Холивуд се пази от диабета – хапва малко въглехидрати

Нисковъглехидратното хранене намалява и инсулиновата резистентност
4 ное 2016 22:25,
4
Холивуд се пази от диабета – хапва малко въглехидрати
Снимка: Reuters, архив

Хранителен режим на холивудските звезди предпазва от диабет, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на изследване на Мичиганския университет.

Учените открили, че консумирането на три нисковъглехидратни ястия в рамките на 24 часа намалява инсулиновата резистентност с над 30%.

За перфектната си фигура диета с ниско съдържание на въглехидрати прилагат звезди като Гуинет Полтроу, Мадона, Дженифър Анистън и Рене Зелуегър.

В проучването участвали 32 здрави жени след менопауза, които били разпределени в 4 групи. Били им сервирани ястия с 30 или 60 процента съдържание на въглехидрати, като някои от участниците правили среднонатоварващи упражнения преди хранене.

Групата, чиито ястия били нисковъглехидратни показало по-ниска инсулинова резистентност след третото хранене. Групата с високовъглехидратно ядене задържала високите инсулинови стойности след хранене.

За изненада на учените, тренирането преди вечеря, което било смятано за полезна мярка срещу диабета, всъщност увеличавало нивата на кръвна захар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Като са богати, да не са много умни. Ако така се хващаше диабет, нямаше Средиземноморската диета да е най-здравословната. Абе, и ти не си от най-умните, щом цитираш не на място това за гроздето. Дори не знаеш смисъла на поговорката
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стамате и Додо , видяла лисицата, че гроздето е високо и казало , че е зелено . Вие сте мизерници и злобеете срещу богатите хора . Продължавайте така за да ви олекне .
1
6
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Холивуд да ми хапва барабуя!