата, класирана на второ място, има 10-дневен срок от 26 февруари да оспори избора на касата пред Комисията за защита на конкуренцията.

Подуправителят на НЗОК изрази съжаление, че Лекарският съюз е отказал да подпише Националния рамков договор, след като касата е предложила много добри параметри.

Кръстева обяви още, че от позитивния лекарствен списък не е извадено нито едно лекарство за онкоболните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова система с 3 точкиЗначи ще се дублират данниСега вече хаосът ще е пълен
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако знаете какво нагласяване на поръчките в Министерство на туризма пада - лошо ще ви стане, няма нито една поръчка, която предварително да не е определена за някой и най-лошото е, че всичко се прави без никакъв срам и може да се види от всеки, който отвори поръчките от сайта - нямат никакъв срам, защото са с протекции!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някаква тайна ли е, че спечелилите са Консорциум СТЕМО и Гама Консулт?!? Или ги е страх да не им лъснат връзките с управляващите?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таз зам. министърка, голям гьон.сурат бе! Най-нагло лъже хората в очите! Поръчката трябва да бъде прекратена, защото е нагласена за скъпата оферта и документацията е правена по нея. А нахалницата казва, защо не сте обжалвали?!? Що за дебелоочие, май вече се нагушихте!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първа крачка към чипиране и тотален контрол , а пък вие спете. Утре може да е късно
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спряха поръчката за Хемус, спряха поръчката за покушение на ***, а тази поръчка кога ще я спрат?
15
1
 
9
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Кой го интересува пръстовия отпечатък? Важното е кой ще гепи комисионните!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че се било спряло на най- скъпата оферта е ясно- нали така се папат комисионни.Изобщо цялото начинание с пръстовите отпечатъци беше тъпотия огромна. Точно като за това бездарно правителство още по- некадърните му министри. Едва ли има хора, които да се изненадват на неподострените предложения и приеманите решения и актове.
13
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Освен останалото, описано долу в коментарите - как ще се вземат от лежащо болните и много възрастни в къщиМайка ми е на 91, аз отдавна съм обяснила на джипи, че отказвам да я разнасям за някакви бележки, които са им необходими на тях, например - изследване за лош холестерол и тн недомислици
12
2
 
23
 
! Отговори
Altego преди 8 години
Ама те не се ли отказаха от тая простотия...?! o.O Че и парите ще ми харчат, които внасям за собственото си здраве, за четири ПЪТИ по-скъпа оферта....
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че на най-скъпия нали от това зависят и комисионните по линията В коя друга страна в Европа има пръстови отпечатъци в здравеопазването
10
1
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
И как пръстовия отпечатък ще спре източването, за което и досега няма обвинени и наказани? Как ще се разбере от отпечатъчето, че баба Пена не е с пневмония, а с бронхитче, примерно?
9
2
 
19
 
! Отговори
38685 преди 8 години
Въвеждането на пр.отпеч. е български патент за рушвет и корупция чрез подбор на изпълнител. На болните да се гледа като на криминални престъпници. Пръстов отпечатък може да се вземе и от умрял човек. Цялата тая дандания можеше по цивилизовано да се реши с магнитна здравна или дори с новата лична карта, ама на - пари трябват на човеците, така са обещали. Хеѝ гиди демокрация къде ли се разминахме.
8
3
 
18
 
! Отговори
Дабе да преди 8 години
Как ще вземат пръстови отпечатъци на едни такива хора, дето им казват м.у.т.р.и? А лекарите и лабораториите защо не издават касови бележки? Зер никой не знае за това а? Айде стига.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички при Йорданка Соколова и Ало Ваньо Танов.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Москов май евреин си пада?Ще напълни гушка той и ББ дето се на бас се хващат,а наш Раданчо ще духа супата на Ив.Костов като не успял чирак!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който играй карти с Премиера пичели, който ни играй карти с Премиера ни пичели - д-р Хитър Петър Москов!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
д-р Хитър Петър - Москов ще си тръгне милионер!
3
0
 
21
 
! Отговори
??? преди 8 години
Бокоооо! Спри и тая поръчка,а... Ама май и за теб ще отделят от пая. Менгеле умее да се отблагодарява!
2
3
 
15
 
! Отговори
44 преди 8 години
ЗНАЧИ С РЪКАВИЦИ НА РЪЦЕТЕ ЩЕ МИ СЛАГАТ ПРЪСТА В МАШИНКАТА НА ПЕТЪРЧО..ТОВА СПОРЕД МЕН Е СТРАХ ДА НЕ БИ ПРЪСТА МИ ДА Е ЗАРАЗЕН СЪС СПИН,КРАСТА И...НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ,ЧЕ НА СЛЕДВАЩИЯ НА, КОЙТО ЩЕ СЛОЖАТ ПРЪСТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИ..ВАЖНОТО Е ТЕ ДА СА С РЪКАВИЦИ..АБОРИГЕНИ ТАКИВА..А БАБА ГЕРМАНКА,АНГЛИЧАНКА И ТЕ ЛИ ЩЕ СИ СЛАГАТ ПРЪСТА В .................