Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола

Днес празнуваме деня на киселото зеле! Честито!
3 ное 2016 12:07,
20
Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола
Снимка: архив, Bulphoto

Днес е денят на киселото зеле. Защо и откога - не се знае, но едно е ясно - времето за слагането му в каците е настъпило.

Киселото зеле оказва се може да предотврати в голяма степен раковите заболявания, заяви диетологът проф. Донка Байкова пред БНТ. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза хране е естествено лекарство.

То съдържа витамини, а и внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик.

Единственият минус - многото сол. Затова експертите препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Киселото зеле влошава условията за развитието на патогенните бактерии, заяви проф. Байкова. Нещо повече: то подтиска производството на холестерол и триглицериди.

"Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", посочи диетологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък миналата година си взех от кауфланд беше намалено на 10 стотинки и си беше върха втаса си не бих си взел бг киселяк
13
0
 
1
 
! Отговори
Икона преди 7 години
И защо трябва да понижаваме холестерола, той е полезен, заблудени овце
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли кога е имало постановление, с което е било забранено киселото зеле? И защо са го забранили?Снощи случайно видях по телевизията откъс от предстоящо предаване - някаква възрастна жена ще говори за това, случайно интервюирана. Но не разбрах в кое предаване.
11
1
 
5
 
! Отговори
Технолог преди 7 години
Кисело зеле става само от Български сортове зеле,от пазара ,зелките в големите вериги като кауфланд,лидал ,била не ферментират стоят си зелени до февруари и март се развалят като се образуват вредни гнилустни процеси водещи до растройство и повече вредят отколкото да носят полза.
10
0
 
6
 
! Отговори
Рупърт преди 7 години
Кисело зеле и сланина . Кое мори , кое помага не се знае . Знае се само че народа това обича и това яде . И един ден всички ще умреме , дали сме яли зеле и сланина , дали сьомга и годжибери на кой каквото му е писано. Така че миите бидоните
9
4
 
5
 
! Отговори
д-р Сократес преди 7 години
"Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола" , нищо че вдига яко кръвното заради многото сол и можеш да се сдобиеш я с инсулт , я с инфаркт , ако муаш кисело зеле постоянно , ама карай , лаф да става ! Виж , прясното зеле е съвсем друго нещо .
8
0
 
2
 
! Отговори
Моя рецепта преди 7 години
като заквасвам зелето слагам и настъргани моркови и малко френско грозде или касис.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зелето за бидона трябва да е сорт Кьосе. То е много вкусно и много крехко. Зелките от сорта се познават по петте външни листа, които се виждат като погледнеш зелката от към кочана. Другите сортове са с четири такива.
6
0
 
13
 
! Отговори
Станишев преди 7 години
Аз сложих 120L бидон, най-доброто след тежка вечер. Няма по-добро, ако някой знае да каже?!
5
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв прзник бе пезевеци, нали европейския ссср го забрани?
4
0
 
7
 
! Отговори
маке преди 7 години
от старо маке да знаете верно убаво е за махмурлук ама истински махмурлук се лекува с 2 кила отлежало вино дет с нож се реже
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче какво е това твърдо зеле на пазара? Няма втасване в бидона два месеца! Вадиш го, а то все едно прясно. Някой знае ли как може да се справи с проблема с бавното втасване?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чашка зелева чорба сутрин на гладно събужда по-добре и от кафе и най виче бори мухморлъка. В Българските места за обществено хранене използват страшно много сол. Солта е вредна за здравето, но е евтина и на кантара тежи повече от месо и зеленчуци. За това тъпчат храните със сол и тровят народа.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кисело и прясно зеле са много полезни. Не забравяйте чесъна, сока от моркови и червено цвекло. Ако аз напиша статия малко по- съдържателна ще ми платите ли ?