Още един начин да стопим мазнините - чрез апаратно отслабване

Свръхзвуковото отслабване е новост в индустрията
13 авг 2016 21:12, Румяна Тасева
1
 Още един начин да стопим мазнините - чрез апаратно отслабване
Източник: Reuters
Д-р Лидия Ванеска е специалист по дерматология и естетична медицина. Пред Puls.bg тя споделя за възможностите на апаратното отслабване днес и конкретно за използването на свръхзвука в процедурите по стопяване на мазнините от тялото.
 
 
 - Д-р Ванеска, можем ли да вярваме на апаратното отслабване? Какви резултати можем да очакваме от различните апарати, създадени с тази цел?
 
Медицинска техника, създадена за целенасочено премахване на подкожните мазнини  и оформяне на тялото, има отдавна. За съжаление, досега резултатите от терапиите не бяха това, което пациентите очакват. Науката се фокусира върху проблема и на базата на многогодишни проучвания и разработки се достигна до апаратите, с които разполагаме днес. Те са максимално ефективни и в същото време безопасни. Ако една дама се е подлагала на апаратно отслабване преди пет години и дойде на процедура днес ще забележи голяма разлика, както по отношение резултатите, така и що се отнася до усещането по време на самата терапия. 
 
 - Какво представлява свръхзвуковото отслабване и защо се смята за „писък“ в индустрията? Новото в тази апаратура „де факто“ е използването на звуковите вълни, а не на инфрачервените лъчи, така ли е?
 
Приложението на свръхзвуковите вълни е наистина революция и се различава принципно от действието на инфрачервените лъчи, които имат изразен топлинен ефект. В най-новия апарат се използват студени свръхзвукови вълни. Достига се и се поддържа терапевтична процедура 39-42 градуса, което е приятно и комфортно за пациента. Третират се само мастните депа, като запазват околните тъкани  незасегнати. Това прави технологията  безопасна за здравето, което за мен като лекар е от изключителна важност. Практически тези вълни създават вибрации, които разкъсват мембраната на мастната клетка и тя се евакуира от тялото посредством лимфната система. Тоест изисква се определен период от време, в което организмът изхвърля обработените мазнини. Това е и причината процедурите да се правят през зададен от специалист интервал. Постепенната елиминация на локалните мастни депа осигурява и трайността на ефекта след преминаване на цялостния курс. Технологията е известна още и като „неоперативна липосукция“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари