Мъж донесе морбили от Румъния, зарази и детето си

Бащата е тираджия, спирал в северната съседка
26 май 2017 18:00,
12
Мъж донесе морбили от Румъния, зарази и детето си
Снимка: архив "Булфото"

29-годишен баща и детето му на 1,6 г. са заразени с морбили, обяви зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Мария Каменова.

Тя съобщи, че мъжът имал оплаквания, сходни с тези на вирусна инфекция. Той бил прегледан в Монтана, а след това пренасочен към болница в София за уточняване на диагнозата, информира "Фокус".

В столицата мъжът е прегледан в две различни лечебни заведения. При появилото се съмнение за морбили пациентът бил подложен на серия изследвания за потвърждаване на диагнозата.

Още по темата

"След получаване на резултата от серологичните изследвания, диагнозата е потвърдена – касае се за морбили", обясни д-р Каменова.

Детето на 29-годишния мъж също е било с подобни оплаквания и се е лекувало заедно с бащата. При детето също е потвърдена диагнозата морбили.

"Инфекцията е донесена от бащата, който е международен шофьор. Преди да възникнат оплакванията му, е преминал през Румъния, където има над 4 000 заболели от морбили. Мъжът е спирал в Румъния за почивка и е обядвал там. Извършват се проучвания по отношение на контактните лица в семейството", каза д-р Каменова.

Тя допълни, че детето не е било имунизирано срещу морбили, защото е имало различни заболявания. Все още не може да се установи със сигурност дали бащата е бил имунизиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: болницазаразаморбили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
На една съседка преди, мъжа й тираджия й донесе тpипep за коледа. Помня какви неща носеха тираджиите едно време - дънки, касетофони, шоколадови яйца. А сега какво носят - тpипep, морбили, свински грип?!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са морбили а моркови. Ей така в мрежичката.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та значи вижда се как некадърни лекари разпространяват зараза. Колко време човека е бил в болницата в Монтана, а след това колко часове е висял по Софийски болници. Всички пациенти и персонала на въпросните болници трябва да са под карантина, но на някой му е по удобно да има епидемия. Човека със сигурност е ваксиниран, но това не е гаранция, че няма да се разболее.
7
0
 
4
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Та, накрая му правят изследвания и наистина се оказва морбили. Заключението - момчето го блъскат 2 седмици с антибиотици, без диагноза, изписват го, детето му се разболява и чак тогава се установява, че и двамата са били с морбили. Кофти диагностици демек и помислете дали да вярвате на всичко, което пишат медиите!
6
0
 
6
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Хахах, пълна медийна манипулация! Ако не познавах лично 29 годишния мъж, детето и жена му, можеше и да им се вържа. Такам, та истината е - момчето го лекуват в монтанската болница от пневмония, яко антибиотици, опъпчва се и се влошава. От там - казват, че е реакция от антибиотика и го пращат в Пирогов. Връща се след 2 седмици по болници уж излекуван, без диагноза, детето също вдига температура, приемат го в монтанската болница за ангина, след два дена - казват, че се съмняват за морбили.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей го, 3 коментара и конспираторите налазиха темата. До анонимния с отровите - аз предпочитам да умрът 3 бебета и да се спасят стотици хиляди други отколкото обратното. Ти като не искаш да се ваксинираш, харасай си някое пусто българско селце и се изселвай там. На хора като теб трябва да им се забрани достъпа до Интернет.
4
0
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тоз как ли ще обяснява на жена си.Да не си му на мястото
3
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плашат хората за да ги ваксинират с отровите.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това? И аз като малък имах морбили за една седмица мина всичко. Сега статии се пишат по въпроса но по чия поръчка ми е интересно.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тази болест е достатъчно да сте 5 минути със заразен да дишате един и същи въздух в помещението и вече сте я прихванали. Затова едно време такива болни се изолираха под карантина и нямаха достъп до външният свят. На тази болест бабите ни и казваха баба шарка и спазваха хиляди неща за да не я разлютят. Не е страшна болест но когато се спазват правилата иначе много народ умират от влошаване.. Една от болестите която не подлежи на докторско лекуване защото няма лекарства за нея отминава сама.