Как ежедневното писане на компютър вреди на ръцете

Според healthdigest.com, средната скорост на писане на човек варира между 37 и 44 думи в минута
15
Как ежедневното писане на компютър вреди на ръцете
Снимка: Istock

Всеки ден докосваме телефона си, лаптопа си, електронните си устройства. В работата често ползваме компютър. Работата на много хора е свързана с въвеждане на данни в компютър или с писането на големи обеми от текстове. Ако сте от тези хора, вероятно изпитвате болки в ръцете. Това не е случайно. Ръцете страдат изключително сериозно от писането, особено скоростното писане и особено ако това продължава часове наред по време на работния ден.

Цялостното положение на ръцете по време на писане, стискането на пръстите, стягането на китките, раменете, мускулите около врата и ключицата в тази характерна поза могат много сериозно да наранят пръстите, китките и ръцете по цялата им дължина, като болката може да е сравнима с наранявания и счупвания.

Ако в ръцете и пръстите ви се появят болки, не ги игнорирайте, а вземете мерки, защото проблемът може да прерасне в нещо по-сериозно.

Според healthdigest.com, средната скорост на писане на човек варира между 37 и 44 думи в минута. Според тези данни средностатистически за 8-часов работен ден би трябвало да бъдат изписани около 20 хиляди думи. Това е наистина тежък труд за вашите ръце, малките нервни окончания в тях, малките костици и свързващите ги връзки и сухожилия.

Проучването не включва времето за почивки. Това означава, че въпреки паузите, които правите, набраните думи и въведените данни си остават значително предизвикателство за ръцете и пръстите.

Проучване, проведено от Алън Хедж, директор на лабораторията за човешки фактори и ергономия в Университета Корнел, цитирано от healthdigest.com установява, че до 80% от хората, които упражняват усилено пишещи професии всеки ден изпитват дискомфорт в мускулите, сухожилията, ставите на ръцете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
s преди 2 години
За музикантите отнася ли се това. Смешници!
12
0
 
1
 
! Отговори
Кортана преди 2 години
Ами диктувайте му на този компютър, само дето разбира само чужди езици.
11
2
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
На кой му пука за стругари, заварчици, елтехници? Грижата е за тези дето рекламират ежедневно "ваксините", Глобалното Затопляне и ЛГБТ при децата! Те да се пазят, че човечеството има нужда от тях.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми не е вярно. От 15 години работя на компютър. Няма проблем. Обаче стругари, заварчици, елтехници са с наистина увредени ръце. За тях пишете.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пишеща машина е къде по-болезнено, аз съм работила машинописка на обикновена механична машина и там натоварването на пръстите е нечовешко! И печатахме цели томове!! Тогава мечтаехме за компютър!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 000 думи - Зависи какво пишеш - има разни документации, дето са ... малеее, както ботчи си - плюешщ по 30-40 думи на минута, дан дан дан ...
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - А техните прадеди, като по 5-10 часа са гонели гоелими и опасни бозйаници, заобиколени от едри хищници, отровни змии и хиляди болести, да не ... И какво? Да се връщаме 200 години назаде ли?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От писане не ми е ставало нищо, а мога с над 200 удара в минута и всеки ден по много страници да въвеждам. Но от физическа работа с чук и длето много по-големи болки и трудност за свиване на ръцете се получава.
5
0
 
5
 
! Отговори
20 000 думи преди 2 години
Са 50-60 страници на ден. Лудост.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашите прадеди като са копали с мотиките по 5-10 часа в градините, да не би да са ошипяли?!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Но при мен се появява на моменти само частична дислексия. Обръщам реда на съседни букви като включа на турбо писане :D Виждам по- късно и си мисля, че това е частична дислексия.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Саповете на лопатата и кирката са по-вредени.