Бързата процедура дребни ги хваща

Един от провокаторите на протестите остава 5 дни в ареста, други 28 са осъдени с глоби от 50 до 200 лв.
15 яну 2009 11:42,
40
Бързата процедура дребни ги хваща
Снимка: Булфото

28 от вчерашните провокатори на протеста пред Народното събрание са осъдени по бързата процедура, съобщиха от прокуратурата.

Всички те са осъдени по Указа за дребното хулиганство, а наложените им глоби са от 50 до 200 лева.

Само един младеж е оставен да лежи в ареста за пет дни.

От прокуратурата уточняват, че днес бързите производства продължават.

Очакват се още около 50 глоби от всичките 154 задържани.

Част от производствата се гледат в Софийския районен съд, а други – в РПУ-та по преценка на съдиите.

Протестът
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
чл.325, ал.2 от НК - Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изръзяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. ал.2 - когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред..., наказанието е лишаване от свобода по пет години ". Та хайде да не се надцакваме с текстове от разни закони...
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..."
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахахаха Вярно кой да прочете...
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тъз процедура - по Указа за борба с дребното хулиганство, и приета през 1963 година. *** кой да прочете, преди да пише...
35
0
 
1
 
! Отговори
jiko преди 15 години
che pravosadieto ne raboti, ia vij kvo stava!Nameriha kogo da sadiat mekeretata!
34
0
 
1
 
! Отговори
nevinen преди 15 години
Znachi: onia "Ludia" ot Lulin im dal po 300 lv, policaite im vzeli 50 i gi pratili da si hodiat, a edin go hranili dori v aresta 5 dni. Nakaraia kakvo... to si e dalavera da provokirash po protestite... Ako vseki den ima protesti i teia oligofreni vzemat po 250 chisti sled udrajka ot MVR-to... mislia da si smenja rabotodatelia s "Ludia" ot Lulin!
33
0
 
1
 
! Отговори
KYP преди 15 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗА КОЙ ПРИЕХА БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА, ЗА ТАКИВА КАТО КОИТО ИСКАТ ДА БУТАТ ПРАВИТЕЛСТВА!!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
fox преди 15 години
Трябва да има протести,само да се молим да не стане гражданска Война,Полицията Мафиоти Корумпирани,трябва да се саборят сегашните Депутати от власт и да се гласува за нови,за Коледа и Нова Година си направиха премийки от по 2000 лева,а ние обикновенните граждани работим за по 400 лева,ами срам и позор!Да на Протестите!
31
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Отговор на въпросчето нма номер 12: Получавате, ама го крадете. Така окрадохте банките и спестяванията на хората по Веденовото време. Сега искате да окрадете парите по еврофобдовете. Лошото е , че НИЕ плащаме , а ВИЕ крадете. Лошото е , че посегнахте на парите на хората и от Европа. Лошото е , че тези хора не са наивници като ние, нормалните българи, които можете ежедневно да крадете и лъжете. Така е в Европа.
30
0
 
1
 
! Отговори
Кобург Велчев преди 15 години
Сценарият бе същия като през 1997. Размириците и мелетата бяха организирани от МВР-БСП-ДС !! Чрез указания по радиостанции, предварително замислени и проведени. Видя се дори кога ще нападнат !!! Полицаите-милиционери докараха коли и нови хора точно 10-20 минути преди да нападнат. После позволиха на непълнолетните хулиганчета /организирани от техни хора/ да махнат загражденията !!! КОЛКО удобно, нали ??? За да могат да излязат бързо и да бият наред. Дори се качиха при микрофоните и счупиха ЛИЧНО уредбата на студентите !!!!! СкакаУеца МИКОВ бе напълно синхронизиран с мутрата кмет БОЙКО Борисов. Измислиха и бомбата и т.нар. писмо до Бойко ... За да има оправдание за предателството. Бойко ???? Комунисти - разбойници !!!!!!!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
м.а.нгалите са по-мили на управляващите от теб и мен! Затова!
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
6to e bg.policai-vse e 6u6umiga
27
0
 
1
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Е те така те... ако бяха хванали някой наркодилър щеше да го пуснат след 24 часа поживо-поздраво, ама понеже са били протестиращи ги съдят по бързата процедура...
26
0
 
1
 
! Отговори
Станислав Малчeв преди 15 години
А когато мангалитe правят каквото искат никой нe ги пипа за нищо, а ?
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно, ако клетите момченца и момиченца ти бяха начупили снощи стъкълцата на лекото автомобилче, дали щеше да разсъждаваш по същия начин...
24
0
 
1
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
дано са похапнали и малко дръвце в кауша.
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това ако можеш го прати на някой от организаторите да сизира прокуратурата ,защото тя е червена и по такъв повод няма да се самосизира никога!!
22
0
 
1
 
! Отговори
GB преди 15 години
На *** им дай само народен съд или бързи процедури! Те друго не знаят! И естествено Партията ще каже кой е "наш" и кой не е! Може и най-големия бандит да е бил но е наш, защото каквото е правил го е правил за да компроментира и подведе ВРАГА, т. е . народа. Клетите момченца и момиченца, дето си позволяват да протестират не познавайки острите зъби на старата ***!
21
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
Вина за опорочаването на мирния протест имат не организатарите, а Председателя на Соф.Общ. Съвет(СОС) и кмета Б.Борисов.Закона за митингите гласи:..." ...Чл. 9. (1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му. (2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, съдействува за нормалното протичане на събранието или митинга..."КОГАТО ОРГАНИЗАТАРИТЕ ЗАЯВЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ ОХРАНА, тя се осигурява от Кмета, чрез заявка за охрана до съответното - Управление на МВР...!!!ЗАЩО НЯМАШЕ ПОЛИЦАЙ ОХРАНЯВАЩИ МИТИНГА , със зелени ленти на ръката, както предложи шефа на Столичното МВР...??? Които да отстранят от зоната на митинга:..."...Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които: 1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; 2. са в очевидно пияно състояние; 3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване...." РАЗГОНВАНЕТО на митингуващите е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, защото митинга може да бъде прекратен САМО ОТ организаторите му и то СЛЕД МОТИВИРАНО И ПИСМЕННО РЕШЕНИЕ НА КМЕТА или Председателя на СОС...Към полицейския началник заповядал разпръскването на митинга и побоя на митингуващите, БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ОРГАНИЗАТАРИТЕ ДА СА ОБЯВИЛИ КРАЯ МУ, следва да се приложи НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС:..."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..."ОРГАНИЗАТАРИТЕ НА МИТИНГА СЛЕДВА ВЕДНАГА ДА УВЕДОМЯТ ПРОКУРАТУРАТА...
20
0
 
1
 
! Отговори
akka преди 15 години
18. - абе овча душицо какъв бойкот на протеста бе, п.***.ьо маринкин

Спонсорирани публикации