37 осъдени вандали, хвалят се от МВР

Арестуваните се увеличиха на 180-190 души, едва 9 са се признали за виновни, но от МВР не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им
15 яну 2009 17:35,
72
37 осъдени вандали, хвалят се от МВР
Снимка: Dnes.bg

37 души от задържаните по време на вчерашния протест са осъдени по бързото производство, съобщиха от МВР.

Седем районни съдии са гледали делата в Първо, Трето, Четвърто и Шесто РПУ.

Всичките присъди са произнесени по Указа за борба с дребното хулиганство.

От Софийския районен съд съобщават, че с оглед на създалата се ситуация, а и за бързото и ефективно съдопроизводство ръководството на съда е решило съдиите да бъдат изпратени спешно до районните управления, където да гледат делата на място - тъй като конвоирането на задържаните до сградата на съда би отнело повече време и ресурс.

От МВР се хвалят, че девет от задържаните са признали вината си, но не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им.

От всичките осъдени четирима са наказани с глоба от 30 лева, осем – с глоба от 50 лева, девет – с глоба от 100 лева, и петима – с глоба от 200 лева.

Само един от задържаните е получил наказание от пет денонощия арест в поделенията на МВР.

Делата продължават, по нови данни на МВР арестуваните са между 180 и 190 души.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ceta foruma-SAMO OMRAZA I ZLOBA.POVA NE NI PRAVI PO DOBRI.I CENGETO PAZARUVA S NAS V EDIN I SASHT MAGAZIN.I TOI E POTARPEVSH KATO NAS.NE TOI IZBRA KOMUNISTITE NA VLAST.VIE SI STOIAHTE V KASHTI I TARSEHTE CARIA- ATAKA -DPS I DRUGI TAPACI.NE MRAZETE A MISLETE.OT NAS ZAVISI KOI SHTE E NA VLAST.IZBORITE SA DO GODINA.TEZI KOITO SEGA SA NA VLAST NE GI SADETE I OPLUVAITE VIE GI DOVEDOHTE SEGA E BEZMISLENO DA SE TREPEME PO ULICITE.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe *** kakvo izgradi tazi vlast?kriza s gasta.zatvoreni euro fondove.narco industria.podslon za sik vis *** i drugi *** sazdali korupciona mreza ot koiato i europa se izplashi.zaradi takiva tapaci kato tebe nikoi ne ni iska na zapad i sme obreceni da si smardime zaedno s ruskia alkoholiziran narod.Cirei.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си *** бе. Починалият е бил вкаран в ареста за измами и е на 60 години и е вкаран в ареста преди митинга още. Починал е от инфаркт. За какво да наказват полицаите ?! Само бой по такива дезинформатори като теб..
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти деца имаш ли?
67
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Един обикновен българин. .осмелил се да протестираПРЕБИТИТ И АРЕСТУВАН Е ПОЧИНАЛ В СТОЛИЧНО РПУ!!!Ще има ли осъден милиционер-полицай за умишлено убийство?Палестинците имат деца герои!Време е и ние да имаме герои срещу червената диктатура!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Боже,пази България от тези пазители на реда!Вижте, повечето от тях,колко са охранени.Като шопари са,не могат да се наведат без да се задъхат.Нека излязат на полигона,за да видим,колко от тях ще покрият спортните норми.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Пребиха и осъдиха децата.Герои!А пред организираната престъпност как действат?Мижитурки продажни.
64
0
 
0
 
! Отговори
K.I преди 15 години
Вандалчета.....пубери безмозъчни......, щом не сте яли достатъчно бой вкъщи.....да ви бият навън ! Малко са ви били даже. Един ще гради, друг ще руши......за това няма да се оправим никога, не и докато не си превъзпитаме "нашето бъдеще" децата.
63
0
 
0
 
! Отговори
Люси Николова преди 15 години
Осъди нарушителите, да услужи на властта пред ЕС - че имаме съдА в услуга на опозицията сложи смешни глоби по 100, 200 и най вече 30=50 лева. Тук глоба под 1000 лева не трябва да има. Ако сега депутатите увеличат глобите- ще се надигне същата лумпенизирана общественост, да защитава правата на хората, да протестират, но, насилието не е законова форма на протест. Ако за 300 лева отиват да насилват при 30 лева глоба пак са на печалба. Глобите са смешно малки и не могат да са бариера за предотвратяване на насилието. Нняма ефект такава присъда. Не видяхме никой журналист, да попита организаторите, защо са допуснха лица подготвени за насилие. Питаха полицията и занапред пак така безотговорно ще се провеждат митинги.
62
0
 
0
 
! Отговори
Пенка Ботева преди 15 години
и отговорността е на организаторите и неслучаино- ъж такива няма , а има ПРОВОКАТОРИ. ВСИЧКО Е ЗАМИСЛЕНО КАТО ЕДИН ПРОТЕСТ, КОИТО ДА УЛИЧИ ПОЛИЦИЯТА, ДЪРЖАВАТА В НАСИЛИЕ, КОЕТО ДА ... СВАЛИ ВЛАСТТА. ГАДНО, НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ИСКАТЕ ДА ПРЕДСТАВИТЕ ЗА НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО СЕ ПРОВАЛИ ПРОТЕСТ С ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ В ИНТЕРНЕТ С ЦИНИЗМИ И ЛИЧНИ НАПАДКИ- МНОГО ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИРАЩИ. КАКТО И НА АНОНИМНИТЕ ВИ ОРГАНИЗАТОРИКъм 57 Верно е, че .."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..." Така са надъхани протестиращите и са им раздадени пари и роли- кротки и разбойници. "Да смелят полицаите, да влязат в парламента, да изгонят депутатите, да обявят предсрочни избори, но се оказа, че има и други членове на закона, които трябва да се соазват: от своя страна и протестът трябва да е МИРЕН- НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НАСИЛИЕ,А ТЕ СА ЗАПОЧНАЛИ СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ, ПАВЕТА, БОКСОВЕ И Т, ВСИЧКИ ВИДЯХА И В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОЛИЦИЯТА Е В ЗАКОННОТО СИ ПРАВО ДА ВЪВЕДЕ РЕД СЪС СИЛА, КОЕТО СТАНА. ЕДНИ ЯДОХА БОЙ ЗАЩОТО Те биеха , ДРУГИ- ЗАЩОТО ОТКАЗВАХА ДА ИЗПЪЛНЯТ РАЗПОРЕЖДАНЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ДА ОПРАЗНЯТ ПЛОЩАДА Насилието на наемниците е организирано и само организаторът дирижира стъпките им. Това прекратяване е предварително замислени, както и всички действия, но не доведоха до желания ефект, а не се стигна и до големо наранявания и убииства, за което провокаторите са били подготвени и благодарение на своевременната намеса от полицаите се предотврати В този си вид, даже и вече без насилие, този митинг е ненужен, освен на хората, които искат да свалят властта- най доброто управление, в годините на демокрацията! Това е то! Това, че Интернет е "окупиран" от неколкостотин, нека са няколко хиляди заблудени опозиционери не значи, че народа е дигнал бунт, а това, че няма друг начин тези партии, да спечелят властта, освен с подставени лица, преврат- някакви фантазии, НЕПРИЛОЖИМИ ЗА СТРАНА ОТ ЕС. И предсрочни да са изборите ще се спечелят от партиите на Тройната коалиция С толкова просташките тук коментари, без съществени мотиви, какво се иска, допълнително се доказва, че протестът се извършва от платени *** от всички срди на държавата. А това е тревожното, че има опозиция, толкова ламтяща за власт и унижаваща хора и сържава
61
0
 
0
 
! Отговори
none преди 15 години
E nali za procesa na Valyo Toploto nyamalo svobodni dati? A za tova imalo? 4e 4ak puk i dezsurni sadii...Smeshnici.Nishto hubavo ne 4aka Bulgaria....
60
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
ama mi se struva,4e si gubite vremeto kato zadurjate sopolankovci.
59
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
наритаха ли ви трътките протестантчета? много ви се искаше да стане като в гърция, да си почупите витрини на воля и да палите банки, ама май ви е мекичък чучура за тая работа, а и нашите ченгета явно са по-решителни от гръцките. :)
58
0
 
0
 
! Отговори
ATAKA преди 15 години
A OSUDEN POLICAI IMA LI ? MASA XORA PREBIXA MI6OCITE .... NOREDE SUBODI SE I NA VUZSTANIE
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..."
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАКЪВ КАРЪК -*** не пускала ГАЗА---СТАНИгей-се чYкал само ОТЗАДЕ в тръбата............
55
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
вальо топлото и другите партийни другари няма съд ,а а за децата бързо производство
54
0
 
0
 
! Отговори
QUEEN преди 15 години
Разбрах за протесна от късните новини вчера 14-ти.Е направо щях да падна.Все едно гледах бой на футболни запалянковци на орлов мост . Много ми беше интерсно какво ще се случи днес .... и сега като чета че от над 170 задържани има само 37 осъдени ме напушва смях глобе по 30 левааааа се чудя къде живея и на коя свят за управниците.Много наркотици ли взимат не знам... Представям си ако ме нападнат глобата ще е 50 лв то в такава държава съвсем вероятно да се случи.Най тъжното в цялата работа е ... няма да ви отегчавам повече :) че няма единство между нас и трябва да работим върху това.Трябва повече млади хора в парламента които да направят промените , защото ние сме бъдещето на България и от нас зависи всичко :) Успех на всички!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za kokoshka niama proshka,za milioni niama zakoni
52
0
 
0
 
! Отговори
СТАНИ,СТАНИ ЮНАК БАЛ преди 15 години
ЕЙ ТАКА ДА БЯХТЕ НАБЪРЗО ОТСЪДИЛИ СПОНСОРА ЛЮСИ СТОЙКОВ ОТ ПЕРНИК ! А ГОЦЕТО ДНЕС МЪЛЧИ КАТО НАПИКАН ! ВМЕСТО ДА ХВАЩАТ И СЪДЯТ БАНДИТИТЕ СПОНСОРИ И ТЕХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ БИЯТ И СЪДЯТ НЕВИННИТЕ ДЕЦА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ , А НИЕ ВСЕ ОЩЕ ВИНОВНО МЪЛЧИМ ! ДОКОГА ??!

Спонсорирани публикации