3 протеинови закуски за отслабване

Вкусни и полезни
1
3 протеинови закуски за отслабване
Снимка: Istock

Закуската е едно от най-важните, може би най-важното хранене за деня. От нея зависят толкова много процеси в организма. Питателната и здравословна закуска носи енергия през целия ден, ускорява метаболизма и подобрява здравословното състояние.

Много хора правят грешката да не закусват, което се отразява на общия калориен прием за деня. Прегладняването сутрин крие риск от преяждане по-късно през деня, най-вече на вечеря, когато храненето трябва да е най-леко. Този вреден навик води до наднормено тегло, затлъстяване, повишен риск от диабет и сърдечносъдови заболявания, липса на енергия.

Една от тайните на бързия метаболизъм и поддържането на високи нива на енергия през целия ден е включването на повече протеини на закуска. Протеините ускоряват обмяната на веществата, като дават дълготрайно усещане за ситост и много енергия през деня. Това помага да намалите общия прием на излишни калории.

Хората, които включват протеини редовно в закуската си имат по-добро тегло и значителни успехи в отслабването и запазването на фигурата.

Протеините дължат този ефект на особеностите в структурата си, които изискват повече време и енергия от тялото, за да бъдат усвоени. Метаболизирането им води до техния разпад до аминокиселини, които са и основната единица, която тялото усвоява.

За да ускорите метаболизма си и да постигнете фантастични резултати в отслабването, вижте някои примерни високопротеинови закуски, с които да стартирате деня си за повече енергия.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: диетакалориипротеини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари