Признаци, че в тялото ви са се натрупали много токсини

Покачване на теглото
Обновена: 13 авг 2023 23:04 | 13 авг 2023 22:46, Михаела Лазарова
2
Признаци, че в тялото ви са се натрупали много токсини
Снимка: Istock

В тялото ни постоянно навлизат токсини и се задържат в тъканите по различни причини. Понякога обаче натрупването им е твърде голямо, за да може организмът, имунната система, бъбреците и черният дроб да се справят с филтрирането им. В такива случаи започват да се появяват различни оплаквания, които подсказват, че в тялото са се натрупали прекалено много токсини.

Кои са косвените признаци, които подсказват, че в тялото ви са се натрупали много токсини?

Замъглено съзнание, трудности в концентрацията

Когато в тялото се натрупат прекалено много токсини, работата на мозъка и функциите на нервната система започват да се затрудняват.

Може да не се сетите, че това е една от възможните причини, защото замъгленото съзнание и трудностите в концентрацията се свързват с множество други здравословни проблеми, но токсините са една от възможните причини.

Болки, спазми в мускулите и цялото тяло

Прекалено голямото количество токсини в тъканите може да причини поява на болки в тялото, спазми в мускулите, които отначало не можете да си обясните. Това е така, защото токсините предизвикват възпаления в клетките и тъканите, а прекаленото им натрупване води до поява на болки.

Зачервена кожа, обриви, сърбеж

Токсините засягат и кожата. Тъй като тя е най-големият орган в тялото, свързан с всички останали подлежащи органи под нея, натрупването на токсини се отразява и върху нея. Някои от проявленията са обриви, необясними сърбежи, зачервяване, раздразнения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
120 признака преди 8 месеца
Че никой не чете тези умотворения на домашни психолози.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ходиш ли до WC- то :)))