МЗ ни пази "задния двор" с просташки клип!

Видеото поставя нелепи въпроси, не дава отговори
Обновена: 1 дек 2010 17:56 | 1 дек 2010 12:38, Екип на Dnes.bg
449

Министерството на здравеопазването реши да заложи на оригиналното в националната АНТИСПИН кампания, тъй като приоритет са младите хора на България, но успя да привлече общественото внимание с пошъл рекламен видеоклип, който поражда въпроси, вместо да дава отговори.

В кратко 30-секундно видео анимиран "вирус" обяснява на непросветените, че "влиза през парадния ни вход, през задния ни двор или евентуално през свирката".

 

 

Със сигурност след разпространението на клипа на пл. "Св. Неделя" 5 ще трябва да използват задния изход вместо парадния вход.

Видеото провокира гневни реакции у стотици българи, а Dnes.bg опита да потърси отговор на най-важните въпроси:

Кой го е изработил?
Колко струва то?
Кой го е одобрил?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идва да ни подскаже "парадния вход" и "задния двор"?
Защо е избран точно този подход?

Директорът на пресцентъра към Министерството на здравеопазването – г-н Георги Спасов, отказа да коментира по телефона който и да било от въпросите и поиска време те да бъдат обмислени. Затова редакцията ни ги изпрати в писмена форма до официалния адрес на институцията.

Все пак на въпроса кой е одобрил видеото г-н Спасов отговори, че такова одобрение не е било изисквано, което подсказва, че МЗ е изразходило пари на данъкоплатците, без да изпълни отговорността си и да потърси насрещно качество.

Официалното становище на МЗ е, че клипчето цели да "популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН". Вулгарният език и като цяло неадекватността на "произведението" обаче остават доста далеч от иначе благородната цел.

Dnes.bg очаква отговорите от Институцията МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
1
 
0
 
! Отговори
fdsf преди 11 години
ahahahahha
440
1
 
0
 
! Отговори
Nik преди 12 години
Нали така само се задълбава проблема с чалгата и простотията? Нали целта е да ставаме по-умни и интелигентни, а не да насърчаваме пошлото, защото било разбираемо...
439
4
 
9
 
! Отговори
ьььь преди 13 години
Няма нищо лошо в клипа! Напротив, тъй като е адресиран към младите хора, е създаден по възможно най-подходящият и разбираем за тях език. Хора, огледайте се и ослушайте!!! Чалга културата с ужасяващо просташки текстове, стил на обличане и поведение... Мисля, че посланието е съвсем точно поднесено. В противен случай ще остане неразбрано! Аз адмирирам това смело решение!
438
1
 
0
 
! Отговори
Азз преди 13 години
Е, целта на клипа е да привлече внимание. Внимание се привлича или с нещо много добро, или с нещо много лошо. А такава трагедия, като тоя клип направо става хит. Но като се има предвид, че МЗ няма капацитет да направи нещо много добро, дано все пак и съобщението за СПИН-а си проправи път.А иначе по МТВ върви един силен анти-СПИН клип с една дъвка, сигурен съм че МЗ ако покажат тяхното творение, създателите ще им дадат да го преведат и да го ползват...
437
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Клипа е наистина много просташки и елементарен за МЗ.
436
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Клипа е демонстративен! нали не е създаден за монашески орден!?!Айде стига лецемерие!
435
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво толкова възмутително има в този клип ,само чуйте с какъв език се говори в нар. събрание и какви стават министри..............та един клип е малка прашинка в простотията наоколо
434
1
 
1
 
! Отговори
Знаете кой преди 13 години
Браво вече и триете коментари !!! В СВОБОДНА ДЪРЖАВА живеем все пак ! С право на глас и коментар. В този сайт няма такова право !!!
433
2
 
9
 
! Отговори
29+ преди 13 години
Клипът е насочен към младите хора и според мен най-вече към 15-20-годишните. За голямо съжаление обаче те са прости, та прости и само клип с такъв подход на поднасяне на информацията би ги впечатлил. Така че можем само да се надяваме, че тази информация ще достигне до тях. А правителството и институциите нека помислят как бъдещето на България да не бъде обзето от такава простотия, каквато показва днешната неграмотна и слабо интелигентна младеж..
432
3
 
20
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Абе знам че звучи възмутително и просташко, ама ако дори 150 от тия *** дето са в момента тийнейджъри научат че могат да хванат СПИН най лесно през "Задния двор" значи клипа е направил нещо. Или си мислите че днешните тйинеджъри не знаят какво е задният двор? Един такъв клип има много по голям ефект отколкото 15 чичковци и лелки обясняващи колко е опасен СПИН.
431
6
 
3
 
! Отговори
ali преди 13 години
ужас.. според мен всички коментари са излишни.........
430
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалга културата превзе и Министерство на здравеопазването.
429
1
 
9
 
! Отговори
Rayo преди 13 години
Започвам да мисля, че в dnes.bg главен редактор е проф. Юлиян Вучков. Честито!!!Определено всичко насочено към задния ви двор не е с грешна насоченост.
428
4
 
14
 
! Отговори
Emigrate December преди 13 години
***! Какво повече да Ви кажат! от всичките 435 Коментара -най вероятно няма нито един на ХИВ+. Защо не правите *** ли, или никога не сте го поемали -вагинално, *** или венозно???????? Ама ако можете да сътворите нещо по-добро -Заповядайте!!!
427
13
 
5
 
! Отговори
СЕЛСКО И ПРОСТАШКО.. преди 13 години
.....ЯВНО Е ПРАВЕНО ОТ НЯКОЙ *** *** , ИЛИ ОТЧАЯН ТРАВЕСТИТ,КАТО СЛАВИ ТРИФОНОВ!
426
5
 
23
 
! Отговори
vikont преди 13 години
Клипчето е супер !!!Целевата група на клипчето е насочено към 12-18 год. и направено не техен език. Обяснява основните неща на техен език. Този клип ще има много по-голям ефект отколкото някой доктор да излиза и да им говори.Клипът според е достигнал правилният асресант !!!
425
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво камене, пръщиш от талан и идеи
424
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
ama kolko mnogo hora komentirat :) qwno klip4eto si vyrshi rabotata :) vij tova s 11 000... noment
423
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво му е на клипа.Ми не е ли така.Според мен трябва даже по-цинично,че ние от това разбираме.Тъкмо повече,ще се гледа.С това видео вече и 5 годишните знаят.
422
7
 
1
 
! Отговори
roki преди 13 години
vav ministerstvo na zdraveopazvaneto rabotiat darvodelci,karucari ,prostaci,tapanari,divaci,koito niamat nikakav intelektualen i kulturen kapacitet.tova e porednoto dokazatelstvo na unikalnata balgarska prostotia i nevejestvo.a kamen vodenicharov e sram za aktiorskata gildia.izglejda na tova momche mu hlopa niakoia daska.kakvo li oshte niama da izmisli bai ganio balkanski .

Спонсорирани публикации