Сърцето страда от липсата на секс

Отпускат се мускулите на тялото
5 окт 2016 22:52,
11
Сърцето страда от липсата на секс
Източник: Reuters
Мнозина преминават през периоди, в които липсва секс, вследствие на раздяла, депресия или друго. Какво обаче се случва с организма ни, когато спрем да правим секс? Както във всяко друго отношение, тази ситуация също има две страни.
 
Лиспата на секс често се съпровожда от терзания, които могат да доведат до развитие на тревожност и депресия. 
 
Значително се повишава и рискът да се заразим с настинка, както и вероятността да се влоши паметта ни. Изследователи твърдят, че сексът подпомага когнитивната функция, включително и паметта. 
 
Продължителната липса на сексуални контакти може да се отрази неблагоприятно и на мускулите във влагалището. Вагиналните мускули може да станат хиперчувствителни, което да доведе до свиването им по време на полов акт. 
 
Както жените, така и мъжете, които спрат да правят секс, обикновено биват засегнати от понижено либидо. В тези случаи от полза би могла да бъде редовната мастурбация. 
 
От данните на различни проучвания става ясно, че мъжете, които правят секс поне 2 пъти седмично, са близо наполовина по-малко склонни да достигат до летален изход, вследствие на сърдечносъдово заболяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: сърцесекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на Азис му страда дупето.
6
1
 
7
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Точно така, и аз съм на това мнение!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, ако нямате да кажете или споделите нещо смислено по темата, защо пишете простотии?!! И вулгаризми. Само за да демонстрирате публично, че сте неграмотни и умствено ограничени. Имайте малко мярка, независимо от анонимността.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Аз на теби ша реча. Ша. Ти добър човек но глупав. Ша. Твой другар на сърце. Ша. Те ***. Ша. И обърква. Ша. Живот. Ша. Ти абориген. Ша.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти как предпочиташ гражданино? Деби и професорите.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те да ти го разбият. Да те оплашат няколко пъти. Що сърце да имаш?! Липсата на любов е друго, нещо. Топло ли ти е на душата,Обичан/Обичана си, много!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ДРУГАРЯ РУКАВИШНИКОВ СЕ ПОЗДРАВЯВАМЕ ВСЕКИ ДЕН ЗАТОВА ИМАМ СЪРЦЕ КАТО НА КОН-БЕГАЧ.