Какво се променя, ако не консумирате яйца?

Съществува схващане, че яйцата пречат и на хора с диабет тип 2
10
Какво се променя, ако не консумирате яйца?
Снимка: istock

Яйцата са чудесно средство да стартирате деня си с питателна закуска. Те са превъзходно допълнение към закуската. Много хора ги предпочитат и на обяд, като лесен вариант за бързо приготвяне на нещо засищащо и вкусно. Яйцата обаче винаги са били обект на спорове относно полезността им. Това поставя въпросът трябва ли да ги консумирате често, в какви количества или е добре да ги откажете?

Какво се случва, ако спрете да консумирате яйца?

Проучвания, цитирани от healthline.com сочат, че яйцата действително имат въздействие върху холестерола. Затова са сочени като виновници за повишаването му, както и повишаването на риска от сърдечносъдови заболявания. Това обаче не е съвсем така. Последните проучвания показват, че консумацията на 1 до 3 цели варени яйца на ден оказва влияние върху добрия холестерол, като повишава неговите стойности. Влияние върху лошия холестерол почти не се наблюдава. Дори да нарасне, то е с незначителни стойности.

Резултатите от изследванията показват, че умерената консумация на яйца не е причина за повишаване на общия холестерол и триглицеридите в организма. Затова, ако решите да се откажете от яйцата в диетата си, може да изгубите ценни вещества, от които организмът ви се нуждае. Добрият холестерол е необходим за разтварянето на някои мастноразтворими витамини, за синтеза и преноса на хормони.

Ако спрете да консумирате яйца, тялото ви ще има един източник на ценни вещества по-малко. Сред тях са витамини D, Е, С, витамини от група В, протеини, мазнини, холин, аминокиселини, ценни минерали, като желязо, фосфор, селен, калций.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: яйцажелязовитамин D
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
де преди 2 години
За една година свалих висок холестерол като ядях омелти почти всяка вечер. Холестерола се влияе най-вече от пакетираната храна, солта, сладкото, пламовото масло и така нататък.
5
0
 
1
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Медиите, експертите и учените толкова се зговниха през последните няколко години, че никой вече, за нищо не им вярва.. А на тези учени на които може да им се вярва им се затваря устата насила. Все едно комунизма се завърна
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще стане, ако един път не го преместа. Не знам.Местя.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи чии яйца ще се консумират
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зародиши от динозаври не ям !
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 - Не че нещо, но зависи от медиите и мнението. Само пълен загубеняк може да си вярва, че цялто знанеи си го има и няма нужда от обучение и насока.