37 осъдени вандали, хвалят се от МВР

Арестуваните се увеличиха на 180-190 души, едва 9 са се признали за виновни, но от МВР не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им
15 яну 2009 17:35,
72
37 осъдени вандали, хвалят се от МВР
Снимка: Dnes.bg

37 души от задържаните по време на вчерашния протест са осъдени по бързото производство, съобщиха от МВР.

Седем районни съдии са гледали делата в Първо, Трето, Четвърто и Шесто РПУ.

Всичките присъди са произнесени по Указа за борба с дребното хулиганство.

От Софийския районен съд съобщават, че с оглед на създалата се ситуация, а и за бързото и ефективно съдопроизводство ръководството на съда е решило съдиите да бъдат изпратени спешно до районните управления, където да гледат делата на място - тъй като конвоирането на задържаните до сградата на съда би отнело повече време и ресурс.

От МВР се хвалят, че девет от задържаните са признали вината си, но не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им.

От всичките осъдени четирима са наказани с глоба от 30 лева, осем – с глоба от 50 лева, девет – с глоба от 100 лева, и петима – с глоба от 200 лева.

Само един от задържаните е получил наказание от пет денонощия арест в поделенията на МВР.

Делата продължават, по нови данни на МВР арестуваните са между 180 и 190 души.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на управляващите ,сега ще се хвалят ,че са си увеличили резултатността в борбата с престъпността.Язък за погубените демократични свободи На всяка качка ни разиграва номера.Които е против тях е престъпник.Много са грижовни по отношение на дегизиовката си като демократи.
30
0
 
0
 
! Отговори
gashniuci преди 15 години
ti demokraciqta,ushevi prosti ,jalko pleme ste,shto za chovek shte napada koit vidi ,malko suvest trqbva ,ama savesta idva s akula..
29
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Гадини гадни ! Къде беше бързата процедура за наркопласьорите,за мафиотите,за сводниците,а най-вече за тези,дето ви управляват !!!! Тръгнали да обиждат и наричат децата,да ги бият и да ги съдят ! Вандали били(защото и те ви мразят),наркомани били(защото и те знаят,че вие ги направихте такива),агитки били(ще бъдат,защо не!целият народ е агитка),хвърляли били камъни(ще хвърлят я,като ония не искат доброволно да си подават оставките)....Братя българи ! Да защитим децата си,които пак станаха жертва,горките,в желанието си да ни помогнат - ругани,бити,тормозени и съдени !!!!! Макар и толкова млади(което им прави чест),те излязоха пред нас - по-възрастните и първи поеха ударите на продажниците на род и Родина ! Опитаха се ,горките,да покажат на нас,техните родители,как човек трябва да се бори за справедливост и да поправят нашите греики !!! Те ни защитиха,народе ! Те бяха с нас ! Ако в очите на някой те са хулигани,нека в нашите очи бъдат деца-герои !!!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
полицаите са смели само като са много иначе са жалки пумияри
27
0
 
0
 
! Отговори
16. преди 15 години
това са неизбежни щети при подобни конфликти.На запад са дори много по-тежки с по-големи щети.Спомнете си вълненията в Париж и Атина.Важното е нещата да се оправят.Преди 4-5 години каква градушка падна и колко коли и витрини потроши.Монтьорите имаха цял месец работа нонстоп.При такива мащабни протести понякога се случват и подобни неща.А българина по-далеч от носа си и личната си собственост не вижда.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
37 осъдени вандали и нито един закоравял престъпник от 20 години насам.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те когото трябва да осъдят-не съдят, хвалят се с обикновения изстрадал народ. Простаци!
24
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
браво
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A що Маргините ги разтакавате с години? А да вярно - няма доказателства! Извинявам се!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я пак повтори???? кой ще убиваш бе -мишко форумна
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пожелавам ти такива едни" демократично мислищи "индивиди да дойдат и да ти потрошат кoлата ,да ти разбият витрината на магазина -след което ти гарантирам ,че временно ще забравиш смисъла на думи като -демокрация и човешки права и свободи!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще се оправиме само ако има убити полицаи
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей там в дясно от Чавдара полицаите биеха едно момче ! Е, не в този момент - този полицай нямаше да стои така. И той се е включил сто процента.
18
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 15 години
А преди няколко дни написаха,че нямало къде да гледат някакво дело в съда.Нямали свободни зали.
17
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
оправя "стакмистиката" на МВР. И при това по бързото производство, защото дори и българския съд не би осъдил хора за участие в протест. БРАВО, МИКОВ, БРАВО, СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ!ЕДНО "ИЗВИНЯВАЙТЕ" НА "НЕВИННИТЕ" ЖЕРТВИ НЯМА ЛИ ДА ИМА?Абе те в Русия ги пребиха, че протестираха срещу нов данък при внос на автомобили бре, ей! А тези "атентатори" счупиха цяло стъкло на Парламента- как да не ги бият?За едно стъкло- 21 официално пребити, 157 арестуване, множество "неофициално" поступани и снимат личните карти на всеки, искащ да се присъедини към протеста. Това ако не е правова държава- здраве му кажи. И Путин не е проявявал такава изобретателност.Е, вярно че газ няма, че са най-корумпираното правителство в ЕС, че им спряха всички пари, вярно, че никой от години не кани нито Гоце, нито Сергей Дмитриевич нито на официално, нито на неофициални посещения, обаче за сметка на това Миков все по-трудно става сутрин след "бизне"вечерите.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е съдебна разправа с демократично мислещите българи,които упражняват законното си право на протест и свободно изразяване на мнение за управлението на държавата ни.Връща се най-мрачното време от управлението на Живков.Когато полицията биеше наред и само на него се подчиняваше.Ний държава от Евросъюза ли сме или азиатската Северна Корея,боже господи!Не мога да повярвам,че това се случва в нашата България.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МАЛКО ЕЕЕЕЕЕЕ ТОВА ,КАКВИ СА ТЕЗИ СМЕШНИ ГЛОБИ БЕ -ЗАТВОР ЗА ИЗМЕКЯРСКАТА *** -ДА МИЯТ УЛИЦИ И *** КАКТО БИХА ГИ ОСЪДИЛИ ВЪВ ВСЯКА ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe marshlqci, vie osven da zloslovite sus elementarnite si komentari drugo mojete li da pravite ? kaputi takiva , 99% ot bulgarite sa kato vas, dai im samo da mrunkat... vmesto da rabotite i napravite nesto hubavo za stranata si piete kafeta i rakii po cql den i davate mudri suveti. Pomiqta ste vie ne go li razbirate tova nesto, zastoto durjavata e sustavena predimno ot paraziti kato vas ???
13
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
от полицията .За цяла година няма толкова на брой осъдени наркопласьори/побойници и прочее мутренска *** .Лесно се съдят хора над които няма полицейски и прокурорски чадър .....браво Миков ,браво "герой" нещастен !!!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dobre hvanahte 37 vandala koito ste gi hvashtali i predi po stadionite i ste gi puskali sled 24 chasa a zashto ne hvanete nqkoi politik koito nai qvno i nai naglo krade daje si go i priznavat do takava stepen im stiga naglostta a ? shtoto she vi uvolnqt i shte vi zakopaqt jivi ako pipnete nqkoi mishki ste

Спонсорирани публикации