37 осъдени вандали, хвалят се от МВР

Арестуваните се увеличиха на 180-190 души, едва 9 са се признали за виновни, но от МВР не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им
15 яну 2009 17:35,
72
37 осъдени вандали, хвалят се от МВР
Снимка: Dnes.bg

37 души от задържаните по време на вчерашния протест са осъдени по бързото производство, съобщиха от МВР.

Седем районни съдии са гледали делата в Първо, Трето, Четвърто и Шесто РПУ.

Всичките присъди са произнесени по Указа за борба с дребното хулиганство.

От Софийския районен съд съобщават, че с оглед на създалата се ситуация, а и за бързото и ефективно съдопроизводство ръководството на съда е решило съдиите да бъдат изпратени спешно до районните управления, където да гледат делата на място - тъй като конвоирането на задържаните до сградата на съда би отнело повече време и ресурс.

От МВР се хвалят, че девет от задържаните са признали вината си, но не уточняват как са изтръгнати самопризнанията им.

От всичките осъдени четирима са наказани с глоба от 30 лева, осем – с глоба от 50 лева, девет – с глоба от 100 лева, и петима – с глоба от 200 лева.

Само един от задържаните е получил наказание от пет денонощия арест в поделенията на МВР.

Делата продължават, по нови данни на МВР арестуваните са между 180 и 190 души.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
М. преди 15 години
осъждат 16 годишни хлапета и пенсионери,а крадците,убийците,наркодилърите се разхождат на свобода и никой не ги пипа.БравооооооооооТАЯ ДЪРЖАВА Е ПОМИЯ
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
policai4eta, novi unuformi da vi podarqt, ruce i kraka da nqmate da gi obuete danoo, mrusni turciiii, prez zemqta da piete vino i jito !!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
кокиша преди 15 години
Да не повярваш, а убийците, а крадците, а големите риби - КОЛКО СА ОСЪДЕНИТЕ????Да им имам отчетите - ***!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Начи, при свинско погребение е млого потребно да се спазва пофат за безопаснос.Таа палиа куту се усефери че си поажда,фане да се праи на шашова.Сеца се на вам на там,ришка с праица, забуварва че е прасе и става на чапя.Узима да *** длъго и громко та ча стра те лови,рове на крно гаведо и млати у бината та че избуши ***...Копеуе нема 'а се пуашиш!Требва да го трутиш наземи.Испуштиш ли го да ръже от врр на валък *** се у ду.***.Най-арно е да го вржеш въз некой колъц за заднята нога с връпца куту вардиш да се не излундзи.Щом се опружи,разчепваш преднята нога на страни и нангоре и го бъкваш по грбина с бойния вик: ти еб.ем макята шугова шипар кржов! ''
7
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
sa jalka podloga na antidemokratichnoto pravitelstvoto beseparsko
6
0
 
0
 
! Отговори
Kalin преди 15 години
Интересно...Никога не хващат никого.. а сега даже 37, осъдени и се оказва , че можели да съдят и по бързото производство.....Това доказва безсилието ви-УБИЙЦИ!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МВР подготвя доклад до Брюксел, с който ще потвърди, че с вчерашните и днешни арести се е справило с организираната престъпност в България.
4
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 15 години
Нали утре пак ще сме пред парламента? Нали и полицаите искаха да стачкуват? Нали не сте съгласни, че защитават нашите интереси, както са призвани, а ни бият, вероятно защото толкова могат да ни дадат? Да ги подкрепим? Те заслужават, нали?
3
0
 
0
 
! Отговори
stefo преди 15 години
eii ot polovinata nashi policai nishto ne stava.Te nqmat nito fizicheska nito kakvato i da e podgotovka a ako imat to te sa myrzelivi..... edni golemi semkadjiii , no vse pak ima edna chast koito sa sposobni na neshto, no dyrjavata im ubiva jelaniata!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
подсмърчам и се бърш преди 15 години
Голяма работа сте!Ако така гонехте и бандитите...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво!Браво на МВР!Ето как се подобряват отчетите за свършена работа, защо МВР да гони големите бандити като могат да арестуват стотина студента или пенсинера, и да ги осъдят набързо.

Спонсорирани публикации